Visst går det att lära hundar att undvika ormar!

Ännu en dag i trädgårdens tjänst! Det börjar bli riktigt fint hemma nu. Nu får det börja bli grönt på allvar.

I dag har jag också tittat på en hunds lydnad. Föraren ska tävla om ett par veckor och allt ser bra ut tycker jag. Men nu fram till tävlingen måste dom börja träna momenten noggrannare tycker jag, då kan det nog gå vägen. Glädjen och motivationen finns där, nu saknas bara mer precision 😉

Det går att lära en hund att undvika ormar, vargar eller vad du vill. Det gör man bäst med obehag. Det vill säga att hunden får ett obehag tillsammans med varg eller orm upplevelse så att hunden aktar sig för dessa. Problemet är bara att man måste träna detta. Det går relativt fort, men det är en tråkig träning eftersom det bygger på obehag. Ett annat problem är att du måste ha tillgång till varg eller orm.

Men det är helt klart helt möjligt!

4 svar på ”Visst går det att lära hundar att undvika ormar!”

 1. Sen vore det ju bra att man som hundförare inte var livrädd för ormar själv 🙂
  Få gå nån kurs i det först!

  Visst är det härligt ute nu,har vårstädat balkongen så nu blir det middag där ikväll.
  Seven vill helst inte gå in alls,just nu är han och husse nere i skogen,där dom la ett spår för någon timme sedan. Får se hur det gått. Har varit dåliga på att spåra under vintern,men han älskar det. Behövs en del träning så det blir rätt.
  Har med sig sin bästis som ej spårat så mycket,så kul att höra sedan hur det var.

  Trevlig kväll!

 2. Tränar du dina hundar till att undvika ormar eller anser du att det är onödigt eftersom hundar fixar det ändå?

 3. Fixsar Du några ormar å en varg att öva på så…..!
  Ja vist e det härligt nu när våren kommer,här i Kalmar var det 19.5 vid ett hugget.

  Så till en annan sak:
  När jag vårstädade min garderob så fann jag en HELT OANVÄND!!! Arrak Out Door Vinterdress stl.M Köpte fell storlek via nätet gick ej att byta REA (kanske lite galet att sälja nu men,men). Pris 800:- nypris:1650:-

  Om det är någon här på bloggen som vore intereserad,så kan ni maila mej.
  emmastrumpel@bredband. net

 4. alfahonan är det den svarta fleece…? för ska nån köpa den av dej så kan jag varmt rek. den. Både varm o vindtät. Har mycket kläder från dom, tycker dom är toppen…jo vill du låna orm så kom…Dom har börjat komma, en i skidbaken på snön..:-) Där jag går finns mycket orm, ser under fina dar ibland flera. Jag har sagt åt mina hundar ”argt” -ni rör inte dom där, även döda. Dom struntar i dom, och kom ihåg att ormarna vill inget annat än bort från oss…min tik stod o luktade på en orm framo tillbaka längs ormen o den kurade ihop sej….när hon slutade lukta då sa jag till INTE RÖRA !! ville inte vråla till medans hon luktade…brukar ha cortison med, men det är ju omdiskuterat. jag kan ju vara nån timme bort + ev bilresa till vet…det tar tid. Det kan ju bli så åxå att en orm biter, men sprutar inte ut gift. Men mycket bakterier….Här har vi bara huggormar.

Kommentarer inaktiverade.