Min älskade Amber!


Världens mysigaste Chihuahua! Tycker jag i alla fall 😉

FrågaHej Fredrik, jag vet att du har Chihuahua och Schäfer. Jag vet också att din Chihuahua är otroligt lydig och följsam. Hur har du gjort för att få din Chihuahua så ? Mvh Barbro

Svar – Hej Barbro. Jag har bara gjort exakt likadant med Amber som med mina schäfrar. Chihuahuas är hundar precis som alla andra hundar. Börja så tidigt som möjligt med kommunikationsövningar i form av kontaktträning och lydnadsträning. Även ”cirkuskonster” och annat ”onödigt”.
När en Chihuahua beter sig på ett sätt som du inte vill så är det precis lika viktigt som med en annan ras att sätta stopp för det. Den klassiska uppfostran med andra ord. Många missar det med små hundar vilket är anledningen till, tror jag, att små hundar ex vis klassas som skälliga med mera. Tänk att du har en Rottis i Chihuahua kropp. Då hamnar du nog rätt. Dom är tuffa de små sötnosarna// Fredrik Steen

Fler frågor och svar……

Jag har nog aldrig längtat så mycket efter regn som jag gör just nu….. Jag skulle tro att jag längtar lika mycket efter regn som en rövare i öknen just nu. Men av olika anledningar….. Jag vill att snö Hel – etet ska regna bort!!!!!! 😉

 


8 svar på ”Min älskade Amber!”

 1. Lugn… våren kommer.
  Idag är det verkligen vår i luften här i Göteborg. 4+ och solen har varit framme en stund.
  Så jag tänkte hjälpa våren på traven och grillen står just nu och drar till sig, sedan ska köttet på. Här ska GRILLAS!

 2. Jag håller med dig Fredrik om att det till viss del säkert är så att en del slarvar mer med uppfostran av små hundar, då de anser att de inte kan göra lika stor skada. Men vi t.ex har aldrig tänkt så – och är nog inte ensamma om det.
  Våra (små) hundar är dock väldigt skälliga och jag tror faktiskt att det kan vara så att små raser har nedärvt större ”skällighet” för att kompensera att de är just små. ”Liten på jorden men stor i orden” finns ju ett uttryck som kan passa även små hundar. En liten hund litar kanske mer till sin röst än till sin storlek – då den ska avskräcka?

 3. tror att det är som du säger , många med små hundar låter dom bete sej illa, skälla osv. Det beror på brist på uppfostran och inte behöver de vara skälliga för att ”kompensera” en liten trygg hund är en trevlig hund. Många med stora hundar o nån liten ras, har oftast väldigt trevliga småhundar. De behandlar dom lika. -Uppfostrar dom..

 4. Åh våren kommer nog snart,kändes så idag när det regnade en stund. Men ser framför mej hur all denna snö ska smälta. Kommer ju bli översvämningar i massor. Sedan är det broddar på nu,när man går ut,väldigt halt på vissa ställen. Men visst längtar man efter våren nu. Vill också grilla..men ännu är grillen gömd i snön…

  1. Tror grillningen funkade. Vid 8-tiden var det +3 grader, himlen är klarblå och solen skiner.
   Dagen är som gjord för att vara ute med vovven.
   Om en stund tänkte jag testa om det går att gå i skogen bakom här, där har varit för mycket is för hundpromenader ett tag.

   Gå försiktigt nu när det börjar töa Anki, det blir rena blankisen där snön varit packad ordentligt. Men ett ypperligt tillfälle att lära hunden ordet ”FÖRSIKTIGT”!

 5. Hej!

  vad gäller artikeln om inkallning:

  jag har tränat inkallning och min hund lyder tip topp. ibland.
  aldrig nånsin har jag ”skällt” på honom vid inkallning, när han väl kommer. utan alltid belönat med kel eller godis. Jag har tränat på att få honom uppmärksam när vi är ute, jag gör mej rolig för honom, går han för ”långt” bort från mej, gömmer jag mej, så att han lärt sig att han måste hålla koll var matte är.
  nio gånger av tio funkar det..

  problemet är ju, den där tionde gången,
  som man aldrig vet innan när den inträffar.
  då kan han vara tjugo meter ifrån mej i skogen.
  jag kallar in honom ( och jag har tränat att kalla in många gånger, bara för att han ska få en godis eller beröm, så inte bara att kalla in honom och sedan koppla honom)
  …då står han där 20 meter ifrån och bara fån-glor!

  i det läget, ska man ju då visa att ”det där är inte acceptabelt” på nåt vis,
  men HUR?
  går jag fram emot honom, så antingen springer han ju som en idiot runt runt runt,
  och får allt till en lek,
  eller så lägger han sig platt ner som en säck mjöl, nu väger ju inte min bichon mer än 12 kilo ca, men är en tillräckligt stadig bit för att dra genom blåbärsriset om man säger:)

  vad gör jag för fel?
  han kan ju gå som värsta polishund, väldigt viktigt för honom att vara ”duktig” och älskar att få¨beröm.

  för mej att ”nå fram” till honom, så att han fattar att jag 1. inte leker utan vill han ska komma på inkallningen
  eller 2. ligga på rygg som en säck, och bli släpad/ buren, det hjälper ju inte honom att förstå att jag inte accepterar hans beteende?

  han vet ju så VÄL när han gör nåt som inte jag tycker om, så¨detta är ju medveten ”bus” eller trots” .
  dock vill jag att inkallningen ska funka bättre, jag vill kunna få honom att fatta, det kan ju vara en väg i närheten eller dylikt.

  vi har ju hållt på i tre år med detta, men samma problem återkommer.

  hälsn anna mä tofflor

 6. Här har vi suttit och tittat på bilder från Stora skuggan,när bilder till din senaste bok togs. Många fina bilder, bl.a på Amber.
  Sedan lite pinsam filmsnutt,ja mest rösterna i bakgrunden. När jag inte kan hålla vår hund för att husse filmar och fotar Fredrik. Man hör plötsligt : Hjälp mej……rodnar över detta,men bjuder samtidigt på det :))
  Inte en enda bild på vår kille i boken,kan ju bero på att han är en schäfer och sådana bilder hade du ju gott om :))

Kommentarer inaktiverade.