Idag ska jag ha OnePiece på TV

…….Alltid retar det någon 🙂


Min senaste artikel på www.fredriksteen.se upprör.
Det är bra, det var det jag ville. Vi måste få igång denna diskussion 🙂 För våra hundars skull om inte annat.

Jag är oerhört glad för alla kommentarer under artikeln, alla!
”Jenny” skrev något som jag tyckte var extra bra. Gå in och läs hennes kommentarer 🙂

Jag håller med ”Jenny”, jag har oxå sagt det själv och tidigare. Att SBK ska anordna utbildningar för folk med problemhundar. Men då måste oxå instruktörerna utbildas mer.

Jag kan mycket väl köpa att en ”problemhund” stör i en lydnadskurs som kanske är tävlingsinriktad. Men trots allt så måste dessa hundägare få hjälp.

Jag kan som trogen SBK medlem och funktionär inte riktigt förstå varför inte SBK tar ett starkare grepp på detta.
SBK skulle få fler medlemmar och göra hundsverige ännu bättre. Det är på SBK detta ska fixas, inte på någon privat marknad tycker jag.
Så SBK, nu fick ni en passning 🙂

Hur blir jag en bättre ledare, hur får jag min hund att kommunicera bättre med mig?

Detta skriver jag om i alla mina böcker och det är ett svårt ämne. Inte för att det är svårt att bli en ledare, utan mer för att det är svårt att beskriva hur.

Det handlar mer om ett sätt att vara med sin hund än om speciella övningar.
Kort och sammandraget skulle jag säga följande –
Älska din hund, flirta med din hund, träna med din hund, belöna din hund, tillrättavisa din hund, stötta din hund, ha en bestämd målsättning med vad du vill, var konsekvent i din målsättning.

DETTA ÄR NÅGOT JAG KOMMER ATT PRATA OM PÅ MINA FÖRELÄSNINGAR GENOM SVERIGE!  Läs mer om dessa på www.fredriksteen.se

Nu ska jag hoppa i min nya Onepiece och åka 😉 Som vanligt drar jag mig lite i örsnibben som en liten hemlig hälsning till min bloggare då jag är i sändning 🙂

Hörs sen…….

 

11 svar på ”Idag ska jag ha OnePiece på TV”

 1. Du och många andra har helt klart rätt i denna fråga! Vi måste skapa lite ordning bland oss och våra hundar, då skulle vi slippa många tråkiga problem! Har en super go dansk svensk gårdshund som är bortskämd här hemma, får vara överallt utom på bordet o.s.v men när vi är ute bland andra människor och hundar då är det ordning och reda. Hundar har inga problem med att lära sig detta! Har gått på en mycket bra valpskola där det var tillåtet att säga ”Nej”, men som jobbade med lugna och snälla metoder ändå! Ska bli kul att se dig i din dräkt på TV :).

 2. Kan någon här förklara för mig varför hamnar ordet ”nej” i fokus när vi diskuterar tillrättavisning”????

  För mig är tillrättavisning och ledarskap något bra och även om jag använder ordet ”nej” ibland/ofta när jag tillrättavisar – hundarna speciellt, med barnen försöker jag undvika ordet ”nej” – så förstår jag inte varför man är snabb med att säga att det är bra att säga ”nej” – som om det är själva ordet som är det viktiga.

  En tillrättavisning går väl ändå ut på att i första hand visa det som är rätt – inte att lägga fokus på det som är dåligt.

  Är jag ute och cyklar???

  1. I min värld så är ordet nej så betingat att man kan säga nej, väldigt lugnt, och individen förstår att den är ”på väg” att göra fel.

   Ex. Nikki är på väg mot ngn av katterna och jag säger nej, hon tittar på mig och avstår från att gå till katten.

  2. Om jag har ögonkontakt med hund/barn kan en framsträckt handflata räcka som ”nej” = Sluta med det du håller på med!

  3. Jag tror att folkus på ordet ligger för att det är ett, i mångas ögon, enkelt sätt att förklara tillrättavisning, kanske… men egentligen så är ju det ordet en väldigt liten del i att vara en bra ledare….

   Jag tror inte det är just ORDET egentligen som är det viktiga i tillrättavisningen, huvudsaken är väl att hunden förstår att nu blev matte/husse inte nöjd…

   Är väl ungefär som ordet BRA, visst hunden kan ju lära sig att de ordet betyder att man va nöjd, eller samma med klickljudet.

   Men jag tänker att det är väl ännu mer viktigt med kroppsspråk och att kunna berömma tillrättavisa utan att alltid göra på samma sätt.
   Så tänker jag och är nog inne på samma linje som dig, är väl mer för att visa hunden vad som är rätt o bra och inte fokusera på vad som är fel som är det viktiga i livet med hund (och eller barn o andra) att det är det som är ett bra ledarskap, att vägleda sin hund eller för den del sina barn till ett bra liv….

   Håller med dig, ledarskap är något possitivt och bra!

   ps: är ju lite samma på jobbet, jag VILL ha en chef som är en bra ledare, som kan hjälpa till att ”leda” mig till de resultat som förväntas av mig… där räcker de inte bara o bju på fika på fredagar för o få bra resultat 😉

   1. ps. oj va långt de blev, och tänker ändå tillägga att hemma är det som Marie skriver med, min lilltös vet att nej är nej, Behöver inte rytas fram osv, för hon har lärt sig just det ordet…

  4. När man diskuterar saker och ting med andra tycker jag att man skall undersöka vad de olika begreppen betyder för den andra personen. Annars är risken stor att man TROR att man är överens/oense om saker och ting utan att man är det eftersom man pratar om olika saker alt. om samma sak men ”med en annan nyans”.

   Tillrättavisning för mig är: jag uppmärksammar att någon gör något som för mig är fel och jag talar om för den hur jag vill att det skall göras istället.

   För att kunna göra det måste jag självklart först uppmärksamma det som är fel – alltså fokusen hamnar på det som är fel. När jag har upptäckt det som är fel måste jag omedelbart omfokusera till HUR det skall blir rätt. T.ex. om jag är ute och går med lillgrabben och jag uppmärksammar att han slänger godispappret på marken så räcker det med att jag stannar upp och talar om för honom att plocka upp godispappret och hålla den i handen tills vi kommer till en papperskorg (under tiden kan vi fortsätta med vårt samtal utan sura miner). Enligt mig iaf så har jag tillrättavisat honom, men jag har inte sagt ordet ”nej” eller talat om för honom vad han gjorde för fel. Han är inte dum så han fattar. För mig handlar det också om att vara en god ledare för min son…

 3. onepiece låter toppen! ska kolla det inslaget senare ikväll då man ju jobbar kl 10!

  skrattade gott sist när du drog dig i örat =)

 4. Lägg ut ett foto på hur du ser ut i din ”vuxsensparkdräkt.”
  Har själv en å jag fulkommligt ääälskar den,men jag har bara haft den på mej hemma,har
  inte riktigt vågat gå ut ngn längre sträcka i den.

  Ett foto på den ”nya människovalpen” hade va´t kul att få se!

 5. På tal om SBK, tycker en del klubbar börjar tappa brukshunds konceptet. Att brukshundar med driv och intensivitet ses ner på av instruktörer är sjukt. Har en kompis som kom med sin Schäfer på en vardagslydnadkurs, en skitgo sprallig unghunds hane. De första hon fick höra av instruktören var att hon skulle kastrera jycken – gärna förra veckan.. Ett exempel av många där man börjar se tendenser av inställningen till brukshundar. Att unga hundar med arbetslust stämplas som problemhundar är väl inte helt ovanligt ute i samhället, men på en brukshundklubb?

 6. Äntligen nämner du SBK!

  Jag skulle vilja göra en enkät undersökning som innehåller 3 frågor:

  Efter avslutade kurser på BK:

  1) Kommer din hund ovillkorligen på inkallning?

  2) Drar den i koppel?

  3) Uppför den sig ordentligt vid möte med hund?

  Och skicka till SBK, så skulle de bli mörkrädda när de läser resultatet.

  SBK måste ta ett mycket större ansvar när det gäller instruktörsutbildningen och tänka till om sin policy.

  När det gäller ”problemhundar” så är det oftast att de har en del olater som är ganska lätt att komma åt. De ska bara få reda på var skåpet ska stå! Eller rättare sagt få ägaren att förstå! Och DET är inte alltid så enkelt!

Kommentarer inaktiverade.