Nä… Jag skojade bara!

Så klart jag inte skulle ha en OnePiece på mig;-)
Även om jag skulle velat det.

Se bilden från tidningen Metro.
Vad är det för humbugg? 😉

20110929-112458.jpg

24 svar på ”Nä… Jag skojade bara!”

 1. Haha men det stämmer ju, nu vet jag inte med dig Fredrik men det flesta män ligger i soffan och är så sjuka vid 37,9 i temp. Men en kvinna med 39,9 i temp fixar ordning barnen lagar maten och övriga sysslor. Vi föder barn och män svimmar för att vi gör det!
  😀

  1. Till männens försvar måste jag säga att skulle jag se min man föda ett barn så skulle jag utan tvekan svimma 😉 men när det är jag själv som föder ett barn kan inte jag svimma eftersom jag är full upptagen med att svära åt karljäveln 😉 😀

 2. gillar kavajen du hade idagens program…tummen upp för den:) Men varför får du så lite tid? Max 5min i programmet ju….lite väl kort:(

  Har du något bra tips på hur jag kan få min 11 v valp att sluta bita på händer/armar och dyl, jag säger nej, tar tag i valpen och visar mitt missnöje och ger den ett ben…ibland går jag bara därifrån men ibland när jag tar tag i valpen så eskalerar det och hon börja bita ännu mer…vad ska jag göra?!:(

  1. Jag har en 13 v rottisvalp hemma och jag brukar inte göra en stor grej av det hela – men det är inte lätt alla gånger 😉 – utan så fort hon släpper taget en liten stund så kastar jag iväg lite godis som hon måste springa efter. Under tiden hinner jag hämta en leksak som hon kan bita på istället. Har jag leksaken i närheten så kastar jag den istället. Huvudsaken är att något fångar hennes uppmärksamhet.

   Och det bästa är väl att gå ut med henne så att hon kan leka av sig ute och ta en promenad -hon gör ju det (tror jag) för att få igång en aktivitet. När hon kommer in igen är hon för trött för att bitas 😉

  2. Jag kan ge dej ett bra tips, sätt händerna bakom ryggen (”dom försvann”,bortta)!!!
   Ett tips till, ha en boll i handen (INGET godis för änderna luktar ju godis fast du har givit honom biten,å då e han ju där i allafall å tar i dina händer) när han e på G med dina händer,sej NEJ å kasta i väg bollen,då får han ju fokus på ngnt annat
   LYCKA TILL

   Skriv hjärna å tala om hur det gick!

   1. Tycker inte det där låter som en bra idé. Det blir ju snarare en belöning, trots ditt ”nej” (som valpen ändå inte förstår i detta tidiga skede).

    ”Bit husse/matte så får jag en rolig boll att jaga efter.”

    Personligen tycker jag inte man ska göra någonting åt det. Det är ett naturligt beteende för valpen som den kommer växa ur.

  3. Jag håller med Rickard om att valpen kan uppfattas godiset/leksaken som en belöning för att den biter i händerna på en, men det är därför jag brukar vänta tills valpen släpper taget en liten stund. Då hoppas jag att valpen inte tror att det är en belöning.

   Jag tycker att alfahonan har en poäng där om att händerna luktar godis efteråt. Jag skall tänka på det 🙂

   Rickard: det där med att inte göra någonting bara för att det är ett naturligt beteende för valpen tycker jag är jätte konstigt. Ska man låta den bita soffan också?

   1. Jag menade bara att det är helt naturligt för en valp att använda tänder och käkar för att utforska omgivningen. Det innebär ju inte att allt valpen biter/gnager på är okej. Det är jättebra om man har en boll eller leksak som valpen får bita på, jag motsätter mig bara idén om att man ska ge det till valpen när den redan börjat bita på dig eller något föremål i hemmet. Jag tycker det är en belöningsakt, då tycker jag det är bättre att förekomma och ta fram eller kasta leksaken innan valpen börjar bita.

    Dessutom kan man tillrättavisa valpen om den biter på något den inte får (t.ex. möbler) eller om den biter på tok för hårt. Även om beteendet i sig är naturligt och ofta övergående så betyder det inte att man inte kan tillrättavisa. Men jag tror mer på att förekomma och acceptera, dvs. plocka undan så mycket du kan och acceptera att det är ett valpigt beteende (men tillrättavisa vid behov).

    Jag tror man gör både sig själv och valpen en björntjänst genom att omedvetet ”belöna” bitande med leksaker, bollar eller godis. Eller att för den delen ställa för höga krav på valpen, som måste kunna få utforska omgivningen. Om hunden håller på likadant efter ett år så måste man ju dock inse att det inte är en liten valp du har att göra med längre.

    Låter det fortfarande konstigt eller förstår du hur jag resonerar?

 3. Ser ni alla tre betydelser av detta påstående:

  ”Män får lättare förkylning än kvinnor”

  =)

 4. Humbug indeed. Jag som trodde det var vetenskapligt belagt att kvinnor lättare får huvudvärk än män. *wink wink* 😉

  Men tro fan att bakterier och virus trivs bättre inuti män, där slipper de prata om sina känslor och få gnäll av de kvinnliga vita blodkropparna. Hi hi. 😛

  1. Jag får lättare män än jag får huvudvärk… 😉

   Sen kommer dock huvudvärken, inte på mig men på karln… =D

 5. Nu är Akillez opererad. De opererade frambenet och åtgärdade fri luften i bröstkorgen genom att sätta in slangar som skall dränera ut luften. De tror att han kommer att bli helt återställt 🙂 Vi kanske kan få hem honom på måndag 🙂

  … och jag är jävlig glad över att ha valt varenda j*vla försäkringstillägg man kan tänkas kunna ha för J*VLIGT dyrt är det kan jag säga 🙁

  … och j*vlar om Agria krånglar med mig nu. Läs detta noga ”agria people” 😉 😀

  1. Vad skönt att höra 🙂
   Ja det är tur att man tar allt på försäkringar,inte ska dom bråka nu 🙂

   Ang. Fredriks inlägg. så humbugg… det har ju vi vetat om hela tiden…var väl inget nytt 🙂

   Sedan satt vi framför datan här på jobbet och vänta att se dej i Onepiece 🙂 Men icke sa nicke…..:(

 6. Ja nåde Agria Dom är ett litet helvete att ha å göra med….!
  Bytte för den del år sedan,till IF,det är det bästa bolag som jag har hittat.
  Dom ersätter ALLT,medicin,spec foder,all typ av behandling,operationer,mm mm.
  Ok självrisken lite högre (2500;-, so wat).

 7. Ja. Det här med försäkringsbolag är ingen lätt sak. Samtliga försäkringsbolag har nöjda och missnöjda kunder.

  Hittills har Agria varit sk*t bra tycker och nästa vecka får vi hem Akillez – då är det upp till bevis för Agria.

  Jag kommer att recensera Agrias agerande i det här fallet. Hoppas att jag har bara BRA saker att säga om de. Kommer att kännas konstigt annars att behöva såga de på deras egna hemsida 😉

Kommentarer inaktiverade.