En kul utmaning!


God morgon! Ännu en ny dag och ny utmaningar. Jag mår bra men jag är väldigt trött. Svårt att somna på kvällarna, men somnar sent tillsammans med TV. ….. inte bra! Jag vet det, men det blir bättre och bättre.

Nu mitt på dagen har vi ett möte på sjukhuset med läkare och co. Läget är stabilt bra, men jag vill ha mer info om vad vi kan göra. Ska vi pressa gubben? ska han sova och så vidare? Träna kan farsan, han har tränat och tävlat tyngdlyftning när han var ung och innan olyckan så tränade han på gym 3 gånger i veckan samt 8 km långa promenader 3 gånger i veckan.

Sen måste jag försöka ordna med ny bil i veckan. Som tur är har jag goda vänner så vi har fått låna en bil, men nu måste det bli ordning känner jag.

I morgon är det jag ska till Vretagymnasiet i Linköping och prata om Motivation, kommunikation i samband med inlärning.

Det finns ju en massa likheter tycker jag när man ska lära en människa som när man lär en hund. Det handlar mycket om motivation. Jag vågar påstå att motivation, att individen vill, är det viktigaste av allt. Så denna ”föreläsning” blir intressant och utmanande.

Vi hörs snart igen, nu drar jag ut i skogen med vovvsingarna…..

5 svar på ”En kul utmaning!”

 1. Visst är det så att det finns likheter mellan människor och hundar. Jag märker på jobbet att man får ha olika motivationer till alla våra här. Man får vara på ett sätt mot en och vänder man på klacken är man en annan mot nästa. allt för att läran ska fastna.

  Hoppas att mötet med läkarna blir bra.
  Skickar varma tankar till din pappa.

  Det är helt ok att somna framför tv:n 🙂 Det gör jag varje kväll …ler
  Ha det gott!

 2. Hoppas möttet med läkana blir possetivt.
  Kommer din farsa få några bestående men?
  Har tänkt på honm varje dag.
  Hur mår Ice å Emma?
  De e ju bra att du e på bättringsvägenmen ta det för h*vete lungt Fredde!
  Det fins olika chockfaser,d kan börja känna dej ok nu å ett tag frammåt,men sedan åker du ”ner” i gen,å då KAN det vara svårare att ta sej upp.

  Fattar att du har många vänner du kan snacka med,men en samtalscoatch el likn. E inte helt fel (e personligen inte mycket för psykologer).
  Har själv varit i djup deppretion för några år sedan,så jag vet vad du går i genom.

  Snälla Fredde för våran skull här på bloggen, DRA NER PÅ JOBBANDET stryk lite i almanackan!!!
  Tänk på dej själv,dina nära å kära,JOBBET KAN VÄNTA!!
  Vi är rädda om dej å vill inte att du ska bli sjuk på kuppen!!

  Puss på dej!!

  1. Jag tror att Freddes familj räcker bra som samtalscoachar, om det inte har hänt ngt radikalt de senaste åren så är de ganska tighta och gillar att prata. Systersönerna funkar nog bra också, skulle jag tro.
   Och hemma har han ju Emma.

   1. Å förlåt!
    Jag skrev det oxså, att han har många vänner å snacka med.
    Men att det kunde vara bra att……. .

    Profisionell hjälp är aldrig fel.

    Men det var ju bra att du förtydligade det för mej
    ”TACK”!!

Kommentarer inaktiverade.