Hundar och kläder!

På bilden ser ni Amber med en fin rosa ”outfit”.
Osmakligt, eller?

Men tänk er istället en tjänstehund med arbetsväst och arbetsskor för att inte skada tassarna. Då hade det inte känts lika osmakligt eller hur?

För hundarna spelar det ingen roll om det är kamouflage eller rosa kulör på kläderna. En arbetande hund älskar sina kläder bara för att den vet att den ska få arbeta. Amber med denna rosa klädsel kan också komma att älska denna om den förknippas med härliga promenader.

Denver och Amber var modeller idag och fotades hela dagen i olika kläder. Även om det inte kanske ser ut att Amber hade en mysig dag på bilden, så kan jag garantera att hon hade det. Mycket belöningar i form av godis, och mycket fysisk kontakt i form av gull och mys från all möjlig personal i studion.

I morgon får pappa komma hem på sin första dagpermission. Det ska bli trevligt. Hela familjen ska samlas hemma hos mina föräldrar och grilla.

Till alla män….. lägg nu lite sten i fickorna på tjejerna. Så att du inte flyger iväg nu till helgen 😉

12 svar på ”Hundar och kläder!”

 1. Vad söt hon ser ut! Fast skorna verkar obekvämma, kanske inte så bra att gå med dem. Mina hundar, chinese naken hund, måste använda kläder när det är kallt, och kanske på sommaren om det är stark sol för att inte bränna sig. De verkar inte ha något emot kläderna och vet att när jag tar fram dem är det för att vi ska gå ut. När jag var och hälsade på valpen, då fyra veckor gammal, hade uppfödaren sytt skor åt den äldste, fast inte som Ambers, utan mjukare, mer typ tjocka strumpor. Det var en bra present, vi kunde vara ute lite längre när det var svinkallt. Men jag får kommentär då och då från folk som tror att jag klär mina hundar för skoj skull, som de vore mina dockor.
  Kul att din pappa ska få komma hem på permission!

 2. Du får ursäkta Fredde, Jag DISSAR detta OMGÅENDE !!!!!!
  Hon Ser verkligen ut att lida Stakars Tjejen!!
  Vist Stora hundar i ”kläder” men då ser out fiten ut på ett annat vis,inte ”mänskliga” om du fattar vad Jag menar?

  Va kul att din farsa får komma hem på permis
  Ha en mysig grillkväll.
  Jag flyger i morgon,har ingen katt att sätta på kvasten så det får bli hunden.

  En Riktigt
  Glad Påsk
  Vi hörs

 3. Måste vara ärlig och säga att det inte ser klokt ut med skor på Amber. Att ha nåt täcke när det är kallt ute förstår jag. Men annars ger jag inte kläder nåt plus..

  Trevligt att få hem pappa din en stund. Ha det så trevligt!
  Säger som alfahonan att jag har laddat kvasten. Tar ingen katt med, sådana hatar vår hund,så tar han i stället. Blåkulla nästa!
  Glad Påsk!

 4. ja håller helt med Alfahonan….hon ser lidande ut och det är inte det minsta gulligt. Jag tycker det är vidrigt med kläder på hundar. MEN givetvis skydd om de jobbar. Det där är bara töntigt. Det är ju hundar !! Inte surrogatbarn…Tycker synd om hundar med kläder, de som bärs i väskor mm. De har 4 ben, dom får ingen päls om man tror de fryser vi +grader…Att skydda dom mot sol o värme är ok, men inte med kläder !! Inte undra på att många hundars immunförsvar är lika med noll. Tycker JAG. Kul med din farsa…Å klart man lyfter, finns inte så tunga stenar 🙂 🙂 GLAD PÅSK….

 5. Jag tycker att det är skitkul med hundkläder men innan vi skaffade Akillez tyckte jag att det var jätte löjligt 🙂

  Just idag står på agendan att köpa en regnjacka och en klövjeväska. Och till vinter skall jag köpa en cool och bra filt/jacka – istället för den otroligt värdelösa och fula filten vi köpte iår.

  Vad jag däremot tycker är fel och taskigt är när hundägarna sätter varma kläder på sina hundar trotts att de har mycket päls – många hundar går även inomhus med varma kläder. Det kan inte vara skönt för hundarna men ägarna vill att de skall vara ”fina”.

  Kläderna skall vara funktionella och bekväma först och främst sen får de gärna vara coola för min del 🙂

 6. Vår lilla blandras har ingen underull till skillnad från sheltien, så han fick i vinter en overall för att slippa frysa och det funkar jättebra! Jag tycker att det är självklart att man klär hundar som annars fryser, alla hundar är inte anpassade efter vårt kalla klimat. Särskilt inte här uppe i norr. (eller om de bränner sig lätt i solen och dylikt)
  Att klä dem som dockor, bara på kul, det fattar jag inte – de är ju hundar!
  Reflexvästar är ju också ett slags plagg och det kan jag inte tänka mig någon som är emot. Funktion och bekvämlighet är ledorden.

 7. reflexväst är ju ett ”skydd” för hunden, många lurviga funkar ju inte ett reflexhalsband på, det försvinner i manen…Klövjeväska är ju ett ”jobb” . Det är ju en fördel för hunden att den är anpassad till klimatet. Skulle aldrig kunna tänka mej en hund utan päls eller så korta ben, ähr där jag bor med extrem kyla på vintern och mycket snö. Och på sommaren sätter man väl inte på de solbrillor o bikini/badbrallor…värmen kan ju många gånger vara så besvärande, som nu. Många har hundarna i bilarna men det börjar bli varmt om de står i solen. Sen behöver de ju inte ligga i stekhet sol. Men flera av raserna är ju inte ”naturliga”.

 8. Alltså förlåt, men jag kan inte låta bli att skratta över hur stackars Amber ser ut. Och det känns liksom inte ens roligt egentligen. Nej, för mig går gränsen vid reflexväst även om jag inte ser det som ett plagg direkt.

 9. Detta ser fruktansvärt ut.
  Varför skulle hon behöva ha en jacka och skor på sig INOMHUS ?
  En chihuahua är en HUND. Antar att det är mer accepterat nu för tiden att bebba sin lilla hund än en stor hund. Tragiskt. Skor ? Har då aldrig behövt skor på mina chihuahuor trots att det är minus 20 ute, då tar man bara en kortare promenad.

  Allt för många köper en liten hund för att klä ut den och bära runt den vilket är oacceptabelt. Köp en docka eller skaffa barn istället.

 10. Jag förstår inte varför många verkar tro att EN bild som har tagit lite på måfå speglar en hel situation eller händelseförlopp. Den där bilden speglar en sekund av Ambers liv. EN sekund.

  Jag citerar FS: ”Även om det inte kanske ser ut att Amber hade en mysig dag på bilden, så kan jag garantera att hon hade det.”

  Dessutom var hon modell för en dag och då måste man” klä ut” sig lite.

 11. NEJ – vanliga hundar som inte har skadat tassarna eller riskerar att skada dem ska INTE ha skor! Förespråkar du verkligen att det är OK att sätta skor på hundar som inte behöver det, för att ägaren tycker att det är fint och det betyder att de får gå ut på promenad?? Snacka om att göra sin hund till en bebis! Precis sådant som Cesar Millan varnar för…

  En tuff väst till exempel gör ingen skada, men vid finskor för hundar går en total gräns. Skorna på bilden ser också mycket mer obekväma ut än de skyddsskor man får hos veterinären. Det rosa täcket är ingen hit heller, IMO. Amber ser finast ut naturell.

  Du har stort inflytande och många gör nog som du skriver. Använd det inflytandet med omdöme!

Kommentarer inaktiverade.