Nu tänker jag engagera mig stenhårt!!

Har följt vargdebatten en del men legat avsiktligt lågt. Det tänker jag inte göra mer!

Såg ”Debatt” igår kväll på TV. Är det ett skämt eller? Där sitter fullvuxna jägare och beter sig som några jävla svin (ursäkta spårket)

Jag har precis sänt en debattartikel till tidningar som jag hoppas att de tar in. annars publicerar jag den här istället. Den heter – Jakthunden är farligare än vargen!

Åhhhh, vad upprörd jag blir!!!

10 svar på ”Nu tänker jag engagera mig stenhårt!!”

 1. Heja Fredrik! Ska bli väldigt intressant att se vad du skriver och vad du får för respons. Det känns bra att någon som är så kunnig som du inom detta ämne, engagerar sig i debatten. Det väger tungt, anser i alla fall jag. 🙂 Glad Påsk!!

 2. Jätte bra Fredrik, det gör mig också upprörd, det är sjukt hur jägarna beter sig….har skrivit lite tankar angående debatten i torsdags…
  såg debatt i torsdag och måste säga att vissa jägare, säger att vargen inte är rädd för oss människor, det sägs att när man går i skogen där det är rovdjur att man ska göra väsen för att skrämma bort björn, älg och varg, och kvinnan med barnvagnen som träffade på vargarna och som fick sin hund dödad av vargen, säger att hon skrek oc…h ändå kom vargen…??? låter konstigt i mina öron, men men….

  En utav jägarna säger att vargen utrotar gamla anor, att vargen utrotar hundraser, att man ej kan leva fritt, det är väl ändå att vi männsikor har spridit ut oss och invaderar mer och mer på naturen , inte konstigt då att rovdjuren kommer närmare, snart har det ingenstans att ta vägen… för att det byggs överallt, så vargen ska inte få finnas för att vi ska kunna bevara våra gamla traditioner, ett konstigt argument, man vill inte ha varg för då finns det inget vilt för jägarna att skjuta, och kalla sig för djurvän, när man matar rådjur och tar hand om viltet under vintern, gratis…som någon sa i debatten, ger rådjuren mat, men bara för egen vinnings skull för att inte rådjuren ska dö under vintern, för annars så finns de inga rådjur att skjuta när det är jakttider….det kallar jag inte för att vara djurvän…men det är ju bara min åsikt…att låta sin hund gå fritt i skogen, när det är parningstider för djuren i skogen, är oansvarigt, vare sig man är vanlig hundägare eller jägare, alla ska ha samma ansvar…man har även skjutit lodjur under deras parningstider, vilket är oansvarigt och grymt, de som hatar varg kommer aldrig att lyssna på andra argument eller lösningar på hur man kan leva i ett samhälle med varg, de tror att de har rätt i allt och vi andra som bor i storstaden inte vet ett dugg….det har inte funnits en vargattack på människa i Sverige på 210 år….och ändå så vill man utrota vargen, om alla skulle ta sitt ansvar, ta hand om sina tamdjur , skydda dem på bästa sätt, med stängsel och annat, vilket jag ändå tycker är så obefogat att skylla på vargen, när det har funnits tamboskap i alla år, och rovdjur…..hur kommer det då att i andra länder där det finns varg så är inte folk rädda för vargen???? en undran….

  Jägarna säger att man ska flytta vargarna till Alaska där de hör hemma, alla djur har rätt att finnas på denna jord, hur ska vi då göra med alla mördare, våldtäksmän och pedofiler….då skall väl de också utrotas eller ????nej, men de får några år i fängelse och sedan psykhjälp, sedan kommer de ut och samhället hjälper dem & det kallas för rättvisa, då det finns folk som är sjuka och arbetslösa som inte får någon hjälp alls, nej, då tycker jag att vi skickar dessa människor som tar andras liv, förstör andras liv och skickar till USA och deras fängelse, så får de känna av hur det är att få sitt straff…..men vargen ska utrotas och dödas för att den gör det som är naturligt för den och man säger att den har kommit närmare befolkningen, fast det är ju tvärtom, det är vi människor som utrotar mer och mer skog och natur, för att vi bygger vägar, hus och annat, vi bygger fast folk ej har råd att köpa bostad i vårat samhälle…..jägarna säger att det är grymt att låta vargar bo i en djurpark, där de går runt och runt i sin hage, men där är det allafall trygga och kan föröka sig, för ute i våra skogar så blir den ju bara jagad, hatad och skjuten……jag kommer alltid att stå upp för vargen och kommer alltid att ogilla dem som är emot vargen, för vargen har inte gjort något fel, den skyddar sig själv och sin flock, precis som vi människor när vi är hotade……

  I de länder man har hajar så utrotar man inte dem heller för att de dödar och attacerar människor, för det är deras instinkt……folk lär sig att leva bland rovdjur och tar sitt ansvar, men här så skyller man allt på vargen och ser att en bössa är enda lösningen…det har jag aldrig förstått och kommer heller aldrig att göra, inte undra på att man har så mycket krig och dödande överallt runt omkring i värden, för att man tror att ett skjutvapen kan lösa alla problem, men det blir ju bara värre och konflikterna består…….Vargen en utav det vackraste djuren i skogen……ni finns i mitt hjärta! Och varje gång en varghatare skjuter er, så blöder mitt hjärta…Kämpa på Fredrik…så som du alltid gör….

 3. Tumme upp!
  Jättebra, det behövs någon som du i den här debatten.
  Jag blir ledsen varje gång jag ser en sån där bild på en död varg.
  Låt vargarna vara i fred.
  Personligen är jag mer rädd för fästingar än för vargar.

 4. TACK, Fredde för ditt stöd. Det värmer i hjärtat. Tänk, dessa underbara vackra djur.

 5. Bra Fredrik! Alla som är på vargens sida, och särskilt ”kändisar”, måste börja tala om vad de tycker. Som det är nu är det ofta bara varghatarna som hörs i debatten.

 6. Vad glad jag blir!! Jag bor i reviret i Riala. Är i skogen dagligen med min schäfer och har henne lös. När jag tar hem en valp så är det första jag tränar inkallning, till att börja med spontant, när dom fattat ställer jag krav. Mina hundar får lära sig att hålla reda på mig!! Annars försvinner jag och det vill dom inte! När dom går lösa så är avståndet till mig max 10-15 meter. Skulle inte vilja leva med hund utan att ha dom lösa men man måste ta sitt ansvar och ha vältränade hundar som lyder. Jag har gjort ett val genom att ha dom lösa, skulle något hända så är det ett val jag gjort och får ta konsekvensen av det! Naturligtvis skulle jag bli ledsen men skulle inte ansöka om skyddsjakt för det. Vi har träffat en varg i höstas min flock ock jag, mina hundar var förvånade och nyfikna men tysta. Vargen tittade på oss och fortsatte sin väg framåt travande 30 meter ifrån oss. MÄKTIGT!!!
  Kan tycka att det är tur att vi Svenskar inte bor i Afrika, för hur många vilda djur skulle det finnas kvar där då? Vi kanske ska börja rätta oss efter naturen o inte förstöra o utrota våra unika arter som finns kvar! Ska bli roligt att följa dig när det gäller detta också Fredrik. Du får nog räkna med att bli dumförklarad men det vet du ju redan! Ha en fortsatt trevlig påsk!!

Kommentarer inaktiverade.