9 svar på ”Lika barn leka bäst!”

 1. Härligt att se när hundar i olika storlekar leker med varandra. Min 62 kg Leonberger har en Jack Russell kompis (Iso) på kanske 4 kg eller nåt. Det är fullt ös när de ses. Iso brukar springa under Bento, det ser rätt skoj ut. De springer mest och jagar varandra. (Vissa folk med mindre hundar vill inte släppa Bento i närheten av deras små älsklingar på grund av hans storlek. Det får man ju ha förståelse för, på grund av Bentos storlek och han är ju lite bufflig. Inte för att det gör så mycket, jag vill inte att Bento ska hälsa på varenda hund i världen, även om han själv tycker att han borde få göra det. Vi jobbar på den frågan.)

  Sen är det ju lika kul att se när Bento leker med någon av samma storlek som han. Det blir lite skillnad i lek då. Då är det mer ”brottning” och grejer som gäller. 🙂

  1. Visst är det fantastiskt att se hur hundarna anpassar sig efter vem dom leker med!

 2. Nu skall jag skryta lite….

  Både igår och idag har jag gått upp kl 05.00 för att gå ut med Akillez medan det fortfarande är ganska tom på massa spännande saker ute på gatan. Jag sätter på honom halsbandet (fast idag glömde jag det) och går ut utan att koppla honom eftersom tanken är att han skall gå lös men med koll på mig.

  Sen har jag lite råa köttbitar i en liten burk som jag kan belöna honom med när han kommer till mig eller promenerar vid min sida. Fast ibland leker jag bara med honom eller smeker honom och talar om för honom att han är duktig.

  Och han har gått SÅ FINT att jag har nästan blivit tårögd. Idag mötte vi 2 cyklister och en hund som gick på andra sidan gatan och han tittade en aning nyfiken på de, men när jag ropade koncentrerade han sig på mig istället 🙂

  Jag är så stolt över honom och så oändlig glad över våra fina ”jävligt tidiga” morgonpromenaderna att jag tror att det är jag som håller på smälter bort snön i både Västerås och Stockholm. 😀 😀

  1. Sååå långa promenader tar du väl inte? Det är ju långt mellan Västerås och Stockholm. ; )

   1. Jo. Jag var så glad att vi promenerade hela vägen till Stockholm 🙂

    (var där för att jobba hos en kund)

  2. Härligt Agnes. Bento går i vanliga fall lös hela vår morgonpromenad, knappt en och en halv timme. Han har oftast järnkoll på mig. Om inte så gömmer jag mig bakom något träd eller nåt och då får han ju söka lite också 🙂 Får se om det sitter i när han väl får springa lös igen, men jag hoppas ju verkligen på det.

Kommentarer inaktiverade.