Sjukstuga

Oj vilka dagar vi haft senaste veckorna, mer hästar kan ibland bli lite mer problem.

Tyvärr konstaterade vi magsår på Dora för tre veckor sedan, hon har nu genomgått tre veckor med GastroGuard och vi jobbar aktivt med att förbättra hennes miljö i stallet så hon ska bli lugnare och tryggare.

Ozzy har tyvärr fått tillbaka problemen med sina urinrör och har varit två vändor på ultuna, tre veckors behandling med hippotrim och metacam. Nu är förhoppningsvis allt löst igen och han kan smått joggas igång imorgon.

Stackars Benicio som kastrerades ståendes i oktober har fortfarande komplikationer och sprutas nu dagligen med penovet, samt att såret måste göras rent hela tiden. En väldigt långdragen historia med flera operationer och komplikationer.

En av tävlingshästarna gick omkull på asflaten och stod med tjockt knä och tjock kota, så förutom tre hästar som ska behandlas så var det kyla varje timme på schemat.

Det är spännande att dra kortet på apoteket varje vecka, det går en fin solsemester varje gång. Den här magsårsmedicinen är svindyr. Men vi kan ju inte åka utomlands eller tävla just nu i alla fall så varför inte spendera alla pengar på mediciner. Som tur är har jag alla hästarna försäkrade i Agria och veterinärvården täcker alla medicin och veterinärkostnader.

Håll tummarna för snabb läkning på alla hästar.

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *