Inspirerad att förändra

Om du gör på samma sätt som du alltid gjort, så kommer du uppnå samma resultat som du haft tidigare. Det är något som jag levt efter senaste tiden i min ambition att bli bättre har det viktigaste varit att våga förända. Jag har som ni vet ändrat på många saker, fått bra resultat och blivit sugen på att våga analysera och förändra mer.

Att få chansen att träna för Nathalie, nej fel! Jag har jobbat för det… Tack vare vårt jobb med United Dressage har vi nu tränat tre tillfällen för Nathalie under 2022 och denna veckan hade vi vår fjärde träning. Vi har redan två datum till bokade och jag känner mig som ett barn på julafton varje gång jag packar in hästarna och rullar till Sanna. Av flera anledningar, både för att bli bättre, få tid tillsammans med hästarna, inspireras av andra och ha roligt med mina träningskompisar.

Nu börjar man bli mer trygg i systemet, Nathalie ser förbättring i min ridning och skillnad på hästarna, men bäst av allt nu vågar hon börja förändra. Det är ingen träning där man rider alla rörelser ur ett program, utan det är steg för steg i perfektion i det man vill uppnå. Min känsla är lite mer av allt, lite mer lösgjord, lite mer reaktion, lite lättare kontakt och så vidare.

Jag tror jag är väldigt tydlig med vart jag vill och vad jag kämpar för, men Nathalie är också extremt lyhörd på både mig och hästarna så de saker hon korrigerar blir verkligen en aha upplevelse. Jag känner mig ganska dålig emellanåt, när jag till exempel börjar korrigera sitsen känns det som att jag flaxar som en kråka men samtidigt får jag snabbt hjälp att hitta en bra känsla och då blir det lättare. Förändring tar emot, förändring är obekvämt men jag är så taggad på att bli bättre att jag tror faktiskt att jag nu mer än någonsin faktiskt är mottaglig.

Timingen hänger ihop med känslan och genom att jag får rätt hjälp från marken i vilket läge jag ska inverka så hittar jag lättare känslan. Som exempel så upplever jag att Tesla blir mer positiv på Nathalie träningarna som att hon litar på att jag kommer bli vägledd rätt och jag är helt övertygad om att det är för att Nathalie ser till att jag gör rätt.

En sak vi tränade på flera gånger under helgen var att släppa ena handen för att komma ner mer i sadeln och bli mjukare i kontakten, det blev sådan skillnad på både mig och hästarna. För ett par år sedan hade jag nog gjort som jag blivit tillsagd, rynkat lite på näsan tyckt att det känns konstigt och släppt det. Nu längtar jag tills att pröva hemma.

Det är klart jag också har sämre pass och det är klart jag vill att vissa saker fortfarande ska gå fortare eller vara på ett annat sätt men ja kände verkligen att jag ville förmedla känslan från de två senaste dagarnas träning för det känns verkligen som vi är i utveckling!

KRAM

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *