Lika djävligt som det är på vintern, lika underbart är det på sommaren


På morgonen har jag haft två möten, så kallade byggmöten. Uppe på två tak. Det ena taket är faktiskt på Strix televisions tak i Hammarby Sjöstad.

När det är sånt här väder så är det underbart att arbeta på tak, det är värre när det är pissväder 😉

Så här års är det många som ligger i hårdträning med hunden när det gäller spår. Under vinterhalvåret så är det ganska okej att träna lydnad, men oftast blir spårträningen lidande.
Jag får lite frågor om spår. Olika problem som dyker upp i träningen. Det kan vara hundar som växlar till viltspår. Eller hundar som helt enkelt inte tar upp spåret eller tröttnar i spåret efter en stund.

När det gäller spår är det i huvudsak en sak man ska tänka på – Motivation! Har bara hunden motivation att söka spår, så spårar hunden och håller sig till det spåret. Jag upplever mångas problem med spår att det är just brist på hundens motivation. Man tror eller tycker att hunden är motiverad, men det är den inte. Därav vissa problem.

Många glömmer bort att variera för hunden. Det är oerhört viktigt för hög bibehållen motivation. Det finns massor av enkla saker man kan göra i spåret för att höja hundens motivation.

Hörs snart igen….. nu ska jag äta lunch 😉

5 svar på ”Lika djävligt som det är på vintern, lika underbart är det på sommaren”

 1. Absolut, det är jättehärligt att träna nu inte bara spår.
  Jag gillar att hålla på med ”cirkuskonster”.
  Det senaste är ”imaginärt koppel”.
  Skitkul övning.:-)

  Igårkväll var det så fint ute, så jag ville aldrig gå in. Men var ju tvungen till slut.

  1. visst är det härligt, snart är all snö borta.!! så enkelt att leva…tagit av vinterdäcken på bilen o dubbarna från kängorna..:-) Kollade ut för en stund sen, hade snyltgäster hos hästarna.Som inte bryr sej,,,,Men fattar inte 3 rådjur att det bor köttätare här 🙂 Dom är visst ett gäng på 7 st. -2 i morse så vi skyndade ut innan vägen blir lera. Men bara att ta bilen, joggingdojjor o fara ut där det är asfalt…vilken lycka,,,, 🙂 Ett tips på en bra o gratis leksak, Spengummi…om ni känner nån mjölkbonde, man måste byta dom ofta .Oh det är en suverän leksak att kasta(vilket jag sällan gör) men att gömma ,mm. Hundarna gillar dom.

 2. Visst är det underbart nu! Har beslutat att det blir en skogspromenad ikväll med matsäck med oss.
  Får väl se om vi ser någon orm 🙂 Fast har ju en gubbe som gärna fotar dom och jag står på avstånd och säger jo dom är väl lite fina…hmmm

  Ha en bra kväll!

  1. Citerar Anki: ”Får väl se om vi ser någon orm Fast har ju en gubbe som gärna fotar dom och jag står på avstånd och säger jo dom är väl lite fina…hmmm”

   Hahahaahaaa!!!! 😀

   1. Jag klarade mej från orm…hihi
    Var för kallt,dom hade gått och lagt sig. Så fort solen går ner märker man att det är en bit kvar till sommaren 🙂
    Men Seven var nöjd över alla pinnar och kottar där ute. Sover som en utslagen hjälte under bordet,husse och matte ganska trötta också.

Kommentarer inaktiverade.