Jag har beslutat mig nu!

Jag ska sälja min Corvette! Min pärla och drömbil, ska inte vara min längre.

Men det är inte så hemskt som det låter, det är helt mitt beslut och det känns skönt. Hundarna åker dåligt i den. Jag kan endast ha med en passagerare………. bilen är inget bra för en hunduppfödare med många hundar och familj.

Jag tycker det är ett väldigt moget och vuxet beslut, tycker ni inte? Får se vad det blir istället 😉

Om en liten stund åker jag till Sundsvall. Innan denna dag är slut så har jag åkt 90 mil (inte med corvetten)

Nu är det som jag skrivit tidigare här på bloggen ”valpköpartider”. Jag får en mängd frågor om hur mycket motion och promenader valpen ska få. En del uppfödare uppmanar sina valpköpare att inte låta valpen röra sig fritt överhuvudtaget på grund av leder med mera. Uppfödaren menar helt enkelt att det kan bli fel på valpens leder om den får röra sig för mycket.

Jag anser att det är helt fel, en valp ska röra på sig. Valpens skelett, leder, muskulatur och senor mår bra av det.

Man ska INTE tänka motion med en liten valp, men den ska få röra på sig. Gör det inte så svårt. Ha med valpen på promenader, ta med den till skogen men använd sunt förnuft. Blir valpen trött får du bära den en stund.

Använder du sunt förnuft är inte detta något problem. Men en valp, ett barn, en människa mår bra av att röra på sig!

Agria har tänkt på dessa tider…. läs mer om valpar på www.agria.se

 

12 svar på ”Jag har beslutat mig nu!”

 1. Jag vill inte titta på den länken. Jag tror jag vet vad det är. Syrrans ungar tvingade mig! Det är sant, det var under tortyrliknande situationer 😉

  1. Jag kollade på länken och jag tyckte så synd om dig då. Du såg verkligen plågad ut 🙁 Dessutom såg man hur du hade blivit tvingad ett antal gånger – man kan se gamla hjulspår redan vid starten… stackars liten 🙁

 2. Värleden alla andra älskare av Corvette blir nog glada. Nu slipper de gråta blod över att bilen står ute året runt kanske 😉

 3. Låter som ett väldigt moget beslut… så småningom är barnen stora, gubbåldern sätter in och du kan köpa en igen. 😛

  Jag går helst i skog eller kuperad terräng med valp, det känns som det inte blir lika ansträngande för lederna, då det är mer monotomt och statiskt på slät mark. På samma gång får fler muskler jobba och när hunden får muskler så skyddar och stabiliserar musklerna lederna.

  Sedan att jag älskar skogspromenader med valp är en annan sak, men OJ vad mycket kul man kan upptäcka med en valp. När valpen blir lite trött, så ner på alla fyra och antingen ligga och gosa i ljung/gräs m.m. eller bara smyga runt på knä och kika på allt spännande som finns där nere.

  Än idag går jag och lillan på ”skattjakt” trots att hon nu börjar närma sig året.

 4. Att Det Stooora pojken har vuxit upp å blivit en stooor man……!!!!
  Bra beslut!!

  Men kan slå vad om, att du får ett återfall vid si så där 50 hugget,då vill man ha en K-förlängare i gen.
  Ha De Gott

  1. Men nuförtiden räcker det med att man går till kirurgen för att förlänga både det och andra 😀 Då kan man också spara en slant eftersom det borde vara billigare än att köpa en ny ”förlängningsbil” 😀 😀

 5. En valp oavsett ras måste röra på sig för att skelettet och lederna skall utveckla sig normalt, den skall inter överansträngas dock så Fredriks tips är det korrekta hoppas uppfödare slutar att uppmana valpägare att överbeskydda sina valpar!

 6. Ja, har man hundar och familj låter det inte så praktisk med en Corvette.
  Tack för rådet om valparna! Min valp, snart fem månader älskar att vara ute nu när snön är borta. Vi kan vara ute mellan 45 minuter till 90 minuter, det beror på hur mycket de har rört på sig, ibland blir det mycket spring, ibland lite, och jag var oroligt, undrade om det var för mycket, men vi stannade ute för valpen verkade inte vara trött, han ville gå, springa och nosa överallt.

 7. Tack för en rolig och upplysande föreläsning i Sundsvall. Mycket intressant,även för mig som inte har hund just nu!

 8. Låt mig gissa…
  Det blir en Mercedes E63 AMG Kombi istället?
  En Corvette-dödare i finkostym 😉

Kommentarer inaktiverade.