På väg…

Till Agria för ett möte.
Jag gillar möten med Agria. Det är ett sånt superpositivt företag att arbeta med.

Bilden nedan! Agnes nämnde det igår. Så förjävligt!
Antagligen samma typ av ägare som egentligen har skapat farliga hundfrågan…..

20110930-010517.jpg

13 svar på ”På väg…”

 1. ja fy sjutton man blir ju förbannad och oerhört ledsen.

  måtte denna idiot till människa aldrig någonsin få ha djur igen, eller för den delen skaffa barn… kan man slå ihjäl en hund plågsamt för att den är en valp och ”jobbig” ja vad kan man då göra med små barn?! =/

  hade denna stackars hund klarat sig, ja då hade han förmodligen haft en ”problemhund” sedan… tragiskt!

 2. Jag blir illamående, på riktigt alltså. Tänker inte skriva vad som rör sig i huvudet på mig, istället tänker jag gå och kräkas. Fy fan.

 3. Viktigt – tycker jag – är att inte glömma att problem av det här slaget börjar många gånger – inte alltid – långt innan en sådan här händelse äger rum…

  Många barn och ungdommar växer upp under hemska förhållanden och de vet många gånger – inte alltid – något annat. Det är inte ursäktande på något sätt, men det är en förklaring många gånger – inte alltid…

  Tänk på det alltid när ni kommer i kontakt med barn och ungdomar.

 4. Straff behöver ställas i relation till brottet. Den här idioten kan få max två år i fängelse för det här… bara jag som hade lutat mer åt livstid? Eller varför inte ett öga för ett öga?

  1. mm två år är ingenting, det är ju som du skriver dessutom MAXTID, ofta han kommer sitta två år även om han skulle få det liksom…
   ne borde in med samma straffskala som när man misshandlar/dödar människor.

  2. Jag tror inte att de, någonsin, dömt till maxstraffet för djurplågeri.
   Obs, jag tror inte det.

   Jag hoppas verkligen att de utdömer maxstraff denna gång, även om jag också tycker att det är för lite.

 5. Jag hoppas att han får vård – grabben uppenbara och stora problem. Enbart fängelse hindra ju honom från att göra något liknande under en begränsad period…

  Det där med ett öga mot ett öga tror jag inte på eftersom då sjunker VI till hans nivå. Dessutom är det kanske där allt började…

   1. Rickard. Jag tror att du är en snäll person men det betyder inte att man inte har instinkter som skulle kunna driva en att göra hemska saker mot människor som gör våra nära och kära illa/ordentlig illa.

    Men det handlar om att kunna se problematiken i det stora hela. Det vi ser i den här historien – och i väldigt många andra fall – är jag helt övertygad om är en symtom och inte själva problemet.

    Vill vi göra en tillfällig lösning så säger jag spärra in honom. Snabbt och enkelt.

    Vill vi göra en större insats så gäller det att tänka lite större.

    JAG TROR att vi människor är väldigt lik hundar i det här avseendet. Med hundar handlar det om vem det är som håller i kopplet. Med människor så handlar det om föräldraskap/förebild.

    Varför tror du att det är ett så stort ansvar med föräldraskap?

    Visst, det finns många människor som blir jätte bra medborgare trots jätte tuff uppväxt. Men vill JAG ta den risken när jag vet att det är mina barns framtid som står på spel? F*CKING NO! är svaret. Tänker alla som jag? Tyvärr inte.

    Jag är långt ifrån någon ”föräldraskapsfacit” (eller hur Chanel 😉 ) men det finns grymt många barn och ungdomar som växter upp i ren psykisk missär. Skall vi vända de ryggen? Jag tycker inte det – på samma sätt som jag inte tycker att vi skall avliva hundar som har blivit aggressiva pga misshandel eller nonchalans.

    Måste kolla på idol nu 😉

    1. Du har säkert rätt och att se till att barn växer upp tryggt och stabilt samt får utbildning och jobb är säkert det bästa för att förebygga kriminalitet. Det jag däremot tycker är skitsnack är premissen att vård skulle vara en bättre lösning för djurplågare. Mördare, misshandlare och våldtäktsmän får fängelse, varför skulle någon slippa undan bara för att de gav sig på djur istället? Vilket jag tycker är betydligt värre.

     Är man drogmissbrukare, visst – få vård! Men jag tror inte det är möjligt att ”bota” djurplågerism, vad det nu är. Eller få de att inse det oetiska och hemska med det personen sysslar med, hade de haft ett samvete hade de följt det långt tidigare.

     Det finns djur som råkar illa ut pga. okunskap, brist på intresse och engagemang, girighet, rädsla, sjukdom, tidsbrist eller helt enkelt uppgivenhet. Men om man slår, kastar, sparkar, stryper, kväver och på andra vis TORTERAR sin hund, så kan man inte längre jämföra dem med de förstnämnda sorterna. Djurförbud är värdelöst (kontrolleras aldrig), lagar och regler är värdelöst då laglösa skiter i dem och jag tror ”vård” är lika effektivt för såna här monster som att ge dem några alvedon och säga ”det går nog över”. Jag säger inte att straff (fängelse) LÖSER det, men jag tror det är den bästa vägen för sådana här extrema människor. Ju hårdare straff, desto längre slipper vi dem (och ju mer de lider ju gladare blir jag).

     Förebygg, reglera och åter förebygg! Men när shit happens så måste man agera, annars får vi ett skitsamhälle. 😉

     Hänt igen förresten: http://www.folkbladet.se/nyheter/default.aspx?ArticleID=2691106 :'(

Kommentarer inaktiverade.