40 grader i skuggan och lite frågor o svar!

I och med att jag inte lyckas få igång min mejl här nere i Arabien så tänkte jag att jag lägger ut en del frågor och svar här på bloggen. Jag får ju en mängd frågor varje dag så jag måste beta av lite.

Min nya Shejk kompis! Ice säger att han klär sig som spöket Laban.

Idag har det varit fruktansvärt varmt här nere. Nära 40 grader i skuggan och helt vindstilla. Jag gnäller inte, men det är väldigt varmt.  Det som är väldigt positivt är att man kan ha en kopp kaffe bredvid sig vid poolen hur länge som helst. Den svalnar inte. Det är faktiskt sant, kaffet är lika varmt efter en timme.

 

Fråga – min hund, en schäfer, är väldigt dålig i magen och går inte upp i vikt. Han äter och äter men blir bara magrare hela tiden. Man kan räkna alla revben på hunden hur han än sitter eller ligger. Hans avföring är lite gul och grynig, men lös. Min veterinär säger att han inte hittar något fel. Har du någon ide?

Svar – Jag är ganska säker på att det är bukspottkörtel som strular. Gå till din veterinär och säg det. Jag är så säker som man kan vara. Det finns medicin mot det så det går att lösa, men se till att få det med en gång// Fredrik Steen

 

Fråga – Jag har en springer spaniel som jag vill börja lära att söka efter olika saker. Men kan jag lära honom att söka på en sak och sen andra dofter? Jag har för mig att du sagt det vid något tillfälle.

Svar – Vad kul! Jag tycker du ska lära honom att finna eller söka efter sterila kompresser. När din hund är duktig på det så kan du ”smitta” kompresserna med olika dofter. På så sätt lär du hunden att söka efter andra saker. Det är ett mycket bra sätt// Fredrik Steen

 

Fråga – Min hund drar väldigt mycket i kopplet. Till en början fungerade det med nosgrimma men nu har han börjat dra även i denna. Jag har provat allt som att stå still när han drar, vända åt andra hållet och så vidare, inget fungerar. Kan du hjälpa mig?

Svar – Det kan bli så om man bara använder ett hjälpmedel, att hunden vänjer sig och börjar dra igen. Det är vanligt! Det gäller att åtgärda problemet. Det är att hunden tycker allting nnat är mycket mer intressant än du på promenader. Det är det du måste åtgärda och förändra. När du går ut med din hund ska hunden tänka – ”vad kul, vad ska VI göra nu?” inte som hunden tänker nu – ”va kul, jag klarar mig själv”

 

Fråga – Min hund kan helt enkelt inte umgås med främmande hundar. Det blir hela tiden bråk. Han har två lekkamrater och med dom två går det hur bra som helst. Men inte med andra hundar. Vad ska jag göra?

Svar – Du skapar ett problem. Din hund kanske inte har behov av att leka med andra hundar, han vill helt enkelt inte. Låt din hund leka med sina kompisar och med dig, det räcker. Detta är inget problem! // Fredrik Steen

 

Fråga -Jag har två katter och ska nu köpa en valp. Katterna är vana med hundar i och med att jag har haft en tills för en vecka sedan. Jag tog bort honom pga ålder. Hur ska jag nu göra när jag får en en 8 v valp?

Svar  – Vad kul, du behöver inte alls oroa dig. Ta hem valpen, låtsas som ingenting. Detta löser katterna och valpen, ingen fara// Fredrik Steen

 

Fråga –  Jag var och tittade på valpar i förrgår och ska köpa en valp. Men nu funderar jag på att köpa två syskon. En hane och en tik. Uppfödaren avrådde mig från det, vad säger du?

Svar – Att du har en bra uppfödare! Håller helt med att det är olämpligt. Det är svårt att ha två jämnåriga kullsyskon. De kommer att ty sig väldigt mycket till varandra och du kommer att vara ”utanför”. Du får bara problem tror jag. Satsa på en valp i taget och gör något bra av det istället // Fredrik Steen

 

Fråga – Jag har en valp på snart fyra månader som är helt omöjlig när det gäller att komma när jag ropar. Är det något fel på valpen, eller finns det något jag kan göra?

Svar – Det är inget fel på valpen! Det är din träning det är fel på. Detta måste du lära din valp. Det har du inte gjort. Det bygger på att du lär din valp med hjälp av belöningar. Läs mer på fredriksteen.se samt i mina böcker. Det är INGET fel på din valp! // Fredrik Steen

 

Fråga – Jag har en Rodhesian ridgeback kille på snart ett år som är lite jobbig vid hundmöten på stan. Min instruktör säger att jag ska gå fram till de andra mötande hundarna och låta min hund hälsa, men när jag läser det du skriver så menar du tvärtom. Vad ska jag göra?

Svar – Jag är ledsen om jag är en del av din förvirring. Men det din instruktör säger tycker jag är dåligt och direkt dumt. Det är bara att skapa större problem på promenader. Tala istället om för din hund att detta inte är okej. Läs mer om hundmöten på fredriksteen.se samt i mina böcker. Lycka till // Fredrik Steen

 

Så, nu har jag svarat på några frågor i alla fall.

Ni missar väl inte Agrias tävling – http://www.agria.se/tavling/hem/Vinterlekar-i-snon#gly-date;1

Nu måste jag slänga mig i Persiska viken, jag dör av värmeslag. ska bli lite skönt att komma hem till våren på Söndag.

9 svar på ”40 grader i skuggan och lite frågor o svar!”

  1. Min hund gillade inte heller andra hundar, har två bästisar sen 4 år tillbaka, inga problem. Är väl värre om du ska gå på bruks och t.ex. träna och tävla. När jag gjorde det hade jag en golden utan sådana problem. Men med Freddes kontakt övning kommer du långt, bli bara inte nervös själv, för då blir hunden orolig, när ni möter någon.

  2. Inomhus skidbacke i Dubai??! Ja, verkligen! Dessutom i ett köpcentrum. Helt sinnessjukt 😉

  3. SNÄLLA!! Nu behöver jag ett AKUT råd. Min 11 månaders terriertik drog iväg efter ett rådjur idag och kom för första gången inte på pipa, Jag har tränat inkallning som en tok och varierat belöningar på alla möjliga sätt. HUR lär jag hunden att inte jaga? För mig vore det en katastrof om jag tvingas ha henne i koppel hädanefter.

    1. Kanske du kan få bra tips om du läser på SBK-bloggen, vars länk du hittar på första sidan på den här hemsidan? Hon skriver där bl.a. om att man som ägare visar hunden att man har rollen som jaktledare.

  4. Hej! Vår hund – Duffy en tik av okänd ålder (omplaceringshund från Irland) – har börjat samla saker på hög. Varje morgon när vi kommer ut i vardagsrummet ligger där en hög på mattan. I morse var det vantar, tofflor, toaletthinken!, och min sko som hon tuggat sönder klacken på. Varför gör hon så här, har du någon idé?
    Tacksam för svar!

    /Sara

Kommentarer inaktiverade.