Kontakt – kontroll!


Jag pratar ofta om kontaktövningar och vikten av dessa. Dom är viktiga, inte bara för att hunden ska vilja ta kontakt med dig, utan oxå för att du och hunden tränar på att kommunicera. Ju bättre du kommunicerar med din hund, desto bättre kan du lösa problem och lära din hund nya saker.

Det fina med bra kontaktövningar är ju oxå att det är väldigt lätta att göra, samt att hunden blir duktig väldigt fort. Det är en kul grej att träna på. Ändå så gör det så enorm nytta.

Till er som inte redan tränar kontaktövningar – börja med det! På bara några dagar kommer du märka en enorm skillnad på din hund.

Som ni säkert känner till nu så är jag ju nere i Förenade Arabemiraten och njuter av värmen. I dag kom vi till Dubai där vi ska stanna resten av semestern (vi kommer snart hem)

Konstig stad! Enorm storstad åt ena hållet, fina stränder åt andra. Påminner mycket om Singapore tycker jag.

Ett tips till er är att vara vaksamma på fredriksteen.se om ni vill vinna tävlingen. Det är bara ett tips!

2 svar på ”Kontakt – kontroll!”

  1. Hej !
    Jag har en cockerpoo som är dryga 2 år. Han är en underbar hund, lättlärd och för det mesta mycket lydig. Vi gör många kontaktövningar och han får mycket beröm när han gör rätt. Eftersom jag är pensionär har jag mycket tid för honom och går långa promenader och leker med honom. Vi har riktigt trevliga konversationer. Han går fot utan koppel och stannar när det kommer en gata och han kollar alltid upp om jag finns nära honom.Han gör allt jag ber om, utom nu när snön har smält och han får vittring på harar eller fåglar – då existerar jag inte för honom och han lyssnar inte.Vad skall jag göra för att få honom att strunta i harar och fåglar?

Kommentarer inaktiverade.