27 svar på ”Hoppas det kommer någon mer….”

  1. Skojja bara 🙂 Klart det blir fullt till sista stol ! Jäkligt fin lokal btw, ser ut som en kyrka..

 1. Ja det är klart att det gör……:)
  Skulle så gärna lyssnat på dig här i Visby igår……men fanns tyvärr ingen möjlighet men hoppas att du kommer hir snart igen…..har 2 ”Djungelapor” som jag skulle behöva få lite nya verktyg omkring……:)
  Ha det gott o lycka till med ALLT!

 2. 1 är bättre än 0 😀
  Jag lyssnade på dig i skellefteå, skulle gärna sitta där och lyssna igen:)
  jag har lärt mig så mycke av dig! och det funkar galant!

 3. Skall anmäla mig till den 25 januari, då du ”hotat” med att dyka upp i Borås.

  Vi syns

  PS Han med taxen som pussade dig hos Dixies ;=))

 4. Hej Fredrik
  Först och främst, tack för en bra blogg! Jag kollade idag på Mannen som talar med hundar. Jag vet att du anser att CM kan hund och det får man säga, men jag undrar vad du anser om att innan hans program börjar så står det att vissa metoder som visas i programmet inte är förenliga med svensk djurskyddslag, tycker du att ett sådant program då ska få visas i Sverige. Jag tycker det känns som lite dubbelmoral. Eller?
  Hälsningar Sara

  1. Cesar använder ju iblnad metoder som är förbjudna i sverige, men då står det oxå att detta får inte testas själv utan måste ske med ……. kommer inte på ordet nu.

   Även om dem sakerna är förbjudna i sverige så förekommer dem säkert hos personer som har licens för det!

   Svensk djurskyddslag så får man ju inte ens tillrättavisa hunden utan bara ge positiv förstärkning!
   Så vad det gäller svenska hundexperter och Cesarsway får nog dem som tittar avgöra om det hjälper just mig.

   Själv såg jag ett Program med hon Börjesson och hon tycker man ska kasta nycklar på hunden om den inte lyssnar (nu låg nycklarna i en påse) Men hon är ju för hårda tag, mycket hårdare än Cesar! Så hennes tillväga gångs sätt väljer jag bort.

   Jag föredrar en blandning mellan De snälla metoderna av Cm med blandning Av FS metoder och mina egna!

   1. men njae,,, inte står det väl i svensk djurskyddslag att man inte får tillrättavisa sina djur?!

    jag kan hålla med Sara till viss del om att det är konstigt att man visar program som C.M´s som ju på något sätt är ett utbildningsprogram känns det som, där de visar saker som inte är förenlig med svensk lag…. lite ungefär som att de skulle visa program om hur lärare får sina elever att bete sig bra på lektionerna genom aga…. klyvet!

    1. Nae det är sant det är brukshundklubbarna =)
     Fast i svarige är det förbjudet att använda tagghalsband och el halsband!

     1. Elhalsband är jag helt emot, åtminstone de som faktiskt ger en liten elstöt och inte bara en vibration, för hunden förstår nog oftast inte VARFÖR den får elstöten.

      Men jag vet inte om vi ska slå oss på bröstet för att stackel är förbjudet. Det är mycket lättare att skada en hund med ett stryp än med ett stackel.

      Nyss hade jag kontakt med en person med en liten dvärghund som skällde på andra hundar. Hennes grannar var poliser, så hon frågade dem. Gissa vad de sa! Att hon skulle sätta strypkedja på hunden och sedan rycka till riktigt ordentligt när hunden gjorde fel! Är DET snällt??

      Det får man dessutom göra i svensk TV, men man får inte ha stackel på och göra en pytteliten korrigering.

      Den bistra sanningen är att man är ute efter effekten, och eftersom en kedja tar sämre än ett stackel så måste man rycka mycket hårdare för att få önskad effekt. Eller låta kedjan vara mycket tunn, så att den skär in bättre i halsen.

      Dessutom elas det nog en hel del i ”buskarna” i Sverige.

      Jag tycker att det är lite löjligt att varna för det som Cesar gör.

      Och även jag har i alla år tyckt, liksom Sara A, att Barbro Börjesson vid vissa tillfällen kan vara ”elakare” mot hunden som ska tränas än vad Cesar är.

      Men ja – vi svenskar har rent allmänt en dubbelmoral i många frågor. Jag tror att den kanske heter ”Det som andra inte vet om, det lider de inte av”. Men vad som är rätt och fel är inte lika intressant.

      Nu gick jag visst igång igen… 😉

     2. Tycker inte det är ett dugg löjligt att varna för vissa saker som den där Cesar håller på med. Stackel är ju ren idioti att använda och det är dessutom förbjudet att använda i Sverige. Stryp kanske också skulle hamna i den kategorin egentligen. Fel använt så är det ju också skadligt för hunden.

      Och sen kan jag säga att jag är svensk och jag tillhör då inte den där kategorin av ”svenskar med dubbelmoral”. Vill du själv sätta dig där så gör det, men generellt sett så tror jag du har väldigt fel i det avseendet.

     3. Men att man tycker det är bra att vissa saker är förbjudna innebär inte automatiskt att man tycker allt som är lagligt är bra.

      tex helstryp.

      tycker det är bra att el och stackel är förbjudet men som sagt, att jag slår mig på bröstet o tycker vi kommit en bit på väg där innebär inte att jag tycker de som använder helstryp och nästan kväver/rycker nacken av sina hundar gör rätt…

      men hellre en bit på väg och emr att jobba på en ingen bit på väg alls.

     4. Med risk att avslöja min egen dubbelmoraliska natur – jag tycker folk ofta överdriver när det gäller just stackel. Du får stor effekt utan att behöva ”ta i” vilket beroende på person, hund och situation kan vara utmärkt.

      Har du en nyopererad hund som gärna vill springa och dylikt, men inte får det för då måste operationen göras om, då kan det vara utmärkt med stackel så hunden tar det lugnt när ni är ute och går tills den mår bra igen. 🙂

      El kan jag dock inte se poängen med inom någon form av dressyr. Har hört att det används på kontinenten för att lära hundar att inte jaga vilt, men hur väl den dressyren fungerar vet jag inte. Jag tycker om att elen är olaglig.

     5. Nu är jag förvirrad!!! Om jag har förstått saken rätt så pratar ni om: stackel, stryphalsband, elhalsband och dubbelmoral…

      Personligen är jag VÄLDIGT emot stackel, emot elhalsband – om det är som Fredrik säger att det inte gör såååå ont – och skeptisk till stryphalsband/retriverhalsband…. men att vara emot, respektive för vissa av ovannämnda halsband har inte med dubbelmoral att göra så länge man inte säger sig vara emot ett specifikt halsband samtidigt som man använder det själv.

      Dubbelmoral för mig är t.ex när någon röstar på Socialdemokraterna eller Vänster samtidigt som man jobbar ”svart”.

      Att dubbelmoral skulle vara något som svenskarna är duktiga kan mycket väl hända men ni är varken bättre eller sämre på det än andra länder iaf…

      Du

    2. ”Mannen som talar med…” är väl inget utbildnningsprogram! Tror man det är man illa ute om man försöker tillämpa metoderna på sin hund/sina hundar. Programmet är en Show och ska ses på det sättet.
     Han visar hur han hjälper hundägare och hundar att kommunicera, båda har problem. Det handlar om mycket stora sådana också. Tittar man ordentligt så ser man att det handlar om extrema situationer mellan ägar och hund. Långt ifrån de problem som vi har med våra hundar här i landet.
     Tycker att programmet är intressant, men skulle inte tillämpa metoden själv.
     För varför ska man ”laga något som inte är trasigt”?

     1. jag ser det inte som utbildningsprogram men vet tyvärr folk som tolkar det lite så… och inte som en show. sen är ju inte allt i C.M´s program strunt heller, finns säkert en del tips o trix där som kan nyttjas om man sållar lite och använder sitt sunda förnuft =)

     2. Rätt tänkt, R.B. håller med dig. Använde dock nosgrimma istället när min rottis var nyopererad och tvingad att ta det lungt.

     3. Men varför inte använda ett bra sele under den tiden så hunden bara går fint??
      Varför skapa obehag för hunden!

      Ungefär som när min tik ska in i löp eller ar i löp ska man då sätta ett stackel halsband så hon gör som jag säger?

      Kan säga innan löp och underlöp får hon inte vara lös utan få vid tillfällen ha halvstyp och flexikoppel, men när hon är i den värsta perioden blir det sele! Även om hon ser ut som en lite schäfer så är hon grymt stark och har väldigt mycket dragkraft om hon vill! (har sibirisk huskyn och border collie i sig oxå)

      När hon är normal behövs inget av det för då följer hon mig ändå och vi tränar och leker! Just nu har hon bara för en vecka sedan avslutat sitt löp och det är så roligt att ha min hund tillbaka igen i normalt beteende vill säga, för nu längtar hon efter att få tränas använda hjärnan och lyssnar <3

 5. Tack för en kanonföreläsning! Sambon konstaterar att nu blir det ju mycket enklare att ha hund – sunt förnuft helt enkelt! Plus att bli några snäpp roligare förstås – vilket gäller oss alla! = ) 2 timmar gick för fort, hade gärna fått vara dubbla tiden!

Kommentarer inaktiverade.