Mot Expressen……

Nu ska jag Denver och min Chihuahua Amber åka till tidningen Expressen för ett litet jobb. Tidningen har en rolig grej på G.

Jag funderar på att köpa mig en Springer Spaniel och utbilda till sökhund. Det är en rolig dressyr och man blir imponerad dagligen över vad dom klarar av. anledningen till att jag vill ha en Springer beror på att dom är underbara sökhundar. Får man tag i rätt Springer så är dom otroliga. Dom ger sig aldrig!

Vi hörs om en stund 😉

5 svar på ”Mot Expressen……”

 1. Springel spaniel???När ska du skaffa en RS:)???Då har du ett fantastiskt råmaterial att arbeta med!!!!

 2. min goa springer tjej springer alltid med nosen i backen och i vår ska vi gå vår första spårkurs, ska bli riktigt skoj då hon har fina spårare i släkten =))

 3. Som Sven säger, köp jaktvarianten annars kommer du ha en hund med bra näsa men lite driv. Hunden kommer inte vilja arbeta någon längre tid. Själv säger jag: aldrig mer springer spaniel. Men det är ju en smaksak.

 4. Springern är en fantastisk arbetsmaskin om de hamnar i rätta händer. Har själv mor och dotter av den ”vanliga” varianten och har aldrig haft några som helst problem med ”drivet”. Med den yngre snarare tvärtom…. Hon heter inte Rusa för inte…. 😉 Men visst finns det många olika linjer så det gäller att titta noga på vem man väljer, vissa linjer är faktiskt riktiga soffpotatisar!
  Själv kör jag lydnad med den yngre (äldre har blivit pensionär), blev viltspårchampion vid 1,5 års ålder, tränar inför start i appell-spår (instruktören uttryckte sig så här – om du inte tävlar i spår med den här hunden blir jag förbannad) och skulle räcka till mycket annat men det gäller att ha den tiden.
  Tycker att du gör ett bra val om du väljer en springer till sök! MEN – kolla linjerna noga – det finns både det ena och andra problem med hälsan. Ögon – många anlagsbärare av PRA samt (tyvärr kollas för få) glaukom, öronproblem, läppvecksproblem etc. Låter som att det bara är sjukdomar – inte så jag menar men…. kolla noga så att du inte får problem med ovanstående!
  En härlig, vild och glad arbetsmaskin! Dessutom snälla och vänliga mot allt och alla! Älskar min ras och antar att du, om du skaffar en, kommer att göra detsamma!
  Mvh, Anna-Lena

Kommentarer inaktiverade.