Måste tycka till, men gör det med ett leende på läpparna ;-)


Jag har sagt det förut och säger det igen – alla hundprogram är bra för vår hundsport!

Men detta program vet jag faktiskt inte. Inga hundar tror jag mår dåligt av själva inspelningen, det är nog helt säkert.

Men resten är ju rena skiten tycker jag.

Man vilseleder hur det är att ha hund och hur man ska hantera en hund. Man jämför olika individer med varandra trots att de har olika åldrar och erfarenheter. Ena gången vill man ha den hunden, nästa vill man inte alls och så vidare.

Claudia Galli har väl aldrig utgett sig för att vara kunnig på hund i och för sig, men då ska hon väl inte tycka så mycket. Hon är säkert en jättebra programledare…. men CG dämpa ner snacket när det gäller hund.

Så tycker jag, men jag kanske har fel.

ps.. det enda som är riktigt positivt tycker jag, är att hundarna får några dagar av aktivitet. Till skillnad från många andra så är jag övertygad om att hundarna INTE far illa.

15 svar på ”Måste tycka till, men gör det med ett leende på läpparna ;-)”

 1. Det verkar som om jag måste ta mig själv i kragen och ”tvinga mig” att titta på programmet. Börjar känna mig lite utanför 😉

  Det skall bli spännande att se och jämföra vad ni – experter – och jag som ändå är nybörjare tycker om programmet!

  Jag återkommer med åsikt inom en snar framtid 🙂

 2. Detta var sanna ord som kom ur RÄTT KÄFT!!!!,
  Har tyckt precis som du,skrev ett mail till dej om detta progr.
  Hundarna som är med i programmet kommer i från Hundstallet/uppfödare vars hundar ”har gjort sitt”. Stallets är ju hundar som Kommer ifrån olika förh. familjer som inte har tid osv. sedan hamnar dom på samma vis igen tycker detta e VIDRIGT!!
  Hade ett ”Gått Öga ” till Hundsatallet tycker att dom gör ett gott jobb,mrn efter detta…?

  Hur e det med din farsa?

  Hade gott

  1. Nja… alla hundar kommer inte från Hundstallet eller från uppfödare efter vad jag förstått.
   Däremot finns det andra saker bakom detta som jag ställer mig frågande till, hur mycket vet ansvariga bakom programmet egentligen om de hundarna som kommer dit?

   Men jag säger som jag gjort innan… ett program som inte intresserar mig det minsta.

 3. Jag vidhåller att jag inte heller tror att hundarna far illa på minsta vis.

  Och jag tror att chansen är större att dessa hundägare faktiskt har lyckats välja en hund de kan trivas med, än om de valt en valp från en ras som tilltalar dem estetiskt.

  Alla valpar är söta och alla blir de unghundar så småningom. Här är de flesta hundarna redan unghundar eller äldre.

 4. Ja hur man kan välja en bordercollie/whippetblandning är för mig en gåta. Klok familj som insåg sina begränsingar. Jag håller med dig Fredrik, inte bjuder programmet till någon riktig kunskap. Skulle önska att det var olika familjekonstellationer med olika personer som valde raser som hade olika ambitioner. Hade åxå önskat en prgramledare med kunskaper om hund, mer än att baka kakor av blodpudding.

 5. Håller med dig för ovanlighetens skull. 😛

  .. Fredde, vet du när föreläsningen i Örebro blir av än? 🙂

 6. mot min princip tittade jag igår, tänkte att man inte kan gnälla om man inte ens sett programmet. Jag tror nog att dom som producerat serien, inte kan ett smack om hundar, och därför blir det väldigt tokigt upplagt..
  jag vidhåller nog att det inte är nån trevlig situation för hundarna att utsättas för simning/aktivitet lyda många olika på kort tid etc,

  dessutom fnissade jag lite åt ”äh vi tar båda två” i gårdagens avsnitt…
  fast huvudsaken är ju att två hundar mindre är ute på omplaceringsmarknaden..för tillfället i alle fall:)

  fick räkningen från radiotjänst idag, undrar om jag kan dra av nån hundring för att jag inte vill vara med o betala för såndär skräp-teve? går det månntro:))

  hoppas din far och du mår bättre!

 7. Läste någonstans att Claudia Galli höll på att läsa till hundpsykolog. Hittar det dock inte nu och vet inte om det stämmer. Tycker inte att hon förmedlar någon kunskap till familjerna.

  Läste även detta någonstans att SVT bestämde sig för att inte använda hundstalletshundar utan att de har hittat hundarna på annat håll, bland annat från uppfödare. Men hittar inte heller det just nu.

  Oavsett så tycker inte jag att programmet fyller någon funktion. Programmet belyser inte hur man hanterar hund osv. Känns väldigt amerikanskt. Förstår helt enkelt inte vitsen med detta. Svt säger att alla hundar är vuxna hundar med mera. Men jag personligen anser inte att en hund på 5 månader är vuxen. Genom att behandla och framför allt säga att hunden är vuxen trots dess ringa ålder sänder enligt mig helt fel signaler till samhället.

  Nä usch hoppas verkligen inte att detta program görs mer än de 10 program som gjort, samt att skk och sbk inte hjälper till igen om det skulle bli fler program.

 8. Kan bara hålla med i ovanstående kommentarer om programmet.
  Tyckte dock det var lite roligt i går när min son på 8 år säger efter att sett blicken på Bcblandningen ” Jag tycker inte det ser ut som hon tycker det är roligt att duscha eller prova flytväst”.
  För övrigt kan jag tycka att barnprogram ska gå på barntid och inte mellan 20-21 på en vardag 🙂

  Jag upplever dessutom att dessa hundar är mindre stressande än de som är med i barnprogrammet Bulldogg på söndagar i barnkanalen. Men bulldogg har aldrig varit ifrågasatt vad jag vet.
  Det programmet går ut på att barn får gå på dejt med sin ”drömhund”, hundarna får en mikrofon upptryckt i nosen när programledaren ska få hundarna att ”svara” på barnets frågor.

  Skönt att höra att det går på rätt håll med din pappa.

 9. Har inte sett programmet och tänker inte göra. Vill inte sponsra den typen av ’tänk’ kring våra hundar.
  Men ang. Claudia Galli så är hon faktiskt hundinstruktör för hundens hus i stockholm tror jag de va. Hundens hus är ju inte direkt kända för att vara bra längre, och de har väl bara anställt henne efter utbildningen för att ha ett kändisnamn.
  Deras utbildningar är inte vatten värt snart med tanke på att alla kan gå den oavsett om man knappt sett en hund. Så fort hunden inte passar in efter utbildningsmallen så står de utexaminerade instruktörerna med ett frågetecken i ansiktet. *suck*

 10. Ja, nog är det blajprogram! men som du säger; hundarna får några dagars skoj! Vid närmare eftertanke är det nästan bara blajprogram på TV nuförtiden….Kämpa på med allt bra du gör Fredrik!

 11. Att en oerfaren familj ens FÅR välja två hundar är för mig helt sjukt ändå. Roligt för dom när den tiken löper sen också, utan erfarenhet, en okastrerad avelshane och kanske en förstagångslöpare, hon var 11 månader så inte säkert att den gjort det ännu..
  Claudia Galli har faktiskt utbildat sig inom Hundens Hus, men tycker inte hon säger så mycket ändå.

Kommentarer inaktiverade.