Om du blir biten!

Jag har fått flera mejl om att Barbro Börjesson blivit illa biten i armen av en rottis. Jag vet inte om det stämmer eftersom jag inte själv pratat med Barbro den senare tiden.

Mejlen handlar om att Barbro skulle vara värdelös som hundtränare eftersom CM aldrig blir biten samt att jag själv blir biten i typ varje program. Att Barbro och jag blir bitna innebär alltså enligt mejlskrivarna att det visar hur dåliga vi är.

För det första vet jag alltså inte om BB blivit biten eller ej. För det andra så har jag aldrig blivit biten. Att huden spricker eller får en rispa så att det blöder innebär inte ett bett, inte enligt mig i alla fall.

Jag har hört detta tidigare från mina kritiker, att det skulle vara ett tecken på att man går för långt då man blir biten som hundtränare. Det kan säkert stämma i vissa fall, i andra inte. Dessutom kalkylerar jag även med att bli biten ibland. Det ger en snabbare lösning anser jag och då tar jag gärna ett nafs. Mig gör det inget! Men det är heller inget jag rekommenderar någon annan. Jag använder aldrig munkorg på hundar, vilket jag kanske borde. Men jag personligen tycker att jag och hunden får lite sämre relation då. Därför tar jag hellre ett nafs även där. Detta är inte heller något jag rekommenderar, tvärtom rekommenderar jag faktiskt munkorg till de som känner osäkerhet.

Om det nu stämmer att Barbro blivit biten så är jag säker på att hon var beredd på det, eller att hunden vid ett ögonblick där Barbro inte hanterade hunden attackerade henne.

Hellre ett litet nafs i mig, men att vi löser problemet. Än att inte lösa problemet och inte bli nafsad i. Så ser jag på saken!

Jag ska söka Barbro och lyssna hur allt ligger till. Ni ska ha klart för Er att Barbro tillhör eliten i världen på hund 😉

I dag fick jag mitt domarbevis från Tyskland. Känns skönt faktiskt! Jag och en annan kille är först i Sverige i alla tider med denna domartitel 😉

Ha en underbar helg!!!!

9 svar på ”Om du blir biten!”

 1. Kul och grattis (?) till nya domarbeviset 🙂 Bra jobbat!!!

  Hoppas att allt är bra med BB och att det är inte så illa som det låter.

  Jag har sett alla dina hundcoach program och jag har inte sett att du har blivit biten (men du står ut med rejäl nafsande med jämna mellanrum måste jag säga).

  Och om man drar paralleller till barn så tror jag att många kan sätta sig in i situationen. Om man har ett problem med en unge och ungen ger sig f-n på att motsätta sig så måste man bestämma sig för att löpa linan ut – även om ungen bestämmer sig för att sparka och skrika för att visa sitt missnöje. Råkar man få en spark men man löser problemet så är en spark inget att bråka om tycker jag.

 2. Grattis till domarbeviset! Det om nåt säger väl att du vet vad du talar om!!! Håller med dej fullständigt om hela inlägget! Ha en go fredagskväll!

 3. Barbro är en fantastisk hundmänniska och ni kan gå in på Gokvälls hemsida o höra hela historien, å Fredrik…grattis!

  1. såg åxå programmet, vilket jag INTE brukar. Men där berättade hon hela historien, även att hunden idag inte längre är i livet. Går väl att se på datorn.

 4. Kan säga att CM visst har blivit biten och varför skulle man bli sämre på det man gör bara för att man blir biten?
  En riktig kock ska bränna/skära sig ordentligt ett visst antal ggr innan han/hon blir en bra kock sägs det!

  Du är super Fredrik, man kan inget annat säga.

 5. Hej Fredrik
  Har du nåt tips till att Sigge blir topp galen när man ska kratta eller dammsuga,han skäller och biter på dom sakerna?Har testat med att hålla krattan still,då gör han inget,men rör sig krattan blir han exalterad,likaså med dammsugarn.Är dammsugarröret still gör han inget.
  Har du nåt tips?

 6. Som du skriver, det är skillnad på biten och biten. Om ett nafs eller en rispa är tecken på dålig hundhantering, så är jag värdelös, jag får nog en liten rispa eller liknande som blöder ett par gånger i veckan, i samband med lek. (jag är rätt lättblödande)

  En frustrerad hund använder sin mun, på samma sätt som en häst/ko använder sina ben och sparkar.

  En gång i mitt liv har jag blivit biten på allvar, och då var det mitt eget fel, som inte tänkte mig för och lutade mig över en superstressad hund jag inte kände, och skulle hjälpa till med.

  Den som hanterat ”problem” hundar, vet ett naffs inte ligger långt borta. De som säger att man är värdelös som hundtränare om man blir biten… det är nog den som rekomenderar avlivning på de värsta ”fallen”.

 7. Jag har sett både dig och CM blöda efter hundmöten men jag ser inte det som ”Hundbiten” heller. Jag ser det som hundens sätt att varna, för om den ville attackera hade det blivit lite mer blodvite. Man kan ju blöda efter en lek med sin egen hund ibland…..ibland tar det illa. Folk som gnäller är sådana som inte klarar av att andra kanske är lite bättre. Jag har precis hittat din blogg och jag tycker du skriver så jäkla skönt! Och du…..Grattis till domarbeviset.

 8. Fredde, Barbro var inte beredd, säger hon i Gokväll. Det var en dominant hund med något mentalt fel, enligt Barbro. Det stämmer nog! Och denna hund hade säkert fått många stränga kommandon och ryck i kopplet eller andra obehag, som den – helt riktigt – associerade med Barbro. Barbro jobbar ju nästan alltid med att skapa negativa associationer, sällan skapas positiva associationer. Men det är väldigt svårt, ibland omöjligt, att ”besegra” en sådan här hund. Den här gav igen. Det konstiga är snarare att inte fler hundar blir förbannade och ger igen…

  Jag kan heller inte tycka att en hundtränare ”tillhör eliten i världen” som framhärdar i att en hund ska undvika att göra utfall mot en annan hund pga rädsla för konsekvenserna. Det är fel tänkt – anser åtminstone jag.

Kommentarer inaktiverade.