Nu blir det mustasch för hela slanten….


Jag blev så imponerad av H Juholt så att jag måste ha en egen mustasch………… Neeeeeej!!!
Jag bara skojar. Jag rakade mig lite och tyckte jag såg rolig ut i mustasch bara 🙂

Kan man göra politik av hundar?
Har jag en poäng i min artikel om Juholt och ”klassfråga” på www.fredriksten.se?
Kan man driva en hundfråga via politiker utan att bli förknippad med ett parti?

Dessa frågor vill jag faktiskt ha svar på av Er.
Min politiska färg är tillsvidare helt hemlig, men jag har sökt kontakt med samtliga partier angående hundfrågan.

Angående ”hundmodeller” som vi söker till den 11 september. Vi vill ha stora som små, men framför allt vill vi ha det tio vanligaste hundraserna -bla Jämthund, nakenhund, med mera..

Hjälp mig…..!

 

15 svar på ”Nu blir det mustasch för hela slanten….”

  1. Vad händer med alla valpar i sverige som inte blir sålda? Är det någon ärlig person som vågar svara på den frågan. Du tex Fredrik Steen? Jag skulle väldigt gärna vilja veta. Alla valpar som är till salu kan ju omöjligt säljas, jag tror att upfödare avlivar hundar som inte säljs. Skulle gärna vilja veta hur det ligger till!

    1. Det händer faktiskt, men det är något folk inte vill prata om. I Sverige är det nämligen lagligt att avliva friska djur – trots mina personliga protester. När ska det politiska etablissemanget lära sig att jag alltid har rätt? 😛

      Men det mest vanliga är nog att valparna säljs till slut, att de kanske ges bort eller helt enkelt placeras ut hos fodervärdar. Uppfödaren kanske behåller någon själv för avel. Jag tycker dock uppfödare ska passa sig för att bli för ”industriella” och para för många hundar varje år, t.ex. en kennel hemma i Blekinge som heter Ebafarmen (tillfällligt registreringsförbud) som tydligen fick en ny kull var 3’e vecka. Lycka till med skötsel, socialisering, försäljning och ffa UTVÄRDERING AV AVELN.

      Bättre med uppfödning som hobbyverksamhet med 2-3 kullar per år, där man har tid att tänka igenom allting och utvärdera allt från nya kombinationer till avelsresultat från tidigare kullar ordentligt.

      Men oavsett så tror jag inte det råder brist på folk som vill ha hund – oavsett ras, kön, ålder etc. Däremot är det nog inte lätt att hitta bra sådana. Har de inte råd med hundens inköpspris har de säkerligen inte råd att sköta om hunden (foder, försäkring, ev. veterinära kostnader osv. kostar betydligt mer i längden). Vill de inte betala mycket för en hund så säger det ju dels en del om deras ekonomiska situation och/eller syn på hundars ”värde”, men det är också mer troligt att sådana människor är mer dragna till ”skumma uppfödare” som säljer ut billiga blandrashundar över blocket och dylikt som kanske växt upp under hemska förhållanden, smugglats in i landet etc. Detta gör problemet värre eftersom de idioterna nu tjänar pengar…

      Jag tror dock inte den här frågan är så aktuell för SERIÖSA uppfödare som gör sitt jobb vilket är att FÖRBÄTTRA rasen. Ska man avla ska man vilja tillföra något positivt till rasen, inte bara tillföra fler individer av rasen och/eller tjäna pengar.

      1. Vad gäller hundar och inkomster tror jag faktiskt man räknar in det i budgeten. Jag är liksom ensamstående och sjukpensionär så jag har inte råd att köpa en rashund för 12000kr utan köpte en blandras för 2 år sedan för 5500kr och hon har då stora hundförsäkringen på If och får hundfoder finns även inkomster för ev vet.kostnader. Men har man barn har dem också försäkring och får också mat!
        Däremot så avlivas nog många valpar som inte säljs och hundar som inte omplaceras! Men än så länge dumpas inte hundvalpar som kattungar dumpas! Så här finns både hund och massor med katter utan några bidrag, för djurintresset är stort även om plånboken inte är stor! Hade jag varit två och hade jag haft råd att ha stort hus med mycket gård hade jag nog tagit in många hundar som behöver hjälp att omplaceras eller omhändertas! Hund är väldigt naturligt för mig eftersom jag är uppfödd med hundar! Så att välja hund kanske har med plånbok att göra och endel tar dem på foder! Hundar är faktiskt lite som barn i familjen, har man ex fembarn har man inte bara 2 st som är försäkrade el får mat! Men ja en hund kostar pengar men är tusan billigare än tonårsbarn =)
        Men jag anser inte att en hund ska säljas under 3000kr oavsett ras! Jag vill ha flera hundar men känner att det fixar inte min ekonomi så därför får det bli en hund

        1. Behöver nog understryka att jag kunde ha uttryckt mig bättre. Jag menar självklart inte att människor med sämre ekonomiska förutsättningar per automatik är sämre hundägare eller valpköpare.

          Hmm… var är den där dumma ”redigeringsknappen”, Fredde? Behövs för oss som är så dumma att vi inte kan skriva tillräckligt genomtänkta kommentarer. 😉

  2. Nu får du faktiskt ursäkta den här kommentaren, men nu är jag faktiskt böjd att hålla med om vad den där Egon skrev häromdagen. Alltså att du inte behöver gå på cirkus eller hur det var. Fram med rakapparaten killen 😉

    Klart man KAN göra politik av hundfrågor, frågan är väl snarare om man SKA? Ser vi det så då tror jag att vi hundmänniskor tar en risk för vi är med största sannolikhet en minoritet. Å andra sidan kan det vara en chans att göra oss(dig) hörd. Driva frågan utan att förkniooas med ett parti är ju inga problem, förutsatt att man blandar in och arbetar med alla partierna.

    Svår fråga, jag får fundera lite till… Eller f-n politik är hur som helst förresten ett av de värsta ämnena jag vet i alla fall, så jag tror jag tar en promenad med vovven istället.

  3. Ja man kan driva hundfrågor med politiker utan att bli förknippad med ett Parti. Du kan ha fördel i att ett parti lyssnar och fattar problemet. Men partiet kan ha stor fördel att driva frågan för det finns så många djurmänniskor! H Juholt har ju rätt i att det fram avlas i extremhet det innefattar även rashundar. Jag har själv en blandras men är i samma kategorier av hundar, men i mina och alla närståendes ögon finns det ingen kamphund i denna trots SKK anser att alla blandraser är kamphundar! Jag tycker där emot att det är farligt för tiken när man blandar liten tik med stor hund och även valparnas defekter!
    Själv skulle jag vilja skapa parti för alla djursrättigheter, men att bara driva djur och miljöfrågor kommer man inte långt. Men om ett parti skulle driva exempel djurfrågor på ett bra sätt skulle jag nog rösta på dem, Dock inte under denna moderat ledning- för Reinfelt är en duktig talare för partiet – men inte att driva ett parti! Julholt verkar ju iaf kunnig i flera saker en att bara för talan för ett parti! Jag tvivlar starkt att du får med dig hundfrågan med moderaterna, Då JA hund är en klassfråga i det läget, eftersom alla kan ha hund- skulle moderaterna ta i den frågan så blir det bara högavlönade som kan ha hund och skulle lågavlönade ha hund så skulle det bara finnas privatkliniker för hundarna och försäkringarna som finns idag skulle sluta gälla! Sen att en hund kan vara en bra sak för sjukpensionärer skulle inte räknas in för dem kostar samhället för mycket. Ex blinda, hörselskadade, å såna som mig med muskelsjukdom, Hunden har gjort mig friskare på 2 år en läkare lyckats med på fem år!

  4. Är rottweiler vanliga 😉 Jag har en som är såååå söööttt 🙂

    Angående det där med politiken så kan jag kort säga – har inte så mycket tid just nu (men återkommer vid ett senare tillfälle) – att ”tyvärr” så är det en väg som jag tror man måste gå eftersom det är de som fattar besluten. Men sen tror jag att man måste vara j’vlig försiktig och absolut inte naiv.

    Jag tror att det finns politiker som är väldigt hundintresserade och som tar debatten på allvar – deras avsikter tror jag är betydligt trovärdigare än de politiker som tar upp frågan ”därför att” – politiker som kommer med kloka/inövade kommentarer som någon stackars sekreterare har googlat fram…

  5. Man kan absolut driva en enskild fråga med ett parti, även om man inte håller med om hela partiprogrammet.

    En politisk vilde gör just det, driver sina egna frågor med partiets stöd. Röstar med partiet när det passar och avstår i andra frågor.

    Jag samarbetade med en kille i Haninge som satt i fullmäktige för Mp och bara drev de frågor han höll med om. Jag kan inte säga med säkerhet men jag tror att han röstade på S, det var den bakgrund han hade hemifrån iaf. ; )

  6. Jag lovade återkomma om ämnet ”kan man göra politik av hundar?”…

    Klassfrågan är ett otroligt laddat ämne här i Sverige. Antingen för att man är en elitistisk person som pga ”jantelagen” inte vill att det skall vara allmänt känt, man kommer från ”den lägre klassen” och vill ha någon att skylla sitt ”öde” på, anser att Sverige – och svenskarna – är för fina för att vara något annat än just ett klasslöst samhälle mm, mm…

    I Sverige finns, har alltid funnits och kommer alltid att finnas ett klasssamhälle, ”like it or not”. Men grejen är att det är precis som resten av världen. Vi i Sverige är varken bättre eller sämre bara för att det finns ett klasssamhälle inom Sveriges gränser.

    Jag älskar barn, ungdomar och hundar – det är mina ”hjärtefrågor”. Jag skulle verkligen, verkligen vilja att frågor som berör barn, ungdomar och djur (mycket hund) skulle ta betydligt mer plats inom politiken, nyheterna, debatter mm, mm.

    Men jag verkligen, verkligen HATAR när politiker och ”annat lösfolk” tar sådana viktiga frågor och vinklar de på de mest konstiga sätt, bara för att vinna några politiska poäng. Det är ta mig f*n lägre än glocalnet 😉

    Så fort en politiker tar fram ordet ”klasssamhälle/klassfråga” kommer – tror jag – de att vinkla det till sin fördel och ”andra sidans” nackdel.

    Moderaterna säger att det är sossarnas fel att det finns ett klasssamhälle eftersom de drev sin ”bidragslinje” så hårt att folk nu är beroende av diverse bidrag, vilket gör att de inte kan ta sig ur fattigdom.

    Sossarna säger i sin tur att det är moderaternas fel att det finns ett klasssamhälle eftersom de driver sin skattepolitik så hårt, vilket leder till att de rika blir rikare och de fattiga fattigare. Obalansen leder till att eliten driver någon sorts ”slav verksamhet”

    Därför kan ALLA partier göra politik av hundar – anser JAG. Och i och med så finns det en fara att frågan förlorar sitt värde.

    Det finns så mycket att säga om det här, men nu måste jag gå lägga mig. Jag har en valp som jag måste väcka flera gånger mitt i natten OCH jag vill gå upp imorgon bitti och ta en liten skogslöpning med Akillez… Jag är så himla trött att jag säger till mig själv ”yeah right” om frågan om skogslöpning imorgon bitti 😉

    God natt, allihopa 🙂

    1. Åska kanske inte tillhör de vanligaste raserna, men hon platsar ju som stor. 🙂 Åk dit och fota nu så vi får höra om hur det var…

Kommentarer inaktiverade.