47 svar på ”Vad anser ni om det ni ser på bilden?”

 1. Jag gillar det INTE! Jag jobbar på djursjukhus å hoppas (och tror) verkligen att det inte är något vi kommer syssla med där så smånigom…
  Stackars valp. Syskonen som blev dödade av tåget hade ”tur”

 2. Kan inte se något problem i det där, om hunden klarar sig och är lycklig så varför inte?
  Har träffat en liten tax på hjul och den var pigg, glad och väldigt pigg på att leka.:D

  1. hur kan nån tro att en hund som får leva så där är lycklig !!! ALDRIG att den är det !!!
   jag skulle kräkas av avsky om jag mötte en hund som gick med rullstol utan ben o skulle inte vara tyst heller !!! Människor som håller på med detta har passerat den övre gränsen för vansinne !!!

 3. Fruktansvärt!!! En hund har 4 ben för att han ska kunna använda dom! =(
  Skulle aldrig kunna låta mina hundar få gå så!

 4. Klarar inte ens av att läsa artikeln, tycker så oerhört synd om valpen. Hur någon kan vara så korkad och komma på texten ”Kan leka som vanligt igen..” är helt obegripligt.

 5. Hålller fakriskt med Lotta, och vrf inte avliva en människa om man tappar ett ben om han så skulle vilja men sånt får man ju inte :s så jävla orättvist !!!

 6. Jag vet inte vad jag ska tro, men ibland känner att man går för lång. Det är svårt att veta var gränsen går, visst är det bra att man utvecklar flera metoder att rädda djur, men det får inte vara så att de lider under behandlingen och kanske efter det också.

 7. Ägaren har korsat gränsen mellan hundens välmående och sitt eget ego. Hemskt med sådana saker. Folk verkar inte förstå att avlivning inte bara är en möjlighet, utan det är också en skyldighet.

 8. Jag tycker det beror på hur hunden reagerar själv.. om han/hon är precis som förut lika glad och bla bla bla så varför inte? Hunden mår ju inte dåligt utav det.

  Skulle däremot hunden bli annorlunda i personligheten så borde man förstå att han/hon inte mår bra utav det.

 9. Som Rickard säger så har vi en skyldighet gentemot våra husdjur – den att ge dem deras rättighet att få slippa lida när det är dax!
  Hade aldrig utsatt min hund för ett liv på hjul, det älskar jag honom för mycket för!!
  För en hund är ben, tassar och balansen där otroligt viktigt, att våra vänner här sedan är så anpassningsbara så vi kan luras att tro att hunden mår bra är bara ytterligare en av hundens fina egenskaper…

 10. Jag har varit lite kluven om det här, men för ett tag sedan hade jag en diskussion om det här med min äldsta grabb. Han lyckades iaf få mig att fundera och nu tycker jag inte att det är hemskt – inte alla gånger iaf 🙂

  Vad anser ni om människor med proteser av olika slag. Vad tycker ni om det här: http://www.youtube.com/watch?v=D4TduZ6Zgjg

 11. Svårt…
  Man måste nästan få träffa jycken/indivden.
  Det kan vara en helt okey lösning för någon hund, och en alldeles idiotisk grej för en annan…
  Svårt att veta.
  Läste nyss om en tax som hade haft detta i flera år och ägaren tyckte att detta var en helt underbar grej som funkade jättebra.
  Vart nyfiken så jag har läst på lite men är fortfarande kluven till huruvida det är nåt som är bra för alla.
  Jag tror att själv så hade jag nog valt avlivning om det varit min hund utan att ens överväga detta alternativ

 12. Jag håller med Rikard i vart ända ord!!!

  Sedan vill jag kommentera Agnes.
  Med människan går det ju att ressonera med å i detta vill ju personen ha det på dettta viset.
  Men i hundens fallhar människan klampat in på hundens revir med råge!!!!

 13. NEJ, detta är inte värdigt! sluta lägg mänskliga värderingar på djuren/hundarna, vi vet att männsikan inte är det smartaste att ta tillvara sig själv (=destruktiv?) … sätt en kula i pannan på mig om jag skulle behöva leva på detta sätt (OBS!) jag är handikappad!

 14. Har varit kluven om detta, tyckte på filmen om denna hund att den verkade må ok. Men samtidigt så skulle jag aldrig göra detta mot min hund. Nej när det har gått så långt ska dom få somna in. Fast det skulle vara så svårt den dagen,men det rätta.

 15. Jag håller också med Rikard i det han säger.
  Och sen kan man ju undra vart saker o ting ska sluta. Rullstolar till hundar… vad blir nästa grej?? Tycker faktiskt inte man kan jämföra detta med människor!!

 16. Stackars liten!!!! Nä fyyy säger jag.
  De skulle ha låtit den fått somnat in…. Att få somna in är inte heller något djur lider av…Om man nu säger att den hunden inte lider..
  Att låta ett djur leva på övertid är bara egoistiskt och inte en tjänst man gör djuret.
  Det är vår rädsla för sorg som gör att det känns så svårt.
  Jag hoppas lagen är ändrad tills den dan man börjar ”tackla av”. Så att man kan få välja om man vill somna in.

 17. Jag tycker nog att den dagen hunden inte kan leva som en hund.. då är det dags att ta farväl… Har tidigare känt mig väldigt kluven… och Visst tror jag att en hund kan vara pigg och känna sig lekfull även på hjul… och det är svårt… men. Nej, jag tycker nog att den kan somna in.

 18. Djurplågeri! Ofta får man hjälpa hunden att både bajsa och kissa och i vissa fall tom sondmatas! Skulle den här hunden kunna leka med andra hundar och vara normal? Skulle inte tro det. Hur ska den kunna utvecklas normalt utan att få ont i kroppen?! (jobbar på djursjukhus)

 19. Hur rubriken kan bara ”Kan leka som vanligt igen” är en gåta. För den där stackars hunden är väl ingenting som vanligt?

 20. kvalificerat djurplågeri !!! Äckligt vidrigt……Stackars hund !!! En hund ska ha ägare som ser till deras bästa o livskvalite, förmågan att avgöra då det är slut. Man blir arg,förbannad,ledsen….STACKARS HUND !!!! Och fy f*n för hans ägare .

 21. Hur lätt är det att dra den där vagnen när det har kommit 3dm snö? Hur mycke får inte kroppen jobba för att ta sig fram på vintern när det är isfläckar o.s.v Sen så att vara på sandstränder och skogar är ju oxå svårt, ett hundliv på bara asfalterade vägar kan ju inte vara någon höjdare för en hund :/ Vad händer om ”vagnen” välter?
  Det jag däremot är nyfiken på är Hur reagerar andra hundar på en hund med ”vagn”?

 22. Alfahonan: Hej på dig!

  Jag förstår exakt vad du menar med att människan går att rasonera med inte med hundar. Tyvärr har du helt rätt – jag skulle vilja rasonera med min hund 😉 .

  Men anledningen till att jag tog upp Oscar P. som exempel var just att han fick sina ben amputerade innan han fyllde 1 år. Läkarna behövde aldrig rasonera med honom eftersom det var föräldrarna som tog beslutet.

  Övriga läsare – och alfahonan 😉 :

  Ni som läser detta och samtidigt himlar med ögonen eftersom ni tycker att jag förmänsklingar djuren; ni kan sluta göra det eftersom det är inte det jag vill göra.

  Jag vill att vi först koncentrerar oss på själva handikapet och vad ett handikapp kan göra med en individ.

  Är ett handikapp ”normal” och ok på en människa men inte på ett djur? isf skulle jag vilja att ni talar om för mig; varför?

  1. Bl.a för att hundens liv åxå är mycket kortare än vårt och vi tar hand om hunden (de flesta) o den ska ha ett så bra liv som möjligt. Finns inga jämförelser på denna planet som rättfärdigar detta grymma djurplågeri… !!!
   En människa går att prata med, engagera , ha påse på magen…men hunden ska ut !! göra sina behov… den ska leva. Och den ska leva sitt liv o vad den är till för . Sen att vetrinärer utför detta och mer därtill som kanske inte alls är etiskt. Får en att må illa. För snäll mot djuret är de då inte. Så jämförelser kan man inte göra !!!

 23. Jag tycker att sätta en hund i rullstol är helt fel. Då tänker man inte på djurets bästa. I andra länder har de börjat gå så långt att de har börjat transplantera njurar på djur och då tar man helt enkelt ett herrelöst djur och plockar organ av. Är det dit vi vill komma? Att sätta hundar i rullstol är säkert en bra bit på väg mot det. Det är människans egoism som utsätter hundar och andra djur för stort lidande.

 24. Snacka om att göra en hund beroende av sin ägare. Ett perfekt sätt att binda upp hunden är det ju, bara plocka bort hjulen så kommer den inte så långt. Nu fattas väl bara att lära den läsa och skriva också så är det klappat och klart sen.

  1. Var glad att dom inte kan läsa och skriva, för då skulle vi få höra vilka j-vla obildade egoister vi är, som inte kan lära oss deras språk, utan bara ”kräver” med en klapp och lite godis som belöning. 😉

 25. Valpen är omhändertagen av veterinärer i Polen, enligt videoklippet, och det finns tydligen hopp om att hon ska kunna gå igen. Vad som händer henne om det visar sig att hon inte kommer att kunna gå, framgår inte av klippet.

  http://video.se.msn.com/watch/video/kan-leka-igen-tack-vare-rullstol/1nkeez1a0?q=hund%20i%20rullstol&rel=MSN

  Som rehabilitering tycker jag att rullstolen är helt okej men att leva på det sättet för all framtid, att inte ens kunna lägga sig ner på egen hand, känns inte som annat än djurplågeri.

 26. Valpen ser ju glad ut på bilden och kanske mår förhållandevis bra nu. Jag skulle dock aldrig utsätta min hund för behandlingen hunden måste ha fått innan den kommit till stadiet i filmen.

 27. Här kommer vårat sätt att förmänskliga våra hundar in igen. Hund i rullstol … nääää känns absolut inte bra i hjärteroten. Fel fel fel i min värld. Nån sade valpen ser glad ut … hmmm näää jag tror inte det . Visst kan jag förstå att vi vill göra allt i våran makt för att hjälpa våra fyrbenta vänner , men detta är att tillgodose våra behov igen. Ja som hjälpmedel i rehab är en sak , för en kortare period …. men absolut INTE för all framtid.

 28. Tycker hunden ser bra ut, skönt att inte alla är så snabba på att döda djuren. Har sett flera hundar som är handikappade och lever ett gott liv. Alla behöver inte springa lösa i skog o mark, så han vänjer sig säkert o är som jag (trots mitt handikapp) glad för varje dag man får vakna.

  1. handlar inte om att DÖDA djuren, det är vår skyldighet att se till de har det bra. En hund ska vara en hund. Jämförelser med människor med handikapp kan man ej göra. Inte om man är en sann djurvän !! O vill djurens bästa. Eller vad det kan bero på är okunskapen om vad en hund behöver….O den behöver f*n ingen rullstol !!!! äckligt, vidrigt…!!!! stackars hund !!

   1. Den blir ju så skitig i pälsen om den ska släpa bak-kroppen i marken, då é ju hjulen bra 🙂

 29. Okey, är väl okunnig, men visst dör den om den avlivas. Det är inte äckligt med rullstolen, den hjälper ju honom/henne. Tycker att ni alltid jämför hund med människa här. Inget ont i detta, såklart.

Kommentarer inaktiverade.