Hej på Er

Nu sitter jag här på konferensen för Naturbruksgymnasieskolorna i landet. Jag ska in och prata om en halvtimme.

Före mig har bland annat Skolverket pratat. Jag ska prata om Motivation, kommunnikation och inlärning.

Jag tänker hela tiden prata om hund men med paralleller till oss människor och elever i skolan.

Inga individer är dumma i huvudet, det handlar bara om att lyckas motivera individen. Det gör man bäst genom att kommunicera på ett sätt som individen förstår och belöna rätt beteende. Men vad är en belöning? För dig kanske det är något, för någon annan betyder samma belöning ingenting.

Jag har mig själv som utgångspunkt. Jag gick bara nio år i skolan. Ingen lyckades kommunicera med mig på så sätt att jag blev motiverad. Några belöningar märkte jag aldrig av.

Ska bli spännande, representanter från alla skolledningar (naturbruk) i landet är här 😉

Det är ok med min pappa, säger läkarna i alla fall. Jag har svårt att se vad som är ok, om ni förstår vad jag menar.

Men allt ska bli bra med tiden…. vi hörs i eftermiddag!

7 svar på ”Hej på Er”

 1. Ja det där med motivering gäller väl överlag både det mesta och de flesta. Sen är det ju svårt för till exempel skolor att hitta rätt sätt att kommunicera med alla. Det finns det väl varken tid eller pengar till. Tyvärr.

  Skönt att höra att det är ok med din pappa!

 2. Är ju kanon att du kan vara med o prata motivation med lärare oxå, inte bara med oss hundgalet folk 😉

  fler lärare som kan motivera elever är nog ingen dum ide… för som du säger, utan motivation, ja då fastnar inte mycket i skallen, vare sig på djur eller oss människor…

  Skönt att läsa att din pappa mår ok!
  även om jag förstår (vet av egen erfarenhet då sonen opererats ett antal ggr) vad du menar med att det är svårt att stå bredvid och tycka att det är ok, när en människa man älskar ligger där och inte mår bra…

  ta hand om varandra!

 3. Åh vad jag önskar jag vore en liten fluga och kunde sitta på väggen och lyssna idag,
  Min granne jobbar med ”problem ungdommar” i skolan.
  Häromdagen när jag tränade med lilltjejen här utanför, så log han och sa att han försöker göra med sina elever som jag gör med hunden.
  Tala om lugnt men tydligt när det är fel, men beröm massor när det är rätt. Även han belönar ibland sina elever med godis. 😉

  Jag ska inte gå in på tekniska detaljer här på bloggen, men om jag förstått rätt, så med de skador din pappa har, så får du/ni räkna med att det tar tid.
  Tänk så här Fredik… ett blåmärke tar tid innan det försvinner, det kommer ta minst lika lång tid för blåmärket i skallen att gå tillbaka.

 4. Låter som en motiverande föreläsning, synd att man inte är där.

  Skönt att det är ok med din pappa.

 5. Alltid för långt bort 🙂 SNÖ idag…man vet ju det är inte slut än…Men rena hundar i morse. Jag gick skola det jag måste, motivation..vad var det?? MEN alla är dktiga på att lära vad man är intresserad av. Sen kan ju en duktig lärare ,lära ut nåt som är ”tråkigt” till att bli intressant. Har varit på ”spännande” föreläsningar med usla föreläsare…som gjort den till en pina…Men både hundar o ungdomar/ folk….vill ju bli uppskattade o motiverade…Men många lärare är inte det. tyvärr….´för stora klasser mm…de hinner nog inte. Men det heter ju individuell utbildning…men tror inte så mycket på det.
  Hoppas alla är på bättringsvägen

 6. Tack, Fredrik, för en jätteintresastn föreläsning på naturbrukskonferensen!
  Jag tyckte nog att de delade med dig mycket av dina hunderfarenheter, och vi fick en fantastisk insikt om hur mcyket vi kan lära oss av hundlivet.

Kommentarer inaktiverade.