Redo för Breeders

Lastbilen är packad, hästarna badade och vi är redo för avfärd mot Flyinge. Med till Skåne följer Faithful som startar som fyraåring, Benicio och Goofy (Couer d’amor VN) som båda startar som treåringar.

Det ska bli superkul och uppladdningen för hästarna har de senaste dagarna faktiskt varit en hel del vila för dessa unga förmågor. Treåringarna är väl förberedda och idag var det bara hagvistelse på schemat, Faithful fick ett lättare pass idag men alla tre har fått ta det lite lugnare i helgen. Det är en lång resa imorgon plus mycket nya intryck.

När det gäller treåringar är det väldigt viktigt att man känner att de är redo för en sån här uppgift. De rids in på våren, bedöms och kvalar in på poäng där de visas FÖR HAND, de måste klara ett ridprov som är antingen godkänt eller icke godkänt. Sen vilar de förhoppningsvis hela sommaren och rids ca fyra veckor före Flyinge, med resa och arena och allt vad det innebär. Här bedöms gångarterna under ryttare för första gången och man får vara väldigt ödmjuk för resultatet och prestationen om man tänker långsiktigt, lite spännande är det också att rida treåring i Flyinge,

Det ska bli superkul att åka ner med dessa förmågor, jag gillar alla tre hästarna väldigt mycket, det är tre helt olika individer men så ridbara och roliga att jobba med.

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *