Först Södertälje, sen Dubai!


Har precis förberett mig klart för min föreläsning i Södertälje som börjar 12 30. Men jag har oxå packat klart för direkt efter föreläsning drar jag till Dubai. Men det är tydligen bara 30 grader varmt där, aj då att det inte var varmare….. ha ha ha ha

Jag kommer att blogga med er därifrån, likaså sköta den rafflande tävlingen på fredriksteen.se, så ni slipper mig inte 😉

Fråga – ”Hej Fredrik och stort tack för ditt engagemang och kunnande du delar med dig till oss andra hundägare. Jag har en Sheltie som skäller och fullkomligt ylar då vi ska gå ut på morgonen. Nu har jag fått en lapp i brevlådan av mina grannar där det står att dessa har fått nog och kommer att klaga om detta inte upphör. Kan du ge mig något tips, snälla? Hälsningar XXXXXXX”

Svar – Hej och tack för dina fina ord och för din fråga. Visst är grannar underbara?

Normalt sett så är detta ofta väldigt lättlöst. Det som sker är antagligen att du klär på dig, plockar fram koppel och annat. hunden din är då antagligen i din direkta närhet i hallen. Du har säkert på flera olika sätt försökt att tysta hunden vilket säkert gjort hunden mer ”tokig”. När hunden ylar och skäller så vill den ha uppmärksamhet och vill gå ut. I och med att du engagerar dig i hunden när den låter – ”tyst”, ”fy”, ”lägg av nu” – med mera så får hunden bekräftelse på att det hunden gör, gör att hunden får gå ut.

Gör istället så att hunden inte får vara i hallen när du klär på dig. Bestäm dig för att tröskeln är en linje där hunden inte får gå över när du är i hallen. använd inte lydnad, utan bara ledarskap och fysisk kontakt, kroppsspråk. Bry dig inte om vad hunden gör på andra sidan tröskeln, om den låter, sitter eller ligger. Se bara till att hallen ”är din”. När du är klar så går du till hunden och sätter på hunden halsband och koppel. Inte heller här får hunden gå över tröskeln med ett enda steg. Var konsekvent, och övertydlig på vad du vill. När hunden väl har utrustningen på sig kan du dessutom förstärka lite. Det gör du genom att belasta hunden lätt i halsbandet och drar den försiktigt över tröskeln samtidigt som du visar än en gång att den INTE får gå över tröskeln. Släpp efter kopplet och låt den backa ur hallen (likt min sittövning)

Gör du detta så kommer antagligen din hund vara helt tyst, eller bli det bara på en eller två gånger. Jag lovar, det fungerar! Lycka till // Fredrik Steen

9 svar på ”Först Södertälje, sen Dubai!”

 1. Hej fredrik frågade en fråga igår,varför försöker min ettåring rida på sina hundkompisar som är äldre?
  Skulle vilja höra din teori………..

 2. Läste att en kallfront är på väg till Dubai och att en snöstorm beräknas starta imorgon och pågå under de 2 närmaste veckor. 🙂

 3. Tack för en bra föreläsning! Det går in på ett annat sätt,när man får höra dina synpunkter ”live” än när man läser dom här. Var kanon!

  Nu hoppas vi att du hann med planet 🙂
  Ha en skön semester!

 4. Nu är även jag hemma från föreläsningen, det blev ett pitstop på MAX för att inta lite näring på vägen.

  Tack för idag Fredde, hoppas att du och familjen får en riktigt skön semester nu!
  Det behöver ni och tid att bara rå om varandra.

  Kram

 5. Tack för en fartfylld föreläsning. Hallen ÄR numera min!! Jag har också beslutat mig för att häktestiden är över för mina jyckar.

Kommentarer inaktiverade.