Här sitter jag…..

…… I min favvo slit å släng bil på väg på domarkonferens.
Även om den är nyttig å intressant så hade jag hellre varit på hundklubben en sån här dag.
Strålande sol, lite kyligt – en perfekt hunddag!

Från å med kl 17 00 är jag med Agria på Globen och alla hästar.
I morgon får jag gå nån typ av VIP visning.
Det ska bli riktigt kul 😉

Men nu alltså domarkonferens för ipo domare.

20111126-093559.jpg

27 svar på ”Här sitter jag…..”

 1. Å här sitter jag :-). Har du klarat dig från stormen Berit? Full orkan här på Västkusten.
  Ha en trevlig dag !

 2. Och här sitter jag 🙂 Hemkommen från skogspromenaden med min underbara Roxie. Jag köpte bullar på väg hem, bryggde kaffe och satte mig i matsalen för att fika framför datorn. Efter en liten stund letar jag med blicken efter Roxie och ser att hon ligger och sover djupt med kroppen i köket och halva huvudet in i matsalen – matsalen är ett hundfritt område – … hon är så söt 🙂 🙂

  Jag åkte iväg igår med Akilles för en efterkontroll. Hans promenader utökades till 20 minuter 4 ggr/dag… Jag hoppades att det skulle utökas till längre promenader men, men… 20 minuter är bättre än 10 😉

  Jag är intresserad av att höra era teorier kring min lilla Roxies ”märkliga beteende”. Roxie är idag 5 månader + 1 vecka och är en rottweilertik. Jag upplever henne som lugn, ibland lite ”bitchig”, oftast lydig och allmänt inte så ”krävande”. MEN om jag går en promenad på ca. 3 km eller leker med henne lite för länge – eller för ofta – så går hon upp i spinn… jag tycker att det är lite konstigt eftersom jag förväntar mig motsatt effekt…

  Vi jämför henne med Akilles som idag är 1 år + 8 månader och de är verkligen olika – på alla sätt och vis. Akilles gick upp i spinn om han INTE gick långa promenader och om vi INTE lekte med honom ofta och länge…

  Varför tror ni att hon går upp i spinn ”av motion”?

  1. Ibland blir min hund oxå så, men i hans fall är det nog så att han blir övertrött. Likadant som barn som är uppe sent på kvällarna bla.

   1. Hur gammal är din hund?… Jag förstår din jämförelse med övertrötta barn, men tycker ändå att det är märkligt att hon blir ”övertrött” av 1 promenad på 3 km eller av relativt korta lekstunder – max 1 minut per gång och max 4 gånger under en 3 km promenad. Det är väl inte sååå mycket, eller??? …

    1. Blir det kanske så när det varit mycket annat på en dag? En valp blir ju trött även av en massa nya intryck osv. *spekulerar*

    2. Min hund är snart 2 år.
     Och som Cicci skriver, det kan ju vara mer än bara det fysiska tröttheten.
     Vad tror du, kan detta stämma? Annars får vi spåna vidare 😉

  2. Håller med Anna. Bento var också sån där när det blev för mycket för honom. Överslagshandlingar kan komma än idag, fast nu känner man ju igen det och vet vad det beror på så att säga så nu är det lättare att hantera.

  3. sådan matte sådan hund 🙂 man kan springa och gömma sig, men aldrig undkomma sanningen 🙂 🙂 🙂

   1. Frank! Jag antar att du refererar till min beskrivning av Roxie: ”Jag upplever henne som lugn, ibland lite ”bitchig”, oftast lydig och allmänt inte så ”krävande”.” 😉 😉

 3. Mmmm,,,har goat ned mig i sängen med kaffe och nyhetsmorgon, stormar friskt här på v.kusten idag.
  Hoppas du får en trevlig dag Fredrik och alla ni andra =)

 4. På tal om ”här sitter jag”… (Fredde, förlåt jag kapar lite.)

  Här sitter jag och funderar på vad jag ska säga till grannen som för andra gången på kort tid lämnat krossat glas precis utanför porten. (Eller någon av hans besökare på festen igår, oavsett så får han ju hållas ansvarig tycker jag). Jag har ju ingen lust att göra saken värre, men sånt är ju fullständigt oacceptabelt.

  Så snälla bloggisar, hjälp mig nu. Vad ska jag säga för att inte göra situationen än värre? Han är nyinflyttad så jag känner honom inte, kanske ska tilläggas.

  PS. Har man 60 kilo hund så är det inte så lätt att bara lyfta upp hunden och gå förbi, när man i mörkret upptäcker att man står i krossat glas. 🙁

   1. Skulle jag ju kunna göra, alltså skriva en lapp. Problemet är att jag är så satans förbannad på honom att allt jag skriver blir verbal spya. Det är nog inte så effektivt. Får väl kanske ta med Bento och ringa på, inlindad i bandage eller nåt. 🙁 (Inga skador denna gång, men där hade vi nog bara en jäkla tur)

  1. Problemet är ju att du vet ju inte till 100 % att det är han. Eller vet du det? man kan ju lägga ihop 1+1 om han har haft fest,men man måste ju ha bevis. Jag kanske hade satt en lapp men med mitt namn på,inte anonymt
   Skriv den kanske som att det är Bento som skrivet den,ur hans synvinkel 🙂

   1. Jo det vet jag, tyvärr. Hade nästan varit bättre att inte veta egentligen. Det där med Bento var bra, han får det bli som skriver lappen. En ”allmän” lapp. Tack till fam. Sörensen! <3

    1. 🙂 Knäppa familjen Sörensen. Sitter vid frukostbordet och pratar om det,sätter sig vid varsin data och skriver,utan att kolla vad den andra skriver 🙂 samma lika 🙂 🙂

  2. om du med säkerhet vet att det var han eller hans gäster, då kan du konfrontera honom, annars endast en allmän uppmaning om att sköta sig, som inte är adresserad till någon specifik person 🙁

  3. Jag skulle nog gå till honom och artigt presentera mig för att sedan tala om för honom att det finns krossat glas utanför porten efter hans fest. Sen får du väl försöka ”läsa av honom” innan du går vidare så att säga.

   Tar han åt sig och fixar det så finns det nog ingen anledning att pusha vidare så att säga men om han verkar oberörd så kan du påpeka för honom att det är inte bra för någon men att med tanken på att det finns barn, hundar och katter i närheten så borde han se till att sådant inte händer.

   Sen får du ”läsa av honom” igen och om han fortsätter vara oberörd så kan du lugnt tala om för honom att han får helt enkelt ordna upp eländet…

   Om jag vore du så skulle jag verkligen INTE plocka upp det åt honom. Det är HAN som skall städa upp inte du. Lappar tror inte jag inte heller på.

   kanske inte så mycket till hjälp men ett försök om inte annat 😉

   1. Sådär gjorde jag sist, då träffade vi honom utanför. Jag ska ta hand om det sen sa han då, satte sig i bilen och åkte iväg. Förvisso städade han typ 4 timmar senare, men man kan tycka att han borde komma ihåg förklaringen till att jag ville att han skulle städa sist. Fast det kanske är lätt att glömma en hund när det bara bor en hund i huset.

    Vill ju liksom säga nåt som ”tar”, för jag har ingen lust att gå ut före Bento varje helg och kolla om det är fritt fram typ. Det är ju helt galet. 🙁

    1. Jaha!! Men då hamnar man i ett helt annat läge ju… då skulle jag gå dit, knacka på, säg ett kort och torrt ”hej” och sedan tala om att glasincidenten har upprepat sig och att det är inte rimligt att du skall behöva gå och knacka på hans dörr så fort han har haft fest…

     Krånglar han så skulle jag säga att om ni inte kan lösa problemet som 2 vuxna, civiliserade individer så kommer du att göra en anmälan till hyresvärden/brf:s ordförande…

     1. Tack Agnes, du är en klok kvinna du. 🙂

      Tack alla för era råd! Jag ska berätta sen hur det gick med glas-grannen…

 5. Nu kör jag lite ” off topic”. Undrar bara om du, Fredrik ska vara på My dog mässan i Gbg i år.? Hade vart kul o träffa dej.

Kommentarer inaktiverade.