Förhandlingarna går framåt….. och lite minne av Wicco!

Var och provkörde Outbacken idag. Återigen tog jag ett prat med den oerhört trevliga säljaren…….. Nu vet han!  Vem jag är alltså.  – Klart hundcoachen ska åka Subaru!

Nu jobbas det med priser…… ha ha ha

I helgen blir det en härlig hundhelg igen. I morgon ska jag åka till klubben och träna Denver. Jag ska favorisera Denver i morgon tänkte jag. Ge bara honom lite kvalitetstid
😉

Nu i helgen går Eldprovet av stapeln. Den gamla anrika hundtävlingen på Sthlm Södra Bk. Jag och mitt företag är faktiskt med och sponsrar tävlingen med lite tillskott av pengar. Jag älskar dessa stora tävlingar i alla klasser och prövningsordningar. På söndag ska jag vara där i alla fall tänkte jag.

Sista året Eldprovet gick innan denna tävling tog en paus (mitten av 90 talet tror jag) Tävlade jag högre klass skydd där med min hund Wicco. Wicco hade ett halvt hängande öra och jag sålde honom kort därefter till polisen. Även om jag visste att Wicco fick ett dunderliv som polishund grät jag som ett barn en vecka.

Jag kan inte ha hur mycket hundar som helst. Han hade som sagt en hängöra, men han var oxå väldigt speciell hund. Han tyckte inte om människor, bara mig. Under en period hade jag honom som tjänstehund då jag arbetade som hundförare i tunnelbanan.

Jag hade faktiskt ett par rejäla ingripanden med honom i tjänsten. Min ordningsvakt kollega blev överfallen av två personer på en perrong en natt i tunnelbanan, där fick Wicco tugga ordentligt. Wiccos ingripande där ledde till två allvarligt bitna och två efterlyta personers gripande.

Det var en mycket otäck situation, och utan Wicco vet jag faktiskt inte hur det hade kunnat sluta.

 

8 svar på ”Förhandlingarna går framåt….. och lite minne av Wicco!”

  1. Har du varit hundförare ? Nu blir jag nyfiken, hur blir man det och framförallt hur blev du det ?(:

  2. Ja, jag har faktiskt varit hundförare i Sthlms tunnelbana i flera år på den blå linjen. Det var en mycket unik tjänst eftersom vi var ordningsvakter med hund. I vanliga fall är man väktare med hund.
    Sen var jag tf hundansvarig på Securitas Sthlm en period.

  3. Tycker nog du ska ta kontakt med Helen Karlsson som skrev till dig! Tror nog hennes kontakt är nog så bra!! Ha det så bra!!

    1. det är ju charmigt med ett hängöra. Min brors förstaschäfer ”gnuggade” jag öronen på för hon skulle få nåt hängöra…(lyckades inte 🙂 🙂 Här är det blåsigt kallt o grått. Men härligt väder för hundpromenader. Nog gör hundarna en stor nytta både i tjänst o privat. Ha en trevlig valborg allihopa !!

Kommentarer inaktiverade.