Galoppkvalité

Jag har alltid sagt att jag är mer en ”trav-människa” än en ”galopp-människa”. Man brukar ju säga att traven är den som är lättast att påverka och går att utveckla. Därför har nog jag alltid tänkt att galoppen inte är lika påverkningsbar.

Men så fel jag haft, jag sökte mig då till galoppexperten Johanna, och jag har varit tydlig med att jag vill lära mig utveckla galopperna på hästarna och verkligen känna skillnaden på en bra och dålig galopp. På korta och långa steg, på övningar på formen ja helt enkelt allt i galoppen.

Jag har nu nördat ner mig ordentligt i galoppen så alla hästar får galoppera på hejvilt nu, men det gör ju inte så mycket eftersom vi travat mest innan, hehe läs-skämt!

Robban har ju i grunden en väldigt bra galopp men det har varit svårt att reglera registret och lära honom ta kortare språng och samtidigt bära sig. Det har varit lite som att sitta på en orm. Han tycker det är väldigt jobbigt och när stegen blir rätt så dyker han i formen eller tappar galoppen. Nu har vi jobbat väldigt mycket på raka öppna linjer som kvartslinjen eller diagonaler med tempoxäxlingar. Äntligen börjar jag själv känna skillnaderna. Jag känner trygghet i galoppen och känner verkligen hur jag utvecklat den på kort tid.

I måndags hade jag en onlineträning för Johanna, inte vårt bästa pass men jag fick väldigt bra hjälp från en långsam galopp till en snabb och kvick och idag hittade jag alla lägen själv, så nöjd!

Målet är att jag ska kunna titulera mig galopp-människa snart 🙂

Tack Johanna

KRAM

Delta i diskussionen

  1. Intressant inlägg! Jätteroligt att läsa om detaljer och vad du jobbar på. Och så fint att läsa om ditt och Johannas samarbete, dream-team!!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *