Friska hanar och tikar, slåss dom?


Men innan jag går in på det så vill jag säga att filmen jag såg igår var superbra. Man fick sig en tankeställare och jag fick faktiskt blöta ögon vid några tillfällen.

Kan friska hundar slåss fast det är en hane och en tik?

Jag vet inte hur många gånger jag hört att det är fel på någon hund bara för att den slagits med en hund av det andra könet.

Att slåss för en hund är naturligt. anledningar till att hundar slåss är i huvudsak när det uppstår konkurrenssituationer.
En hund som försvarar sitt revir, en hund som försvarar sitt tuggben, en hund som försvarar sin liggplats, sin mat eller annan resurs hunden har. Då kan det bli bråk.

I denna situation har det ingen som helst betydelse om det är en hane eller tik som gör anspråk på något. Och varför skulle det vara så?
Om jag ägde något som var värdefullt så skulle jag också försvara det mot vem som helst. Även om det vore en kvinna som försökte stjäla något så skulle jag försvara det. Det är likadant för en hund.

Det är faktiskt väldigt sällan det är något fel på en hund överhuvudtaget. Ofta så är det vi människor som skapar dessa problem. Inte minst genom att vi har förutfattade meningar om hur en hund ska vara.

Hörs senare idag 😉

8 svar på ”Friska hanar och tikar, slåss dom?”

  1. Kan du inte skriva, som en liten fortsättning av detta i ditt nästa inlägg, skriva om resursförsvar? Hur man hanterar sådant, tror att det finns en del hundägare som har sådant beteende hos sina hundar.

  2. Följdfråga om hundar som slåss.

    Det finns de som hävdar att en yngre hund alltid ska vika sig för en äldre hund, om de båda nu har ett normalt hundspråk. Stämmer det verkligen? Detta gäller alltså vuxna hundar.

      1. Vad jag hört och sett så kan kastrerade hanhundar bli ”tokspöade” av tikar, eftersom dom inte duger i flocken. Seven har blivit påhoppad av ett par tikar vid olika tillfällen, troligen av den anledningen. Däremot brukar hanhundar inte bråka så mycket med kastrater, då dom inte utgör n´ån större konkurans om tikarna.

  3. En fråga,varför försöker min ett åriga hund rida på andra hundar fast dom är äldre?

Kommentarer inaktiverade.