Hundspråk!

http://www.youtube.com/watch?v=PHLnjiISsOo&feature=related

På denna länk kan ni se det jag skriver om i min artikel på fredriksteen.se – Kan man lita på sin hund?

Här biter en ung schäferhane en reporter i ansiktet. Det finns inget lömskt med detta angrepp, tvärtom så visar hunden att detta är en situation som den inte vill vara i.

En hundattack helt i onödan, endast pga en ägare och i detta fall en professionell polishundförare, inte läser sin hund.

Hunden visar tydligt att något är på gång. Ofattbart tycker jag och troligen får en hund som denna somna in.

 

 

12 svar på ”Hundspråk!”

  1. Får man fråga hur du ser på hunden att det är på väg att hända? Vilka kroppssignaler?

  2. Men vilket pucko till ägare. Borde väl ha instruerat reportern om hur fan man beter sig med hundar. Ta tag om båda kinder, stirra i ögonen och luta sig närmare över hunden är väl inte det bästa sätt. Med slicket runt munnen och den flackande blicken visade iaf hunden tydligt att den tyckte situationen var obehaglig.
    Hunden gjorde allt rätt. Hoppas reportern lärde sig nåt…hmpf

  3. ”physsically pulling the k9 away” hur skulle han annars ha gjort? mentalt dra bort hunden?

    jävla sopa till reporter, krävdes ju inget geni för att se vartåt det barkade 😛

  4. Jag blir bara förbannad när jag ser sådant här!
    Man kan inte kräva av reporterna att han ska veta att han gör allt fel, men ägaren/hundföraren skulle ha upplyst reportern om att han gjorde fel och skulle backa.
    Redan vid klapparna på huvudet (där hunden dessutom sitter trängd) så ser man på hunden att något är på gång. Sänkta öron, slickandet runt nosen och den flackande blicken.
    Detta skulle ha varnat ägaren. Att i det läget låta reportern greppa vid kinderna, titta hunden i ögona OCH luta sig framåt….

    Rickard… de låga öronen, den flackande blicken, slickandet runt nosen är tydliga tecken på osäkerhet hos hunden.

  5. De konstaterade i klippet att det handlade om ett normalt beteende, visserligen pratade de om att det var normalt för en polishund och inte alla hundar : ( , men det betyder troligen att den hunden inte behöver somna in.

    Det sorgliga är att vilken hund som helst som blir så pressad skulle göra likadant, storleken på skadorna är endast avhängiga på storlek på hunden och tur.
    Och i Sverige skulle hunden få somna in, i de flesta fall.

  6. Grejen är väl att hundföraren beter sig som en idiot och har noll koll på vare sig hunden eller hu reportern beter sig. Hunden gör som han är född till och säger endast ifrån, utan någon avsikt att skada, endast markera mot den hotande kroppsdelen vilket var huvudet. Direkt till följd av det upprepede klappandet på hundens huvud. Smek gärna hunden över huvudet men je tusan i att slå den. Har själv schäfer och han går att läsa som en öppen bok, vilket även schäfern på filmen visar. 1-0 till schäfern. 🙂

  7. Håller med om att det är ägarens/förarens ansvar att läsa hunden och förhindra att sådant här händer. Man kan inte begära att hundokunniga ska veta hur de ska bete sig.
    Det är så olyckligt för alla inblandade när dylikt händer. Men även för de som inte direkt är inblandade – sådana incidenter kan bidra till ett dåligt rykte om hundar eller specifik ras och därmed påverka samhället i stort. Redan hundrädda kan också bli ännu mer rädda.

  8. Jag tycker själv att det är superintressant att studera hundens kroppsspråk och deras signaler. Det har hjälpt mig oerhört mycket då min hund gjorde utfall vid hundmöten, jag ser på henne när hon är på väg att stiga i skalan. Tack vare att jag har lärt mig att läsa av hennes signaler kan jag avleda henne i tid. Det har också varit till en fördel då man kan se vilken sinnesstämning den mötande hunden befinner sig i.

Kommentarer inaktiverade.