Halvvägs till fjällen!

Fortfarande ingen snö. Det är ju världsklass.
Alla backar är öppna, det är mycket snö i backarna.
Detta är precis en sån vinter jag vill ha.
Perfekt!!!!

20111229-053855.jpg

12 svar på ”Halvvägs till fjällen!”

 1. Ha, det skönt nu. Har en kvinna, som har problem med sin hund. Typ Samojed, 3år. Den hoppar glatt in i bilen när de ska köra. 110km. på motorväg, inga problem. Mindre vägar och svängar, ylar den hela tiden. Gillar inte det alls. Hur ska hon få bort det? Jag vet inte mycket mer än detta, de har haft den som valp, men jag vet ej hur länge den hållit på. Kvinnan ringer till helgen. Någon som har nån ide

  1. Ylandet i sig är flocksammankallande. Vissa ljud kan utlösa detta beteende. Och ylar hunden kanske den hör ett ljud som denne reagerar på. Om jag skulle vara ni skulle jag pröva andra bilar att ha hunden i och köra på samma sätt och under samma förhållande och på samma vägar för att se om hunden ylar då med. Det kan vara ett ljud som bilen avger under vissa förhållande

 2. De hade provat andra bilar men fick samma beteende. Ja, jag tror inte heller den är rädd. Den hoppar ju in i bilen utan oro.

  1. Hmmm, ”mindre vägar och svänger”.
   Det kan ju vara så enkelt som att när hon kör in på mindre vägar så får hunden en posetiv förväntan att hon snart kommer att stanna bilen å då blire kul för hunden.

  2. Så här betedde sig min pappas terrier med, så fort man saktade in eller kom in på smågator så började hon gny o pipa i bilen. Han kämpade på många olika sätt med detta men fick inte bort beteendet.

   Jag tror (kändes så på henne) att hon blev stressad av glädje o förväntan inför vart vi skulle hamna när bilen stannade…

  3. kan vara läge att bryta situationen med en kravställning typ ligg ner för att på så vis förändra cituationen för hunden det funkar med vår schäfer oftast, som beter sig på samma sätt och Gott Nytt till er alla på bloggen

  1. Vet man då orsaken får man klura på lösningen därifrån. Men för detta måste man känna hunden å ägaren närmare anser jag. En lösning för en hund å ägare som är rätt för den ene kan vara helt fel lösning för en annan. Be någon hundkunnig i er närhet att titta på hund och samtala med ägare så finner nog er vän en lösning på problemet tillsammans med den hundkunnige. Ett tipps är att ta kontakt med någon erkänt duktig instruktör på en brukshundklubb. Men det finns även duktiga hundkunniga människor på annat håll.

Kommentarer inaktiverade.