Godmorgon bloggisar!


På bilden ser ni mig själv cirka 3,5 minuter efter jag gått upp. Hur som helst – en dusch, sen bär det av till Älmhult och Ikeas aktivitetshus där jag ska föreläsa ikväll. Jag älskar när jag får ansikten på mina bloggkompisar, så du kommer väl dit? Jag ska föreläsa om samspel mellan hund och människa.

Jag var riktigt trött igår när jag kom hem. Flyget gick inte från Dubai förrän 01 40. Vi landade på Arlanda 09 00. Jag sov inte en blund på hela resan. Men nu är jag pigg och utvilad igen. Så där som man ska vara efter en semester 😉

Jag hoppas att jag kan avslöja lite roliga saker för er denna vecka. Jag hoppas och håller tummarna i alla fall. Mer om det då 😉

Jag vill här på bloggen rikta ett officiellt stort tack till Svenska Amstaffklubben. De har sänt mig ett kort men rörande brev där man tackar på hela klubbens vägnar för mitt engagemang i ”farliga hund” frågan. Sådant gör att man får mer motivation, tack!

Om ni bor i Örebro så kan jag säga att ni ska håla ögonen öppna om ni vill träffa mig och lyssna på mig. I början av maj månad planerar vi in en föreläsning där på nästan 3 timmar. Vem som helst får komma dit. Mer info om det senare. Men Örebro är en liten svart fläck på min karta. Av någon anledning så har jag inte varit engagerad med hund i den staden någongång. Ska bli kul att komma dit.

Hörs lite senare idag…. ciaoo

 

 

16 svar på ”Godmorgon bloggisar!”

 1. Vet du om att det finns ”sammanslutningar” som ska smutskasta dig, BB och CM.
  Känn dig hedrad:O)/Sture

 2. Härligt! Motstånd motiverar och utvecklar 😉
  Det som också är ganska intressant är att jag själv, Barbro B och Cesar M måste ha något gemensamt eftersom vi läggs i klump. Det måste vara vår totala okunskap som hundprofiler i TV.

 3. Ser at flere gjør som CM, skaffer løpband til sine hunder.. Er ikke det tragisk? Skal man ikke orke å ta sine hunder ut på tur, eller er det greit å bruke som en del av treningen?

  1. Hej Jorun!

   Jag har tidigare haft precis samma inställning som dig men nu i vinter har jag fallit till föga och köpt ett löpband. Med en bulldog och en amstaff (d v s korthåriga och frusna hundar) har det inte gått att hålla dem i tränings- och tävlingsform under den kalla vinter som vi haft.

   De jag känner som har löpband till sina hundar tävlar på nationell och internationell nivå i sporter som kräver en god grundfysik. Jag har också sett att det har använts på hundcentran för rehabilitering. Så länge man använder det så rätt sätt – som ett komplement till övrig allsidig träning – tycker jag att det är ett bra alternativ. Jag har svårt att tro att folk som inte ids promenera med sina hundar lägger ut flera tusen kronor på ett löpband för att slippa, men såna människor kanske finns? I så fall är det ju tragiskt.

   Mina hundar tycker f ö om att springa på bandet och hoppar glatt upp när jag ger dem kommando. De står kvar utan att vara uppbundna och jag sitter bredvid och peppar/berömmer dem. Den enda incienten som inträffat är när min amstaff sprang på löpbandet och jag var tvungen att springa in i ett intilliggande rum för en sekund. Osäker på om hunden – som är mattekär – skulle försöka springa efter mig, sa jag ”Stanna!” åt honom. Det var väl inte det smartaste jag har gjort… Lyckligtvis är en amstaffhjärna ganska tålig och inte allt för snabbtänkt, så det orsakade inga långtgående konsekvenser. 🙂

 4. Örebro ”Gnällbältets mecka” 🙂
  Ska till Karlskoga första veckan i maj,kunde ju hoppas att det är då du ska till Örebro. Bara 4 mil i mellan 🙂
  Ha en bra dag i Småland!

 5. Ja, äntligen! Har länge önskat och velat att du ska komma till Örebro så man kan gå och lyssna på dig! Du är mer än välkommen 😀

 6. Jag kommer när du är i örebro. Om jag inte precis fått min baby, planerat i början av maj. Ser framemot att lyssna på dig igen 🙂

 7. Hej
  Försökt maila dej,men fick tillbaka det. Beror det på att mailboxen är full el. fel adres. tog den som står här på sidan. 🙂

Kommentarer inaktiverade.