Det är inte så konstigt…..

Idag var jag i Rönninge Centrum för att göra en grej. När jag stod där och pratade med en person så kommer det två killar som såg ut som halvligister med två lösa blandrashundar. Hundarna sprang vind för våg och andra personer fick gå åt sidan för att hundarna kom springande.

När jag såg detta så tänkte jag att det inte är så konstigt att vi hundälskare får motståndare. Dessa grabbar, som jag beskrev att se ut som halvligister, är säkert två bra killar. Deras hundar är säkert två trevliga hundar. Men det spelar ingen roll, det vet inte andra människor.

Vi hundägare måste börja att föregå med gott exempel ute på stan. Visa hänsyn till andra medborgare och så vidare………. Sånt där är inget bra!
Nu kan du ”Tycka till” eller ”Diskutera” på första sidan på fredriksteen.se

61 svar på ”Det är inte så konstigt…..”

 1. Nyfiken bara! Brukar du säga något när du ser sådan hundägare? Jag kan känna att man inte säger så mycket,för man vill inte komma i konflikt. Vilket jag känner kan vara en fördom,för det var säkert bra killar:)
  Skulle jag komma med min hund samtidigt,skulle jag nog be dom ta hand om sina hundar,eller också byter jag håll :))

  Däremot var jag på en hundägare i går morse,när jag gick till jobbet. jag såg hur hunden bajsade precis. Ägaren gjorde inget åt det. Det var en liten hund,men även dom gör ju sina behov. Detta var mitt i centrum. Jag sa lite glatt: hade du ingen påse? Nej fick jag till svar. varsågod här har du en,sa jag. En hundägare har alltid påsar i fickorna,sa jag spydigt. Kände mej som en tjat kärring :))
  Men han plockade upp i alla fall.

  1. Jag ska erkänna att det händer att jag märker att jag saknar påsar och jag tycker att det är lika pinsamt varje gång det händer.
   Men bara om någon ser mig, för jag vet att jag oftast plockar upp en extra hög när jag plockar upp efter min hund. ; )

   1. En del av dem som aldrig plockar upp, skyller nog på att de glömt påsar. Om man då erbjuder påse, märks det nog på reaktionen om så är fallet. Men visst kan vi ju alla få slut påsar, eller glömt fylla på eller så. Det är ju mänskligt. Jag skulle därför aldrig få för mig att börja gapa åt någon. Har själv blivit skriken åt, vilket kännts oerhört orättvist då jag självklart plockar upp. Men har också fått mycket beröm för att jag plockar upp. Konstigt egentligen, då det borde vara självklart!

    1. Förresten; ett tips till andra hundägare: jag brukar passa på att ta upp skräp som folk lämnat om skräpet ligger i närheten av det jag ändå ska plocka upp efter mina hundar. (Sånt som går in i påsen alltså.) Då blir det sakta trevligare efter promnadstråken. 🙂

    2. Kommer att tänka på en gång, för länge sedan, när jag fortfarande bodde hemma.
     Jag gick ut med vår Welsh Corgi, om min mammas sambo envisades med att ge ben fast han inte tålde dem, han hade blivit så hård i magen att han krökte rygg gång efter annan utan att det kom ngt.

     Den sista gången var när vi var på väg upp mot huset där vi bodde, en tant öppnade fönstret och gav mig en utskällning och jag frågade henne om jag skulle böja mig och låtsas plocka upp för att göra henne nöjd. Jag fick inget svar.

     Nästa dag ringde hälsovårdsnämnden, tanten hade anmält mig dit, de fick en förklaring och sedan hörde vi inget mer om den saken. : ))

 2. Hr jag hund med mig, då säger jag nog till lite artigt, så där – oss hundägare emellan. Men inte annars. Polisen, TV killen Fredrik försöker styra upp…. nej, det struntar jag i.

  Ni har väl sett att det finns diskussionsforum eller Tyck till på min sida nu?

  1. Syns ens e-mailadress om man ”tycker till”? Stod inget om det där. Man vill ju inte gärna lämna ut sin där ”vem som helst”/någon oseriös kan se. Skräppost vill man ju undvika i det längsta.

 3. Jag har som sagt varit stolt över att Akillez har klarat av att springa lös under de 2 senaste morgonpromenader men jag har iaf haft vett att gå upp extra tidigt så att han kan få göra det utan att skrämma ihjäl andra människor.

  För det är väl viktigt att kunna träna på att han går lös även ”in i stan”. Skulle han ta sig loss någon gång av misstag/olyckshändelse är det väl bra att vi har tränat honom att hålla sig intill oss ändå och inte springa omkring som en galning

  1. Du kan ju vara glad att du inte bor här, vi har koppeltvång i hela byn.
   Eller för att vara exakt hela kommunens bostadsområden.

 4. Har det alltid varit så eller man ser fler lösa hundar nu för tiden, jag tycker att nu ser jag rätt många lösa hundar där jag bor. Det finns två hundgårdar i närheten men flera låter sina hundar gå lösa överallt.
  Angående bajshöga, jag tycker att det är hemskt att så många struntar i att plocka efter sina hundar.

 5. Hundägare som inte sköter sig ger dåligt rykte åt oss andra. Jag tycker att det blivit sämre klimat för oss hundägare; att fler människor tycker sig ha rätt att gnälla, kommentera negativt osv då de drar förhastade slutsatser pga andra. Mycket ledsamt. Och jag har blivit riktigt arg (inom mig) då jag fått ovett öst över mig helt oförtjänt. Särskilt fult då kommentar bara ges i förbifarten, då man inte har en chans att bemöta. Vad säger ni andra?

Kommentarer inaktiverade.