Historik

Redan 12 SM-guld

Emelies uppväxt på stuteriet gjorde det omöjligt att undvika hästarnas tidiga intrång i livet.
– Min mamma Chris har tävlingsridit och är numera B-tränare i dressyr. När jag var mindre födde hon upp connemaraponnyer på stuteriet och anordnade ridläger på somrarna, berättar Emelie.
Trots familjens stora engagemang i hästvärlden har Emelie aldrig känt någon press hemifrån.
– Pressen kom främst från mig själv. Det gick bra för mig redan från början och då blev det viktigt för mig att det skulle bra varje gång.

Emelies första ponny hette Piffen men på honom blev hon bara ledd. Hennes andra ponny hette Silver och var en shetlandsponny.
– Första gången jag fick trava själv drog Silver genom slanorna i staketet och jag åkte av, skrattar Emelie.
Efter det fick hon welshponnyn Farabella men tävlingskarriären tog rejäl fart först med B-ponnyn King Co. Juno Rory var Emelies andra dressyrponny. De tävlade Ponny-EM på Strömsholm 1999.
– Tillsammans med Brolötens Grafit som är född här, men ägs av Johanna Dahlberg, har jag tagit fem SM-tecken. Numera är Grafit tillbaka på gården som pensionär, berättar Emelie.
Totalt har Emelie tolv SM-guld.

Stor häst började Emelie rida när hon var 14-15 år.
– Det var på mammas hästar här hemma på gården.
Hästen Contact kom till stallet när Emelie var 16 år och tillsammans har de bland annat varit sjua på EM.

Hösten 2006 drabbades Emelie av en stor förlust när hennes tävlingshäst Winston av oförklarlig anledning bröt nacken i boxen. En svår tid som påverkat Emelies vardag mycket då bästa tävlingshästen och en kär vän försvann.

2007-2011 har fokus legat på att bygga upp och utbilda unghästarna, och nu är det bästa hästen Briman som är ute på tävlingsbanorna och ska snart etablera sig på de internationella tävlingsbanorna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *