Herr Steen, tänker till!


Som Ni känner till så lägger jag upp nya hundrelaterade artiklar på www.fredriksteen.se varje dag.

På förekommen anledning (flera mejl om flera artiklar) så får vem som helst i princip sända mig en artikel med bilder så lägger jag ut artikeln.

Det enda krav jag har är att artikeln är någorlunda vettigt skriven. Samt att artikeln inte innehåller några påhopp på någon. Sunt förnuft alltså!

I och med att det INTE finns ett facit när det gäller hund så behöver jag inte ens hålla med om vad som står i artikeln, eller tycka att den är rätt.

www.fredriksteen.se ska vara en levande sida där alla som vill får komma till tals.

Då vet ni hur jag tänker och ser på saken. 😉

5 svar på ”Herr Steen, tänker till!”

  1. Tycker det är bra att du låter andra komma till tal på det sättet på din hemsida. På så vis kanske du slipper lite påhopp också. 🙂

  2. Visst är inkallning viktig. Nu närmar sig våren, tyvärr ser vi OFTA lösa hundar jaga rådjur i våra bstadsområde, skog och mark. Stackars djur, jag tycker det är så hemskt. Här är andra stora områden att låta hundarna sträcka på benen. Jag tycker de kan cykla med dem, t.ex

  3. Pratade med min kompis i går, som bor inne i ett samhälle o hon sa just det att så många som har lösa hundar. Och INGEN inkallning alls.Det är ju väldigt otrevligt, det gäller ju att visa respekt. Och givetvis vara rädd om sin egen hund, o andras. Finns ju de som är rädda åxå. Har varit ute o gått med 4 hundar som varit lösa efter vägen, vi möter ju inte så många….idag var det mera trafik…ca 4 bilar på en mil 🙂 Vi kallar in dom till vägkanten, Använder kommandot ” kom närmare” dom ska sitta invid snökanten. De flesta kör sakta, men inte alla…Så får dom klapp eller godis. I dag var det kycklinggodis från DM, en äldre tik följde med, 8 år hon lärde sej det direkt…Det är kul o mysigt att kunna ha dom lösa, men det ska ju vara där man ingen stör. Bäst med ”våran” väg är att vi har en sikt på 8 km….:-) Å sen har vi inga i byn som färdas där 🙂 🙂

  4. Toppen att vi hundintresserade kan prata och få idéer här! 🙂
    Visst är inkallning viktigt – men om man vet med sig att det inte fungerar, då ska man heller inte ha hunden lös där det kan gå illa. För hundens skull, ens egen och med hänsyn till andra. Här vi bor är det svårt att ha hundar lös – trafik och djur som hundarna kan börja spåra. Finns inga hundgårdar eller liknande. Under en stor del av året är det så mycket snö också, då blir man väldigt begränsad av var man kan röra sig. Då får hundarna helt enkelt leka i flexikoppel – upp i snödrivor, springa efter snöbollar osv.
    En undran; ibland får jag noll uppmärksamhet från vår lillkille (3 år i maj) när jag är ute med honom och försöker få hans uppmärksamhet. Säga hans namn, peta på honom, inget tycks hjälpa. Han ser bara stressad ut! Vad ska jag göra i det läget? Bara låta honom vara eller envisas med att han ska uppmärksamma mig? Blir så frustrerad!

Kommentarer inaktiverade.