Era kommentarer och synpunkter gör skillnad!

27/2 2012 UPPSALA Brantingskolan (aulan) 19.00-21.00
Biljetter säljes på:  Arken zoo Råbyvägen 97. 018-259500

28/2 2012 LINKÖPING Vretaskolan (aulan) 19.00-21.00
Biljetter säljes på:  Arken zoo Roxviksvägen 6. 013-374140

29/2 2012 SOLNA Denna föreläsning säljs inte biljetter via butik utan på följande länk

http://www.hundtjansten.se/Föreläsning%20Fredrik%20Steen.htm

 

5/3 2012 HALMSTAD Kattegattgymnasiet (aulan) 19.00-21.00
Biljetter säljes på: Dogz Flygaregatan 12 (widik center). Tel: 035-123344

7/3 2012 VÄSTERVIK Mejeriet (hörsal) 19.00-21.00
Biljetter säljes på: Jami hundsport Allén 72 Tel:0490-12501

8/3 2012
YSTAD Sydskånska Gymnasiet (aulan) 19.00-21.00
Biljetter säljes på: Arken zoo Stora Östergatan 31 Tel:0411-559697

Dessa föreläsningar (utom den i Solna) görs i samarbete med Royal Canin och Agria.

Hoppas vi syns där!  🙂

 

Jag har idag fått ett relativt stort antal brev och samtal om mitt blogginlägg om Väsbyhem.
Bland annat från en part jag inte får/kan nämna. Det har jag lovat av olika anledningar 🙂
Men jag ville ändå nämna det eftersom jag vill att ni ska veta att era synpunkter och kommentarer läses av långt fler än vad man kan ana ibland.
Ni gör nytta, bara så ni vet 🙂

Idag har det verkligen varit vår i luften, i alla fall i Sthlm. För mig gör det att träningssuget sätter fart på allvar.
Vill bara åka till klubben och köra lydnad.
En gren inom ”hunderiet” som jag för övrigt tycker är roligast att göra tillsammans med mina hundar.

Jag har oxå fått förfrågan idag att låna ut en hund till Finland för avel, kanske gör jag det.
Men jag har inte bestämt mig än 🙂

På lördag kommer en gammal (men ung) valpköpare till mig för att titta på Jethro.
Om hon vill ha Jethro så jublar jag!!!!! 🙂

Jethro och hon skulle passa som hand i handske. En tjej som nästan är träningsnarkoman då det gäller hund (och sig själv).
Hon har stor erfarenhet av rejäla hundar, hon tävlar på hög nivå och är en dröm att titta på när hon kör sina hundar.
Jethro kommer att älska denna kvinna 🙂

Det vore det bästa som skulle kunna hända för lilla godingen Jethro 🙂
För så länge jag har Kung Denver kvar, så kommer alla andra hundar i andra hand 🙂

Nu tänker jag ge mig ut i skogen en stund…………

 

 

 

 

 

 

12 svar på ”Era kommentarer och synpunkter gör skillnad!”

 1. Men så gött har ni bar mark även i stockholm. Jag har varit i skog med hund i det fina vädret hoppas på att det blir sol även i morgon. Fin tur på din skogs runda med denver och kompani. 🙂

 2. Vad härligt att vi gör skillnad och visst var det ett alldeles underbart väder i Stockholm idag : )
  ”mina ” skogar kunde jag dock inte besöka idag då det var iskanor där :/
  Syns i Solna !!!!!

 3. Hej hej Fredrik! Jag har två helt oberoende frågor. Men först, jag tycker att du har en fantastisk blogg och är väldigt imponerad över hur du kan vara så tydlig i skrift. Ofta är det svårt att förklara övningar och tankar kring hunduppfostran intext men jag tycker att du gör det fantastiskt bra. Desutom är du väldigt klok i det du säger och det märks att du finner glädje i det du gör.

  Nu, första frågan, anser du att det finns mer nybörjar vänliga raser? Hör ofta hur man pratar om att vissa raser ska vara hårdare och svårare. I mina öron låter det ganska snävt. Jag förstår att olika raser har olika behov men kan man prata så generellt om mentalitet?

  Den andra frågan är mer personlig för dig och du får välja att svara på den om du vill eller strunta i det. Läste ditt inlägg om kamphundat och också en del av alla komentarer, jag undrar vad det är som gör dig så upprörd över att folk anser att man juridiskt inte får göra så? Jag förstår att du har erfarenhet av att detta inte stämmer. Är det här något du får frågor och diskussioner om ofta?

  Frid
  Helena

  1. När det gäller nybörjarhundar så vet jag inte riktigt vad jag ska svara. Men okej, jag kan nog tycka att hundar som är avlade i generationer för ”will to please” kan vara en vettig hund att starta med.

   När det gäller svar på din fråga 2 så är det mer komplicerat.
   Först och främst VET jag att folk blir utsatta för detta alltför ofta.
   Sen är det så med juridiken att lagtext ”inte alltid gäller”.
   Det finns tidigare domar, omständigheter och framförallt möjligheten för en enskild person att kunna få rätt.
   Att få rätt, det är inte samma sak som att man har rätt.
   Jag har tillsammans med advokater varit engagerade i ett flertal liknande ärenden, där har vi förlorat!
   Många tror ex vis att man kan överklaga hundärenden till kammarrätten, det går i princip inte även om det är ”varje svensk rätt att överklaga” osv…….
   Nej, det är svårt att förklara faktiskt 🙂
   Jag tror faktiskt det värsta är vissas naivitet som upprör mig. Inte att de har en avvikande uppfattning, utan deras naivitet! 🙂

 4. Hade en bekant en gång, som valde Beauceron som sin allra första hund. Vad jag förstått anses inte de vara den bästa förstagångsägarhunden…. Hennes uppfödare sa däremot som så, ”att en som aldrig haft hund förut, bär inte med sig bagage om hur man ska göra saker, eller hur vissa raser är. Vill man lära och lägga tid på den hund man har, spelar rasvalet ingen som hellst roll. ” Låter det som ett vettigt resonemang? Eller kan det vara så att förstagångsägaren då ställs inför svårare utmaningar, än vad den skulle gjort om den valt en bra förstagångshund (vad det nu är *ler*)

 5. Vad trevligt med såna valpköpare!! 😀

  åh, du… kom till karlstad, kristinehamn, forshaga eller i närheten nånstans snart igen. Jag vill presentera Ludde för dig 🙂
  å dra med sambon på din föreläsning (hörde dig i kristinehamn, jag som fick äran att vara med på foto, om du minns). För övrigt så hör jag dig gärna föreläsa hundra gånger till!

Kommentarer inaktiverade.