Börjar redan känna mig hemma…….

…………………här på min nya adress.


Jag får väldigt mycket frågor om vilka hundraser som har störst tendens till att börja skälla och varför småhundar skäller mer än stora hundar.

Jag tycker inte att man ska göra så stor sak av det eftersom hunden oavsett ras lätt formas efter ägaren och ägarens regler. Men visst finns det kanske raser som har mer eller mindre lätt för att skälla, men strunta i det 😉 tycker jag. Sen ska man komma ihåg att det är stor skillnad på individer inom samma ras också.

Varför små hundar skäller mer än stora hundar, om det nu är så (kanske bara en skröna), beror nog på ägaren och inte rasen eller dess storlek.

Många som köper en stor hund av jakthundstyp (som på bilden), eller av brukshundstyp har många gånger redan från början en inställning av att det gäller att träna med sin hund och börja forma den så tidigt som möjligt.

Medan många, men inte alla, köper en hund som är liten och av så kallad sällskapshundtyp bara för att man inte vill hålla på att träna. Det är där de blir problem, tror jag.
Alla hundar behöver stimulans och uppfostran. Benämningen sällskapshund tror jag faktiskt många gånger skapar en falsk bild av vad ett hundägande egentligen handlar om.

Den enda skillnaden på att äga en Chihuahua eller en Rottweiler är att man inte behöver förflytta sig samma långa sträcka under motion av hunden. Annars menar jag att det är precis samma arbete.

Har du frågor du vill ha svar på? Kolla här, kanske finns dina frågor och svar redan där!

12 svar på ”Börjar redan känna mig hemma…….”

  1. Va kul! och den kommer att uppdateras ofta! Framförallt artiklar, bloggar samt frågor/svar.

   Kul att du gillar den!

   Du ”gilla” väl min officiella FB oxå 😉 , sök på fredrik steen på fejjan så kommer du dit.

 1. Tänkte bara göra FS uppmärksam på att klockan går fel. Nu är det väl 18:40 och inte 06:40.

  Sen tycker jag att det är jätte bra att man inte behöver logga in för att skriva kommentarer. Hur bra som helst!

  Jag <3 din hemsida och din nya blogg. Hoppas att det går jätte bra för dig här framöver 🙂

  1. Fast klockan går ju egentligen inte fel, bara det att många kanske är vana vid 24-timmars-format. 🙂

 2. Haha, det med att småhundar skäller så tror jag att min hund vinner. Igår skällde hon ut tre killar/män. Visserligen på olika promenadtillfällen men kan säga att jag mycket hellre skulle vilja ha en mindre hund som inte är lika stark och högljudd som Daysi är. Man vill bara sjunka genom jorden. (pinsamt)…..

 3. Jättefin hemsida du har fixat, men till skillnad mot Agnes så saknar jag enkelheten i att vara inloggad och bara skriva i kommentarsfältet. Nu måste jag tjata med namn och e-mail varje gång jag ska skriva en kommentar.

 4. Jag kanske skulle ha testat att skicka en kommentar innan jag uttalade mig.
  Jag ser nu att namn och e-mail står kvar. ; )

 5. Här kan man ju fastna länge.Finns mycket att läsa, ”gillaknappen” har jag tryckt på.

Kommentarer inaktiverade.