Det blev riktigt fint väder på eftermiddagen!


Dagen började lite grå för oss här i Sthlm, men vädret bättrade sig 😉

Spårträningen med Heidi gick superbra, hon förstod direkt. Jag förstärkte dessutom övningen lite genom att försiktigt dra henne ifrån vittringen. Hon kämpade då tillbaka vilket jag berömde och släppte efter så hon kom in i vittringen igen. Det är ett fint och bra sätt att förstärka en hunds arbete i spårkärnan.

Det som är viktigt att tänka på när man gör detta, drar hunden ur spårkärnan, är att man gör det då hunden spårar som bäst. skulle man dra hunden ur spårkärnan om hunden inte vet vad den ska göra, eller då hunden inte är i balans i spåret, då kan denna belastning istället förstöra.

Jag älskar verkligen att träna spår. Det är så fantastiskt på så sätt att alla hundar kan spåra, jag kan inte spåra och ändå är det jag som hjälper min hund.

Har ni läst artikeln jag skrivit på Agrias förstasida?

9 svar på ”Det blev riktigt fint väder på eftermiddagen!”

 1. Trodde du skulle hålla dig till rutan. Gick det så snabbt att ni hann gå över på spåret? Good girl. 😉

 2. Förlåt för nedspammningen, men är det inte Dora du spårar med? Hunden på bild ser äldre ut, mer som en viss Dora aus Kiama snarare än lille Heidi som inte är äldre än typ 4 månader vid det här laget.

 3. Nu är du grinig, Rickard.

  Fredde har ju bara plockat en spårbild i högen begriper du väl. ; )

   1. Om rätt ska vara rätt, är det inte Denver på bilden?

    Det ser iaf ut som en hanhund. ; )

 4. Precis så är det! 😉

  Jag var själv så jag kunde inte fota. Det är en gammal bild.

 5. Dessutom har vi en j-la massa snö hel-ete………… 😉

  Även om jag lyckades hitta en tom plätt i en söderslutning.

Kommentarer inaktiverade.