Kloklippning!

Nu har jag klippt klorna på alla hundar. Jag satte mig på gräset i min ” position” o började med lilla Heidi.

Hon trilskas lite men de andra hundarna står på kö för deras tur. De vaktar till och med sin plats mot de andra hundarna. Konkurrens mot varandra.
När Heidi var klar så slängde dom andra sig mellan mina ben så jag handgripligen fick sortera och göra en turordning.

De älskar säkert inte just kloklippet, men de älskar gosstunden med mig. I den stunden ingår kloklippet.

Att Heidi trilskades lite struntar jag i. Nu SKA vi gosa! Punkt slut!
När jag var klar m Heidi så stod hon på kö igen 🙂

20110626-124525.jpg

13 svar på ”Kloklippning!”

 1. Så går det till i min 5 hundars flock också, både när det gäller kloklippning och pälsvård.. men som sagt det är ”gosestunden” efteråt som dom är ute efter.. 🙂

 2. Kan man klippa på ett visst sätt eller ställe för att hela tiden hålla koll på och undvika pulpan? Klipper mer på magkänsla vilket nästan alltid funkar, men tips från erfarna klippare av svarta klor skulle tacksamt tas emot.

  1. Jag tillhör dom som har problem med kloklippning efter en tik jag hade för flera år sedan, som hos sin förre ägare hade blivit misshandlad och skrek så fort man tog i tassen för kloklippning. Det fick mig att bli överdrivet försiktig, så jag har fått jobba mer med mig själv än med hunden för att få en bra stund vid kloklippning, och är därmed också överdrivet försiktig.

   Så jag klipper klorna en gång i veckan. Tar då och klipper översta toppen rakt av, och klipper sedan snett av på varje sida av klon, så den får en rundad form. På så sätt lyckas jag klippa mer, utan att behöva ta så mycket på en gång, och riskerar aldrig att klippa pulpan.

  2. Jag ”lyssnar” på hunden faktiskt. Han visar tydligt när jag kommer för nära pulpan genom att dra undan tassen lite försiktigt sådär.

 3. Rickard- du kan tydligt se var du kan klippa även på svarta klor och om du klipper lite i taget kan du se hur klon ändrar färg/struktur där du har klippt! Se upp när klon inte längre är helsvart! Jag har klippt klor, nästan uteslutande svarta, de senaste 15 åren med ett enda felklipp. Studera klons undersida, olika klor blir olika slitna!

  1. man ser bra om man kollar undersidan av klon, mina sliter bakklorna mera på sommaran/om vi går på asfalt. klipper på känn, klippt 1 ggr på alla år,,,det blödde…:-) men hunden brydde sej inte. Alunstift hade jag då o då slutade det blöda.. vet inte om det finns idag. Endel gör ju så stor ”affär” av det..Har just nu 2 schäfrar sovandes med en flock på 7 kattungar….som lever loppan !!!

 4. Nu är jag tillbaka från den härligaste och mest ”skumma” midsommarfirandet ”ever”! 🙂

  Vad mycket det har skrivits 🙂 Kul och här kommer några korta kommentarer:

  ”… men det är såååå dyrt. Kanske byta mot Corvetten?? Ja, det var ju en bra ide vet jag!”

  Det argumentet har du redan ”bränt” när du köpte den nya bilen! Du får klura på ett nytt 😉

  ”Hiss eller Diss?”

  Jag fullständigt älskar skor – alla sorts skor! Det är bara obekväma skor man kan dissa. Alla andra skor finns det alltid ett rätt tillfälle och rätt kläder till. De är coola!!

  ”Saab vad är det för skämt?”

  Det är ett dåligt skämt, tyvärr 🙁 Håller i övrigt med Carina om konkurs och lönegaranti!

  ”Den stora skillnaden var tyckte vi att barn var lite svårare eftersom det gör ännu lite mer ont i hjärtat att vara helt konsekvent i vissa lägen.”

  Där håller jag inte med! Anledningen till det är att med barn – som med hundar – skall det konsekventa vara att vara ”okonsekvent”. Med barn är det lättare eftersom man kan förklara/lära barnet VARFÖR man kan göra olika beroende på olika tillfällen – förutsätter dock att föräldern vet varför och inte är en ”härmapa”.

  Med hundar kan man inte förklara varför och då är det lättare att det värker i hjärtat eftersom de inte förstår alla gånger. Tycker jag iaf 🙂

 5. Måste ha en konstig hund?
  Jag bh knappast aldrig klippa hans klor han sliter dom själv !!
  Ett tips om man råkar komma åt pulpan,sätt på potatismjöl stoppar upp direkt !!

Kommentarer inaktiverade.