SVT’s hundprogram


Nu är valpisarna klara för leverans. De ska besiktigas på måndag, sen far de till sina nya hem.

Den andra kullen som det är leverans på om cirka 4 veckor börjar det också bli fart på. De är som mysigast vid 5 – 6 veckor tycker jag.

För alla Örebroare så kan jag meddela att det blir föreläsning i Örebro i början av maj. Mer info om exakt tidpunkt och innehåll kommer senare.

Jag får ett stort antal mejl om varför jag är så tyst ang hundprogrammet på SVT.

Men jag känner – vad ska man säga?

Det jag har sett är jag inte imponerad av, snarare tvärtom och det påminner mer om komedi än ett bra hundprogram tycker jag. Men man måste komma ihåg att jag inte har sett mycket. Kanske har jag missat det bästa 😉

Man har dessutom ringt mig från inspelningens håll och vill ha tips och synpunkter….?!

Men samtidigt anser jag att man måste sätta detta i ett rätt perspektiv. Detta hundprogram tror jag inte på något sätt skadar någon hund. där tycker jag att man överdriver i sin kritik. Jag känner dessutom ett par som arbetar med programmet, och hunden sätts alltid i första rum.

Att lämna valpar ensamma i ett hus eller rum för att se hur dessa hanterar situationen är mer brist på kunskap än att det är otäckt för hundarna.

Så…… jag anser att programmet inte på något sätt skadar eller gör illa någon hund. Jag anser och hoppas att målsättningen med programmet bara är underhållning och komik, och inte är meningen att det ska lära hundägare eller hundälskare något.

Nu åker jag till min pappa på sjukhuset!

11 svar på ”SVT’s hundprogram”

 1. Skönt att höra att du håller med mig, i detta.
  Jag ser en aning lyteskomik i hela upplägget och jag har inte heller kunnat se något lärorikt för hundägare i allmänhet.

  Däremot kan jag tycka att det är ju helt lysande att blivande hundägare, som inte har en aning om vad de vill ha, får en chans att träffa flera olika hundar innan de bestämmer sig.
  Tyvärr väljer ju folk, ofta, den första söta valp de träffar på när de ska köpa hund,

  Jag har sett de två första programmen och har inte heller kunnat se något som hundarna skulle kunna tänkas lida av. Iaf inte de hundar som valts ut till programmet.
  Jag tror inte att upplägget skulle vara bra för ALLA hundar, men så länge man inte tar in redan skadade hundar så ser jag inget fel. En del omplaceringshundar är ju inte lämpliga hos nybörjare öht.

 2. Tycker du har fel, visst är programmet urlöjligt, men jag älskar hundar. Jag tycker folk lär sig mycket om hundar. Allt får man ta efter eget förnuft, och att du tycker att folk inte ska lära sig något av programmet, får du självklart tycka, Fredde. Men jag tycker du har helt fel där, alltid kan det hjälpa någon hund. Bye, bye

 3. Jag såg 3 avsnitt av detta program Huset Fullt av hundar, och jag tycker det är helt värdelöst, då man sett att hundarna är inga omplaceringshundar, utan de kommer från uppfödare som inte längre har behov av dem, eller så har vissa hundar varit på blocket, och då har man skrivit till ägarna om de kan ha med hunden i programmet.
  Programmet ger en felaktig bild av hur man skaffar hund, och i verkliga livet så är det ingen som kommer med 6 st hundar till ett hem och så får man välja.
  Tycker det även ger en konstig bild av att äga hund, i alla program har familjerna alltid bott i hus, de har barn, varför inte visa olika familjer, som bor i lägenhet ,familjer som inte har barn, jag menar, eller är man inte familj om man inte har barn, jag har familj, 3 hundar och min sambo det är min familj….

  Programmet visar också massa konstiga aktiviteter som man kan göra med hundarna, inget fel i det egentligen, utan det visar ju bara vilka möjligheter som finns för hundägare och deras hundar, men det visar också att allt kostar det man gör med sin hund, man kan även göra aktivititeter med sin hund/hundar som inte kostar något.

  Man kan spåra själv i skogen, det är inte så svårt, det gör vi med våra hundar, våran ena hund får bära klöjveväska, vi åker på utflykter, vi åker båt och vi går i skogen och gör massa saker med våra hundar, eftersom de ingår i våran familj, det är också aktivering.
  Vi har inte gått några hundkurser, vi har lärt våra hundar själva och det har fungerat jättebra, jag har gått rallylydnad med en utav hundarna, för jag tycker att det är en roligare variant av lydnadskurs och man har roligt samtidigt.

  Men alla är vi olika och alla gör vi det som känns bäst för oss och våra hundar.
  Men sedan tycker jag att det 2 första avsnitten så valde familjen endast småhundar, för den ena familjen sa att de inte hade så mycket tid, men oavsett storlek, så måste man ha tid, att ta hand om sin hund, den ska ha motion oavsett storlek och inte vara en prydnad som man bär runt. Sedan att hundarna ska få vara själva i huset och man iakktar dem via en kamera, hundarna kissar inne och då säger man oj det får vi träna på, självklart så blir vissa hundar stressade och oroade av nya miljöer och gör sådant för att markera revir…nej blir bara irriterad av detta program
  Men , nej, jag fick avsmak för detta hundprogram, jag som älskar hundprogram,
  Men detta gav avsmak, så det blir inga fler Huset Fullt av Hundar avsnitt för min del.

  Hellre tittar jag på hund och djurprogram som har någon mening, som Djurpolisen i USA, vilken insats de gör, eller Pittbulls and Parolees, en kvinna som räddar pitbulls och ger villkorligt frigivna människor en andra chans, de får jobba på hennes ranch och hjälpa henne att ta hand om hundarna och träna dem och adoptera dem, det är ett program som berör och jag blir tårögd varje gång, det är sådana människor som gör ett avtryck i ens hjärta. och sedan har vi Last Chance Highway, en kvinna i södern som är mäklare och samtidigt räddar hundar som folk har kastat ut hundarna, då kommer hon och räddar dem, betalar från sin egen ficka, kastrering, behandlingar av sjukdomar och vaccinationer, själv bor hon med sin man och son i ett stort hus och har själv runt 12 hundar ….en underbar person som gör något åt dessa övergivna hundar, de är både renrasiga och blandraser, men det har ingen betydelse, alla har rätt till en andra chans, sedan så tittar jag på Cesar Milan, min stora favorit….och Fredrik Steen, men nu har det ju inte varit några program på länge…..

 4. ja du, jag har inget Opartiskt öga i förhållande till omplaceringshundar, då jag vet att det krävs lite mer, från ägarens sida att ta över en äldre hund, som fått flytta runt, men självklart är ju allt en fråga om perspektiv,
  det kanske inte är ”djurplåger” att utsätta hundarna för stressmomentet att träna med olika familjemedlemmar, o lyssna på både barn och vuxna,
  om man jämför med vad för ”plågeri” som existerar där ute i världen…
  men å andra sidan är det inte heller djurplågeri att ha en hund ensam hemma i åtta timmar om dan, medans man jobbar, om man jämför med nån som fysiskt utöver våld på sin hund eller plågar den på annat sätt….
  inget är ju rätt precis.

  det är bara att jag blir så förbannat tjurig, över att jag måste betala teveavgift ( fast jag betalar både parabol kort och abbonemang utöver) till tvtjänst, när jag som tittare inte har ett skit att säga till om,
  här har massiva protester lämnats in, mejlbombat svt,
  många tycker ju faktiskt att man kunde gjort programmet så jäkla mycket BÄttre, utan att folk skulle behöva bli arga,
  och där tips och råd att ta en omplaceringshund ex, hade varit kanon…
  jag vill fasen inte bidra till att betala varken producenterna eller claudia gallis lön, för att göra en show som strider mot ens uppfattning om vad som är lovligt att göra program om.

  vad kommer näst? när kan man få gehör för vad man tycker inom svt?
  omplaceringshundar klappar ju mitt hjärta mycket för, men vet att min senaste omplacering ändå varit hos oss ett år, och vi har fortfarande massa kvar att arbeta för att få honom säker och trygg i sin tillvaro.

  annars finns det väl värre saker att reta upp sig på, om man nu nödvändigtvis ska reta upp sig, än ett hundprogram som bara är ”klantigt upplagt”…..

  hoppas din pappa mår bättre, och att du tar det lugnt och fint, en dag i sänder..
  många hälsningar Anna

 5. Sett programmet o tycker det är DÅLIGT. Och det har inget värde vad gäller att lära nåt om HUND/HUNDKÖP/OMPLACERING. Men det man tycker är dåligt behöver man ju inte se 🙂 Men det finns många dåliga program,nu är TV på Lyxfällan….att visa korkade människor som inte kan plus och minus…Skulle vara intressant med nåt BRA hundprogram. Fredde…….kan du inte fixa ett 🙂

 6. Bra skrivet Anna håller helt med dig, vi ska betala tv avgift för ett program som är så dåligt gjort, ja det kunde ha gjorts mycket bättre.
  Vi har 3 hundar varav 2 är omplaceringshundar, det har inte alltid varit lätt, men jag har heller aldrig ångrat mig, ingen hund är perfekt och man får aldrig en perfekt hund levererad till sig, det kräver jobb både från hundägaren och hunden, för all den tiden vi har lagt ner på våra hundar, har gett resultat och det är kanon, varje dag lär man sig något nytt.
  Det jag också stör mig på i programmet är att en utav familjerna valde en chiuacha för att de inte hade så mycket plats, herregud, de bodde i ett hus, vi bor i en tvåa på 76 kvm med 3 hundar, som väger 20 kg, 16 kg och 6 kg, och innan dess när vi hade en hund så bodde vi i en 3:a på 89 kvm två vuxna och 1 hund, det handlar inte om boende, det handlar om hur man uppfostrar och lär sina hundar,….

 7. anna… du får nog försöka inse, att de personer som protesterat mot programmet, är förhållandevis få, i jämförelse med hur många som faktiskt tittar, och tittarsiffrorna är det som styr!!!!
  Jag vill ha bort all sport, som dessutom ibland sparkar undan serier el liknande, men återigen, tittarsiffrorna styr.

  Nu har jag bara sett ett av dessa program, och till skillnad från Marie, så av det jag såg, så visades det en del saker man kan göra med sin hund som INTE kostar en massa pengar.
  Kanske kan det få den ”vanlige” hundägaren eller den som funderar på att skaffa hund men inget vet, att tänka till, och kanske börja hitta på kul saker med sin hund?

  Programmet imponerade inte på mig, intresserar mig inte… så jag struntar i att titta. Punkt!

  För några veckor sedan såg jag att det skulle komma ett program som jag tyckte lät väldigt intressant, ”Hundens hemligheter”. Men sedan började dom visa massa om människokroppen… jag hade sett fel, de visade HUDENS hemligheter… Suck! 😉

 8. Eva..ja då var jag inte ensam….spännande…Hundens hemligheter…Lät ju bra…Men som sagt HUDENS..:-) Skulle vilja ha lite intressanta faktaprogram om hunden,varger…Men jag gillar djurprogram. MEN inte huset fullt av hundar. Det är dravel.
  Gietvis är det väl mycket tittarsiffror, många pratade ju om det långt innan. Hur hemskt det skulle vara…Men det ger absolut ingen info till hundägare elelr blivande hundägare.

 9. ja men Eva eller hur!:))
  tror du inte jag sliter mitt hår över denna SPORT som ska sändas hela tiden:…! jag borde få betalt av radiotjänst för att jag får lida så pass mycket när alla program alltid utgår till förmån för nån sport-match som är helt ointressant:)

  hudens hemligheter… fnissa fnissa!

  ja man får väl bara acceptera läget, men tjurig blir jag:) och att inga mer HUNDCOACHEN synts på länge är ju med Fy och skam!!:)

Kommentarer inaktiverade.