Det är ingen vetenskap!

Hur söta är mina valpar då? Visst är valpar underbara!

Tänk på att när ni är inne på min sida, www.fredriksteen.se och ska ställa frågor till mig, att hålla dom extremt korta. Samt att ställa fråga om endast ett ämne per mejl. Då är det mycket lättare för mig att svara. Ett långt (visserligen väldigt trevligt mejl) tar väldigt lång tid för mig att bara läsa igenom……….. Tänk på det, det blir bäst för alla 😉

I dag är det ju onsdag vilket är min andra favoritdag. Fredag är den bästa men onsdag är näst bäst tycker jag. Då har man passerat det mesta av veckan……….. ja ja, kanske inte är så riktigt men strunt i det. Onsdag känns bra i alla fall!

Jag pratar ofta om fysisk kontakt, både som belöning och som en form av tillrättavisning (inte bestraffning) eller uppmärksamhetssignal.

Frågorna sprutar in till mig om hur denna fysiska kontakt ska se ut. Det är svårt att svara på i detalj, för det är ju individuellt.

Men generellt kan man ju säga det att som belöning så ska hunden tycka om din fysiska kontakt, det spelar alltså ingen roll vad du gör så länge hunden gillar din kontakt.

Fysisk kontakt med målsättning som tillrättavisning/uppmärksamhet så måste din fysiska kontakt ge just det. Det spelar ingen roll vad du gör, bara hunden uppmärksammar dig och öppnar upp för kontakt, vilken du sen belönar!

Det är alltså ingen vetenskap och den ser alltså inte ut på något visst sätt, bara du och din hund förstår varandra så är allt bra 😉

 

Vi hörs lite senare……………………

 

5 svar på ”Det är ingen vetenskap!”

 1. Ja, onsdag, man kan säga att det värsta är över. Fysisk kontakt, kan det blir för mycket? (hoppas inte!), mina hundar får en hel del fysisk kontakt, både av mig och av många människor vi träffar ute, många frågar om de får klappa på mina hundar, och mina hundar älskar att hälsa på alla.

 2. Ååh vilken liten läckerbit! JAA… jag blir avundsjuk på dig som får njuta av små valppussar. Inget luktar så gott som valppussar………….

  Med min lilla, så måste den fysiska kontakten variera beroende på situation, och hennes sinnesstämning.
  Det bästa med fysisk kontakt som belöning precis som att leka med hunden utan leksak, är att man aldrig behöver vara rädd att man glömt belöning, man har alltid med sig själv.

 3. Jag skulle vilja fråga er alla till råds!

  Jag har jobbat en hel del med hundmöten. Gett henne olika uppgifter med kontakt med mig när den andra hunden passerar. Nu har vi börjat passera andra hundar och jag kräver då kontakt. Även detta fungerar hyfsat bra, även om jag får jobba med kontakten.

  Igår var det en kvinna som släppte ut sina hundar ur bilen (3 stycken) och jag hade inte tid att vänta på att hon skulle bli färdig och gå därifrån, så jag samlade ihop min hund och vi närmade oss medans jag jobbade med kontakten, vilket hon måste ha sett.

  Hennes ena hund kommer snart mot oss och skäller, vilket natyrligtvis gör att min hund förlorar fokus. Jag ignorerar den andra hunden och fortsätter jobba för att få tillbaka kontakten, vilket jag snart fick och vi går vidare.

  Det jag nu undrar är… Tycker ni jag ska ta ett steg tillbaka och återgå till stillasittande kravövningar några gånger, eller ska jag fortsätta passera andra hundar som om detta aldrig inträffat?
  Jag velar mellan dessa, men är själv inne på att fortsätta passera, eftersom hon ganska snart återfick kontakten med mig.

  Gissa om jag var förbannad på kvinnan efteråt!

  1. Bra! Fortsätt att variera, det är kanon. När du känner för det så kan du träna lite extra, har du bråttom så gör du nåt annat. // Fredrik Steen

Kommentarer inaktiverade.