Lite av varje.

(Bilden har inget med nedanstående frågor att göra!)

Skönt med fredag!

Vet inte riktigt varför jag tycker det eftersom jag ofta arbetar helg oxå. Struntsamma i alla fall, skönt är det 🙂

I morgon är jag i Borås på Dixies hund och katt. Där ska jag svara på hundfrågor och signera böcker. Det ska bli trevligt!

Hej. Måste säga att jag är besviken på dig på flera sätt. Då du gjorde hundcoachen så var du bara för bestraffningar. Nu när du är hos Malou på Efter Tio så pratar du bara om belöningar. Vänder du kappan efter vinden eller vad är det frågan om?

Hej. Tack för ditt mejl.
Detta du beskriver beror på något som kallas individanpassning. Något som jag hoppas att flera tar till sig. Jag arbetar inte efter något så dumt som en – Metod. Jag arbetar med enskilda individer.
När det gäller hundcoachen så var det en programserie om problemhundar där mer eller mindre varannan hund hotades av avlivning för sina problem. Hos Malou handlar det inte om en problemlösning.
Man kan anklaga mig för mycket, men att påstå att jag vänder kappan efter vinden, det vill jag nog bestämt påstå att jag inte gör. // Fredrik Steen

 

Hej Fredrik.
Mitt namn är XXXXX och jag har en hund som är 1,5 år gammal. Mitt problem är att hon varit sjuk hela livet och genomgått två operationer. Veterinären säger att hon aldrig kommer att bli bra samt att hon måste gå på smärtlindring resten av livet.
Detta känns inte bra för mig. Jag har tävlingsambitioner och vill ha en lycklig frisk hund som inte behöver gå på medicin resten av livet. Kan du inte ge mig några råd på vad ska göra?

Hej. Detta är svårt att råda om. Därför vill jag inte göra det. Däremot kan jag beskriva hur jag resonerar.
Har jag ett intresse av att tävla, då vill jag ha en hund som möter mina förväntningar. Framförallt inte en sjuk hund.
Jag personligen vill inte ha en hund som mår dåligt och har ont hela livet, inte heller vill jag ge hunden smärtstillande dag efter dag, år efter år.
För mig är det viktigt att hunden får en hög livskvalitet som hund, inte som en handikappad.
Ibland, jag säger ibland, kanske en avlivning kan vara en lösning på det du beskriver.
Jag vill dock understryka att det inte är något jag rekommenderar just dig och din hund. Det beslutet måste du ta helt själv. det är för dig detta ska kännas rätt.
Tänk dig för bara så du inte tänker på dina egna känslor, det är hundens livskvalitet du måste sätta först. // Fredrik Steen

4 svar på ”Lite av varje.”

  1. Apropå det här med sjuka hundar. Som jag berättat tidigare så blev Akillez påkörd i måndags och blev igår operarad och fram till idag har han legat på IVA.

    Min man var fram till i onsdags på tjänteresa i England och jag har haft fullt upp med mitt. Så nu ringde jag min man för att prata lite skit och köra en liten detaljuppdatering. Akillez kom på tal och jag höll på att ta livet av min stackars man när jag nämnde vad veterinärskostanden skulle gå på! Stackarn satte kaffet i halsen och var tvungen att hosta i en kvart känndes det som 😀 😀 😀

Kommentarer inaktiverade.