Vilka hästar jag har!

BY Benicio

Wow, wow, wow! Vilken helg vi haft…

Jag gissar att de flesta här följer oss på sociala medier och jag vill inte bli tjatig men här kommer en summering av helgen.

Första gången för mig att få göra de nya ridhästtest och unghästtesterna.

Vi skulle åka med en treåring och två fyraåringar som aldrig åkt stora lastbilen, så det blev provlastning av gänget på torsdagen som alla klarade galant och då var ja lite lugnare inför lördagens resa.

Eftersom vi skulle visa hästar på både lördagen och söndagen så skulle stå uppstallade på Markebäck, gården där Faithful står på station. Så alla hästar fick lastas ur och landa innan vi rullade vidare med Diamond på ridhästtest för fyraåringar. Först mätning, sedan red vi två och två och blev bedömda av ingen mindre än Bo Jenå. Efter ritten så är det exteriörbedömning och hästarna visas också för hand. Med mig på plats hade jag min vän Anna Åsengård som är en fena på det här med exteriörbedömning och Julia som arbetat med oss i stallet.

Jag var väldigt nöjd med ritten, först lite besviken på poängen men efter kommentarerna höll jag faktiskt med. Diaomond blev klass 1 med fina gångartsbetyg.

Efter lördagens visning var det tillbaka till Markebäck, bada hästar och rida på Faithful. Vi hade en mysig middag i Askersund innan vi laddade för söndagen.

På söndagsmorgonen blev det ridning av Faithful igen och preparering av hästar.

Först ut på söndagen var Dora, jag har verkligen känt att hon borde få en nia på sin trav och därför ville jag så gärna visa henne. Hon gjorde sig så bra, fick så fina omdömen och Anna fick beröm över att ha visat henne så bra och kunna springa med hennes fina trav. 49 poäng! Just att traven är så reglerbar och har så fin mekanik är väldigt ovanligt och mycket bra lät omdömet.

Sedan var det Benicos tur, när jag stod och knoppade kände jag bara, jäklar vad fin han är det här kommer nog gå vägen!

Jag blev helt kär i min lilla häst (som inte är så liten längre) han mätte 165 i manken och han flög fram inne på banan. Han var så fin! Även här var jag och Anna ett sammansvetsat team och det kändes verkligen som vi gjorde ett bra jobb tillsammans för att få ut det bästa av hästarna. Även Ben fick 9 på trav, 49 poäng, gångartsdiplom och högst bedömd på hela dagen, också kvalad till Breeders i höst.

Häftig känsla att få så mycket beröm för sina hästar som man valt och förädlat och att vi gjort ett så bra jobb så vi får så mycket beröm. Ibland måste man också klappa sig själv på axeln när man får beröm och vara nöjd och njuta lite.

Kan man nu kanske säga att jag faktiskt har två till stjärnor i stallet?

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *