Vad var det jag sa?

Som några utav er känner till så har jag arbetat relativt hårt med att kritisera de förslag på olika typer av förbud många vill ha mot vissa raser.

Jag har bland annat menat att ett förbud öppnar upp för flera förbud och så vidare…….. Nu har det tydligen hänt! Nu har Danmark gjort en ny lista på hundar som kommer att förbjudas i nästa steg.

Vi måste passa oss för allt detta. Bland annat står nu Rottis på Danmarks nya lista.

Det är ju det jag sagt! Detta med förbud är bara FEL! Det finns inget rätt med det alls.

För er som missat vad jag tycker om ”mördarhundar” – läs här!

 

18 svar på ”Vad var det jag sa?”

 1. Eh, insåg precis att min kommentar ovan inte handlade ett dugg om ditt inlägg. Men det kanske inte gjorde så mycket… hoppas jag. Jag kan säga att bilden på valpen är helt bedårande. Men det kanske inte heller har så mycket med själva inlägget att göra… 😉

 2. Det där med rasförbud är ju inget annat än tragiskt. Blir bara ledsen av eländet 🙁

  1. vidrigt o tragiskt o allt är för att det är okunniga människor som sitter på sina rövar o gillar att ”förbjuda” o tror de gör rätt. vansinne…..blir det schäferns tur nästa ggr..

 3. Jag hade verkligen önskat av hela mitt hjärta att du hade haft fel!!Tyvärr tror jag bara att det är en tidsfråga innen detta i mina ögon ”vansinne”, som hundförbudet är sprider sig till Sverige…
  Själv är jag ägare till två hundar varav den ena är en RS på 9 månader, visst fanken är jag orolig för handen på hjärtat om detta vansinne skulle sprida sig hit kommer jag vara den som ”bryter mot lagen”.
  Jag skulle aldrig drömma om att sätta på en munkavel på min hund om det inte fanns fog för det,(och skulle det finnas fog för det så hade jag åtgärdat det på annat sätt, genom träning)…

 4. Du ska en stor eloge för ditt engagemang i frågan om kamphundar & rasföbud! Jag kan nog tala för alla som äger en så kallad kamphund att vi är djupt tacksamma över att du, som officiell person i sverige, försöker visa sanningen och rätta till dom fel som bl.a media har gått ut med till folket!
  Jag vill bara tacka dig (igen) för att du tänker på oss och för att du berättar sanningen!
  Mvh/Sophia, ägare och uppfödare av rasen American Stafforshire Terrier.

 5. Det finns ju redan regler hur man sköter sina djur , o vad de inte får göra. Så rasförbud är ju sjukt.
  vilken dag……sol o flera timmars promenad. Nu är det härligt…

 6. Är det inte dax att skrota uttrycket ”kamphund” eftersom vi bara har bruks och sällskaps-hundar, och staffe/pitbull nog räknas som sällskapshund än så länge. Större hund med mycket kraft i sig kan flera raser och blandningar räknas till. Dessutom är arrangerade slagsmål med hund olagligt så samhället behöver ”bara” se till att lagar och förordningar efterlevs samt att alla vi hundägare/hundförare använder lite sunt förnuft. Det borde inte vara så svårt, eller………:)
  Tänk om man kunde finna sunt förnuft i 50cl-burkar precis som öl, så skulle dom inte sälja, för ingen skulle ha tillräckligt med förnuft för att skaffa lite till.
  Ta väl hand om alla staffar pitbulls och andra gosedjur

  1. Tyvärr är det ju inte vi, aktiva eller fd. aktiva hundmänniskor, som uppfunnit termen kamphund.

   Det är de där f-ade journalisterna och politikerna har svalt betet med hull och hår.

 7. Det e ju helt sjukt!!!
  Håller verkligen tummarna att inte Sverige hakar på dessa dumheter!!!
  Har två amstafftikar o jag flyttar fasiken från Sverige om det skulle bli förbud=/
  Detta måste vi verkligen kämpa emot, kunskap kunskap…

 8. Tycker det är fruktansvärt och väldigt skrämmande det som nu är på gång.
  Men frågan är VAD vi ska göra för att arbeta MOT denna utvecklig??
  Vi är många som skrivit på protestlistor, som startat protestlistor/sidor m.m. Som pratar med allt och alla om det hemska i detta förslag.
  Men vad kan vi göra mera?
  Låt oss försöka tänka till och komma med bra förslag på vad vi kan göra.

Kommentarer inaktiverade.