Kanske en blivande sökhund?


Valparna börjar närma sig fem veckor nu, den valpåldern tycker jag är finast på nåt sätt.

Jag får en del intressanta frågor om sökhundar och varför bland andra polisen använder andra raser än Schäfer och Malinois till speciella sökhundar.

Polisen har olika sök även på den ”vanlige” polishunden. Ofta eller alltid så utbildar man denna hund i ett så kallat specialsökområde. Ofta handlar det om narkotika men även annat så som Sperma, sedlar och så vidare.

Men när vi kommer till riktiga specialsökhundarna som bara har till uppgift att söka, och inget annat, då finns det bättre hundar. Spanielraserna söker fantastiskt fint, en del retrievers och så vidare. Ofta har också dessa hundar en mer behändig storlek vilket är en fördel. Ytterligare en fördel är att dessa raser inte har några som helst problem med att söka i röriga miljöer. En Schäfer eller Malinois kan exempelvis inta ”ha tid” att söka om det är mycket folk runt omkring utan riktar då mer uppmärksamhet till sin förare.

Det finns många anledningar till detta, men det här var nog några 😉

Du kollar väl in ”Puts o Studskampanjen Hund 2011” ?

2 svar på ”Kanske en blivande sökhund?”

  1. Ja 5-veckors valpar är alldeles underbara, det håller jag med om. Kommer nog aldrig glömma när jag träffade min lille Bento och hans syskon första gången. Då var han 5 veckor och såg ut som en liten mini-björn nästan. Fullständigt upp över öronen förälskad blev jag och det håller i sig än idag 🙂

  2. I (räddnings)sök-klubben här på Åland är de alla de sorter, allt från liten Dansk-svensk gårdshund till mastiffar 🙂 Alla funkar men de är förstås bra på olika saker!

Kommentarer inaktiverade.