På erfarenhetskontot


Jag drog på mig en rejäl förkylning i Flyinge, så pass att ja va tvungen att åka till doktorn..

Nu är ja dock på benen igen och det är full fart här hemma. Treåringarna vilar såklart fortfarande.

Det var en intensiv vecka med lite för långa tävlingsdagar om ni frågar mig, hoppas att de ser över dagarna till nästa år. Framförallt för hästarnas skull, det är väldigt tufft för en fyraåring att starta 23.00 och ännu värre att en treåring har träningstid 00 på natten..

Alla hästarna gjorde sitt bästa och lite till, denna gången räckte det inte till några topplaceringar men när man vet att man inte kunde gjort mer så känns det himla fint ändå.

Resan ner gick så fint, trots att treåringarna aldrig gjort en så lång resa. Första dagarna i stallet skötta sig hästarna superbra. De var förvånansvärt lugna att hantera både från ryggen och från marken och jag var lite rörd över hur dessa små förmågor gjorde allt för oss.

Dag tre började det dock märkas att de tröttnat på tältstallarna, en försökte gräva sig till Kina, den andra rullade fast. Coolast var nog Faithful som sov mestadels hela tiden. Det blev många samtal från stallgrannar trots att vi var i stallet mestadels av tiden. Om grävande hästar, men också från de som var oroliga för Faithful för att han sov och snarkade så högt, de trodde något var fel 🙂

Återigen är detta en miljö bara för de hästar som är helt redo och även då kan det vara en utmaning med allt vad som tillkommer med resa och uppstallning osv.

Vår lösning på grävandet och det lite oroliga var att gå så mycket som möjligt med dem. Bara några korta stunder men ofta så de blev rastade och fick lite variation, Det hjälpte verkligen.

Hästarna var rejält trötta när de kom hem. Faithful fick en veckas vila och har nu fått tömköras och sedan joggas igång. Treåringarna vilar fortfarande med lite olika plan, Benicio får ett break nu fram tills efter årsskiftet medans Goofy får två veckors till träning innan han åker hem över November och December innan vi sätter fart mot fyraårs planerna.

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *