En otroligt lugn eftermiddag!

Jag kom hem från arbetet, gick ut med hundarna och började sedan pyssla med min båt som jag ska sälja.
Plötsligt kom jag på att min telefon var så tyst, ingen hade ringt på flera timmar.
Jag tittade på telefonen och fick se att den låst sig…… a la IPHONE!! Inget funkade på telefonen. Jag fick precis igång den. Så är det någon som sökt mig och jag inte svarade så vet ni varför. Rätt så skönt faktiskt 😉

Båten på bilden är till salu om du vill köpa 😉

Corvetten med………… 😉

Fråga –

”Hej Fredrik.
Jag heter XXXX . I helgen så hände det en jätte tråkig sak.
En rottweiler hane som är 8 år fick ett möte med en 6 månaders kelpie hane. Dom möttes runt ett hörn och blev överraskade
båda två.
Vad och vem som börja vet man inte, men rottweilern fick ett grep över ländryggen och
skakade kelpien. Som blev jätteskadad och dog ett dygn senare. Bådas koppel gick sönder.
Kelpien känner jag inte. men enligt familjen en lätt och fantastisk hund. Men jag känner rottweilern och han är helt fantastisk.
Han är van att träffa andra hundar. Han kommer från en familj där släktingar har hundar av alla raser.
Han går i avel. Van att träffa sin avkommer.
Han är korad på 503 poäng. Jag lärde känna honom genom att han är pappa till min förra kull. Jag valde honom pga hans temprament.
Familjen med kelpien kräver ju givetvis att han ska avlivas och händelsen är polisanmäld. Matten med rottweilern ska prata med polisen och
rottweiler klubben idag.
Så frågorna är. Kan man bli tvingad att avliva sin hund i denna situation? Har du några råd om hur man hanterar detta?”
Svar –
Hej. Det är alltid så tragiskt när saker som dessa händer. Jag lider verkligen med framförallt Kelpieägaren, men oxå med Rottisägaren. Jag beklagar verkligen.
Det som med största sannolikhet händer nu är att polisen omhändertar hunden, eller kräver att ägaren inställer sig för en test.
Beroende på vad denna test säger så kommer oxå en påföljd. Denna påföljd kan bli ingenting, koppeltvång, munkorgstvång eller avlivning.
Min gissning, observera gissning, är koppel och munkorgstvång. Jag skulle bli mycket förvånad om man beslutar avlivning.
Om det vore min hund som gjort något liknande så skulle jag se till att vara närvarande vid alla typer av tester. Dessutom skulle jag ta med mig en hundexpert, även om jag själv är det (men jag är jäv) Jag hade filmat hela testen och muntliga kommentarer.
Dessutom hade jag redan nu innan allt börjar tagit kontakt med ett juridiskt ombud. En advokat kan vara ganska dyr, men det hade jag faktiskt ändå tagit med mig i ett sånt här allvarligt fall.
Hundexpertens uppgift är i princip att vara rottisens ombud/försvare. Samt för att på ett korrekt sätt kunna ställa krav på de som testar hunden.
Advokatens hjälp måste man i praktiken ha om/när förhandlingar påbörjas i förvaltningsrätten. Efter som jag tror att det blir en ganska allvarligt påföljd polisen kommer att besluta om så utgår jag ifrån en överklagan till förvaltningsrätten.
Håll mig informerad är du snäll. Och vill ni ha någon typ av hjälp….. vänta då inte för länge! När beslut är tagna, då blir det ofta kämpigt.
Lycka till / F

7 svar på ”En otroligt lugn eftermiddag!”

  1. Jag tycker att ”vetten” ska vara första pris i en tävling 🙂 Då blir min man engagerad i alla fall 😉

  2. Hemsk berättelse för övrigt för alla. Hoppas det går bra för rottisen. Brukar tänka på hur lätt det kan hända. Låter aldrig Våran gå före runt hörn eller när vi går ut på baksidan. kollar alltid först,så lätt hänt att det dyker upp någon och olyckan är framme när dom blir skrämda.

    Tragiskt för bägge ägarna.

  3. Usch va tråkig händelse för båda. Typiskt att det var en rottweiler oxå.. håller tummarna för att rottisen får leva sina sista år utan munkorg..

  4. Det är så hemskt när något sånt här händer, tyvärr bet en Rottis ihjäl en sovande katt förra veckan också….

  5. tragisk händelse för alla inblandade, kan de inte få hjälp genom hemförsäkringen att göra det du skrev om. (Om de har nån, vilken försäkring jag tycker är den viktigaste . Och en olycka kan hända vem som helst,) Lycka till. Sol o hett idag…

Kommentarer inaktiverade.