Solvarm och trött, samt ett par arga jägare!

Kom precis hem och in efter hela dagen utomhus. Det är såååååå underbart att sommaren snart är här. Men det är klart……. om ett par månader blir det mörkare igen 😉

Jag har fått ett gäng arga mejl från några jägare och jakthundsägare. Det handlar om min, i vilket fall hyfsat provocerande, artikel på www.fredriksteen.se som jag kallar – Jägarens hund är farligare än vad vargen är!

Jag hade förberett mig på denna reaktion och är inte alls förvånad. Man läser denna artikel på samma nonchalanta sätt som man debatterar vargjakten.

I artikeln tar jag upp att flera hundar av jakthundstyp biter hundar, människor mer än vad vargar gör. Detta påstående har tydligen tagit skruv. Detta var ju också min mening.

😉

Jag har aldrig sagt att jakthundar skulle vara tokigare eller farligare än andra hundraser. Jag har aldrig sagt att jakthundar biter mer än andra hundar. Av olika anledningar som ni kanske förstår valde jag bara just denna typ av hund, för debattens skull och för spridningen av artikeln.

Jag tänkte att jägarna som ofta har en jakthund samt inte helt sällan också är för denna vargjakt kunde få smaka lite på egen medicin en stund.

Kanske känner ni nu också hur det kan kännas för ”kamphundsägare” i en uthängd situation som denna.

Som kuriosa kan jag berätta att jag hjälper några jägare med sina hundar, samt att jag har en hel del vänner som är jägare. De har också hört av sig men på ett mer normalt sett. Dom har skrattat lite och säger – vi förstår var du vill komma!

Jag har inget emot jakthundar, de är underbara hundar. Jag har inget emot jägare, många av dem är mina vänner. Men jag efterlyser en saklig och sund debatt, det är allt.

Ha nu en härlig avslutning på påsken 😉

 

5 svar på ”Solvarm och trött, samt ett par arga jägare!”

  1. Jag förstår att du fått en del arga mail. Folk har en benägenhet att tolka texten efter sitt eget tycke och läsa in helt andra saker än vad som faktiskt är skrivet.

    Mys vidare med familjen.

    Kram

  2. Jäkligt bra artikel!! Folk gillar inte att vargen kommer närmre människan och ”inkräktar” på samhället, MEN det är tydligen helt ok för människan att närma sig vargen och inkräkta i skogen…

  3. Ja, jägarna ser ju bara till sitt eget intresse och alla andra argument är helt idiotiska och dumma i deras ögon och öron, för de tycks veta allt om natur och vilda djur och hundar, stå på dig, tycker det är kanon att du ställer upp för vargen och att du står för dina åsikter, flera sådana människor som du behövs….Många kramar till dig….

  4. Är inte det minsta förvånad. Skriver man en provocerande artikel så får man räkna med att röra upp en hel del känslor och det är väl lite det du är ute efter Fredde 😉

Kommentarer inaktiverade.