Ett riktigt svårt ämne!


I dag verkar det vara en hektisk dag gällande kamphundar, farliga hundar, bitande hundar med mera.

En advokat söker kontakt med mig i ett misshandelsärende där en person blivit åtalad för misshandel eftersom hans hund bitit en person och dennes hund. Flera uppvaktar mig om att jag ska ta mig en tid på det ena ärendet efter det andra. Vilket jag också väldigt gärna gör.

Men detta är riktigt svårt och polisen har absolut ingen lätt sits i hanteringen av dessa ärenden.
Problemet som jag ser det att vi, vi hundälskare, vill rädda allt och allting. Vi ser det endast ur ett hundperpektiv och kör stenhårt på det. Den andra sidan, våra motståndare, ser det från ett annat håll och kör stenhårt på det. Det andra hållet alltså våra motståndares håll går ut på att inga människor ska behöva råka ut för en farlig hund. Detta argument är ju faktiskt lite svårt att bestrida. Ytterligare ett problem är att våra motståndare har ytterst liten kompetens om hur hundar fungerar och så vidare vilket gör en normal och sund diskussion väldigt svår. Men våra motståndare har ett bra argument – hundar ska inte bita folk!

Polisen som jag i många fall känner mer eller mindre väl, pga att vi arbetat ihop, sköter sitt arbete många gånger väldigt väl. Dessutom ska vi oxå veta det att många poliser som arbetar med dessa ärenden är gedigna hundmänniskor. Men dessa män och kvinnor har en plikt – att se till att lagen följs!

I denna kamp om hundars vara eller inte vara är det därför ytterst viktigt att vi är professionella i vår kamp. att vi inte faller på någon låg nivå med diverse påhopp eller ”sluggerstil”.

Vi har en lång väg kvar……………