Kloklippning och namnsdag!

Grattis syrran på din namnsdag! Och alla andra som heter Annika, och Anneli oxå för den delen 😉

Ni läser väl ”Sbk bloggen” på www.fredriksteen.se Där skriver Anne-Marie från Sbk superbra grejor. Det senaste inlägget skriver Anne-Marie om det hon kallar SOS kommando. Det är det jag brukar kalla ”nödstopp”. Kommandon som bara måste funka när man har en hund.

Har ni inte läst denna blogg, gör det!

 

Jag får många frågor om kloklippning.

Kloklippning handlar mycket om förtroende. Många gör det felet att hundägaren själv faktiskt skapar ett problem.

Som hundägare gör man själv kloklippning till en stor grej. Det är det som ofta blir fel. Se det mer som en liten del i en allmän hantering.

Nu gosar vi i tio minuter här på golvet, två minuter av dessa klipper vi klor. Vare sig hunden vill det eller inte.

Det finns inte en hund som gillar kloklippning första gångerna. Men hunden får faktiskt finna sig i att detta ingår. Med tiden kommer hunden att acceptera det fullt ut.

Många hundägare hanterar bara sin hund så intimt vid just kloklippning, aldrig annars. Då blir det problem.

Första stegen i träningen av kloklippning anser jag är att hunden hanterar en intim hantering utan att man klipper klorna. Går inte det, då blir det oxå svårt att klippa klorna. Lär hunden att det är mysig att vara nära dig, att det är mysigt när du kontrollerar tassar och klor.

När det fungerar klipper du oxå en klo till att börja med. Börjar du rätt så är det snart inget problem. Har du redan problem, glöm det och börja om 😉

 

http://st.nu/medelpad/njurunda/1.2966386-hunden-utnyttjar-agaren?m=print

 

Länken och bilden ovan är från min föreläsning i Njurunda. Gå in och läs på den länken om ni funderar på att komma och lyssna på mig den 3 maj i Örebro.

 

 

3 svar på ”Kloklippning och namnsdag!”

 1. Hej.

  Jag har en fråga till dig. Jag och min sambo ska skaffa oss en liten valp. Är det möjligt för en hund att ha två ledare? Överallt man ser så verkar det som om bara ena parten i familjen är engagerad i sin hund men vi är ju två… som båda vill vara lika delaktiga.

  Tacksam för svar.
  Tacksam för all energi du lägger ner i kamphundsfrågan!

 2. Hej

  Jag tog en 8 årig blandis för omplacering för ett år sen och när jag skulle klippa klorna så skakar hon så hon hoppar och klapprar tänder(?!) Är det rädsla, osäkerhet eller ”om jag gör så slipper jag nog”? Hon är lite av en dramaqueen om man kan säga så om hundar…

  Hon slutade efter en knapp månad vid just kloklippningen men det händer fortfarande ibland vid andra tillfällen

Kommentarer inaktiverade.