Grönt ljus

Igår åkte jag och Robban till Mälaren Hästklinik i Hölö för en check up. Det var helt vidrigt väder med halka, oplogade vägar och snöstorm. Resan som vanligtvis tar under en timme tog nu nästan det dubbla.

Robban har ju väldigt stor gång och är som sin matte ”överrörlig”. Detta innebär att vi vid flera tillfällen fått hjälpa honom då han lätt anstränger vissa leder för mycket.

Jag har lite olika upplägg på alla hästar men till Robban använder jag veterinären Izabella Granswed som faktiskt en gång i tiden var min elev och jag har ridit flera av hennes hästar.

För mig betyder det väldigt mycket att ha en personlig relation med veterinären så man kan bolla idéer och känna sig helt trygg.

Det var fem månader sedan Izabella såg Robban sist och jag blev så stolt och glad över alla hennes lovord. Hon tyckte han var så mycket bättre och stor skillnad på kroppen. Och nej jag hade inte fixat det utan Izabella, men det är ändå så kul när man får resultatet bekräftat.

Robban travade sig genom checken på bästa tänkbara sätt och det fanns ingenting att anmärka på någonstans. Trots att vi faktiskt tränat hårdare än innan på sista tiden. Så häftigt att med rät förutsättningar, kunskap och rätt ridning kan man träna en frisk individ med högre krav.

Det är lätt att komma ihåg veterinärbesöken när en häst är sjuk. Men det är precis lika viktigt att komma ihåg dem när hästen är frisk!

Tack Bella!

Kram

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *